סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

איפה תהיה בעוד חמש שנים: התשובה של מנכ"ל גלאסבוקס לשאלה שהוא מקפיד לא לשאול

ירון מורגנשטרן מעולם לא ענה בראיון עבודה שהוא רוצה להיות מנכ"ל בעוד חמש שנים מהסיבה הפשוטה שהוא פשוט לא ידע; הוא עונה על השאלות הפופולאריות בראיונות עבודה ומספר מדוע לדעתו המשבר בהייטק לא יגרום להיעלמות העבודה מהבית

ירון מורגנשטרן, מנכ"ל גלאסבוקס, לא כיוון לכיסא המנכ"ל במהלך הקריירה שלו כשעבד בכמה מחברות הטכנולוגיה הגדולות בארץ. למעשה, כשנשאל בראיונות עבודה היכן הוא רואה את עצמו בעוד חמש שנים מעולם לא השיב שהוא רוצה להיות מנכ"ל. הוא זרק שם של איזה תפקיד אבל האמת היא שהוא פשוט לא ידע. "אני חושב שיותר חשוב להיות עם ראש פתוח מאשר לדעת מה אתה הולך לעשות בעוד חמש שנים. מה שחשוב זה שאתה לומד ומתפתח ויש לך רעב לעשות את מה שאתה עושה ולשאול לאן מתפתחים מפה, לעשות את הדבר הבא ולהשתפר", הוא אומר.
לגלאסבוקס, שעוסקת בניתוח חוויית משתמש בערוצים הדיגיטליים, הוא הצטרף כמנכ"ל כשהיו בה שבעה עובדים בפתח תקווה. היום הם כבר מונים 350 עובדים ברחבי העולם, במשרדים שנמצאים ב-20 מדינות. במהלך הקריירה שלו שהחלה בתפקידים זוטרים בחברות טכנולוגיה ישראליות, הוא התראיין לא מעט פעמים וגם ראיין עשרות מועמדים ואחד הדברים שחשובים בעיניו אצל מרואיינים זה שהם שואלים שאלות. "התאמה בין מועמד לתפקיד, היכולת שלו לראות אם החברה מתאימה לו מייצרת ווין ווין. אם אין את זה אז לא תהיה פה הצלחה. לכן, הטיפ שלי הוא שכשאתם באים לראיון תכינו את השאלות החשובות שלכם. אני מאוד אוהב שמראיינים אותי".
1 צפייה בגלריה
ירון מורגנשטרן מנכ"ל גלאסבוקס
ירון מורגנשטרן מנכ"ל גלאסבוקס
ירון מורגנשטרן מנכ"ל גלאסבוקס
(צלם: Adam Toth)
שאלות טובות בעיניו מצד מועמדים הן שאלות על השוק, הפוטנציאל של החברה או התרבות הארגונית שלה. "אלה מגוון שאלות שנכונות למועמד לשאול כדי לוודא שיש באמת התאמה בין החברה לבין המועמד".
דבר נוסף שחשוב לו בראיונות עבודה הוא התשוקה להצליח. "אנחנו תמיד מחפשים את האנשים הכי מוכשרים, אבל תמיד, אם יש שתי אופציות - מישהו עם כישרון בדרגה 10 ורעב בדרגה 8 לעומת ההיפך - אני תמיד אבחר את השני. הרצון, הפאשן והלהט לקחת את התפקיד ולהצליח הוא לא פחות חשוב בעיני מהכישרון".
אלה התשובות של מורגנשטרן לשאלות הפופולאריות בראיונות עבודה:
1. היי ירון, מה נשמע? ספר לי על עצמך
"אני ירון, בן 47, נולדתי בירושלים, אני ירושלמי וזה מאוד מגדיר אותי. ב-11 שנים האחרונות גר בלונדון עם אישתי ושלושת הילדים שלי, הגדול בן 17, 14 ו-11.
מבחינת קריירה צמחתי בחברות תוכנה ישראליות יחסית גדולות, אמדוקס, נייס מהתפקידים הכי זוטרים, יישום תוכנה, שיווק מוצר, אסטרטגיה רכישות ואחרי זה תפקידי ניהול. למדתי הרבה מאוד על איך חברות תוכנה ישראליות יכולות לקחת טכנולוגיה מדהימה ולהפוך לחברות גלובליות מובילות בתחומן. לגלאסבוקס הצטרפתי כשהיינו שלושה יזמים וארבעה מתכנתים שהתחילו את החברה שהיום היא חברה ציבורית, אבל ישבנו בהתחלה באזור המוסכים בפתח תקווה. איזור מאוד לא סימפטי להיות בו בערב אבל זו הייתה ההתחלה. לקחנו את החברה הזאת והיום, 7 שנים אחרי אנחנו חברה גלובלית שמשרתת מאות חברות בעולם.
ברמת התחביבים אני מאוד אוהב ספורט, ריצה ואופניים, שחיה בים, למרות שאין לי ים בלונדון, אבל כל פעם כשיש אפשרות אני משתדל לשחות ומאוד הדבקתי את הילדים עם התחביבים שלי.
דבר נוסף שאני מאוד אוהב זה קריאה, כל ההתעסקות שלי היא דיגיטלית אבל ספרים אני אוהב לקרוא פרינט. לא מצליח למשל לקרוא ספר בקינדל".



2. איפה אתה רואה את עצמך בעוד חמש שנים:
"זו שאלה שאני לא שואל בראיונות מהסיבה הפשוטה שיש אנשים שמאוד יודעים ויש אנשים כמוני שלא יודעים. גם אם נתתי תשובה בדרך כלל לא צדקתי. לי יותר חשוב במה המועמד טוב, מה היה רוצה לעשות בתפקיד הבא אבל בכל זאת כשאני מסתכל עוד חמש שנים אני מקווה להמשיך לעשות את הדברים שאני מאוד אוהב באמת לפצח אתגרים, זה תפקיד שמנכל עושה ברמה היומיומית, גלאסבוקס אני מאמין שיש לה עתיד מדהים אז בתקווה בעוד חמש שנים להמשיך לעשות את אותו הדבר.
אגב, יש מנכ"לים או אנשים בכל מני תחומים, ויש לי גם חברים שתמיד ידעו מה הם רוצים. הם שמו איזו מטרה והגיעו לשם. אני לא מהאנשים האלה ואני מכיר גם הרבה אנשים שבנו קריירות מאוד יפות, שיש להם מסלולים מאוד מעניינים ולכן אני חושב שצריך לשמור על ראש פתוח".
איפה תופס אתכם המשבר בהייטק? האם גם אתם תיאלצו לפטר?
"גלאסבוקס משרתת לקוחות בעיקר מתחום התעשיות המסורתיות, כמו למשל בנקים, חברות ביטוח, חברות תקשורת וחברות קמעונאות. עם זאת, גלאסבוקס פועלת בהתאם לתוכנית רב שנתית שיוצרת איזון בריא בין המשך צמיחה לשיפור הרווח הגולמי והגעה לרווחיות. כמובן שהחברה בוחנת כל העת את ביצועיה, את המצב בשוק הגלובלי ובשוק בו היא פועלת ומעדכנת את התוכניות בהתאם".
אתה חושב כמו חלק מהאנשים בתעשייה שעם התעצמות המשבר העבודה ההיברידית תעלם מן העולם?
"אני חושב שהעבודה ההיברידית לא תעלם מהעולם בעקבות המשבר. לצד החסרונות של השיטה, יש בה גם יתרונות רבים, לדוגמא, חסכון בזמן ואנרגיה שההגעה למשרד פיזי דורשת. הצורך במפגשים פיזיים עם קולגות והתדירות שלהן, משתנה בין תפקידים שונים ויש הצדקה למודל כזה שיוצר התאמה בין דרישות התפקיד למודל האופרטיבי. גם טרום הקורונה גלאסבוקס, שהיא חברה גלובלית, עבדה במודל היברידי בתפקידים, במחלקות ובאזורים מסוימים. אנחנו לא מתכוונים לשנות גישה".
3. מהן החולשות שלך?
"אחד החסרונות שלי, גם שמסתכלים על הקריירה, הוא שלא התמקצעתי בתחום אחד מאוד מסויים וזה לפעמים קצת חסר לי. זה הכריח אותי לגייס סביבי את האנשים הכי חזקים שיש וגם לדעת להקשיב להם ולקבל החלטות בהתבסס על ההמלצות של אותם אנשים. ברוב הדיונים שבהם אני נמצא ביומיום אני לא זה שמבין הכי הרבה בנושא שעליו מדובר. זה יכול להיות בנושא שיווק או טכנולוגיה או פיננסים וזו חולשה אינהרטית לתפקיד.
חיסרון נוסף הוא שבסוף כמנכ"ל אתה צריך לשים את עצמך בפרונט, וזה משהו שאני פחות אוהב".
מהם היתרונות שלך?
"אני שחקן נשמה, יודע לעבוד קשה, לא מונע מאגו, יש לזה יתרונות וחסרונות, יודע ואוהב להתייעץ, להקשיב, לשמוע הרבה דעות, לנתח אותן ולהגיע למסקנה ולבנות תוכנית פעולה שיודעת לקחת חברה קדימה למימוש אותו חזון. החוזקה שלי היא היכולת לייצר מכל הקווים חזון ואסטרטגיה ולאסוף סביבי את האנשים הכי חזקים בתחומם ולאפשר להם לקבל את ההחלטות באזורים שעליהם הם אחראים תחת הנחת היסוד שהם מבינים מהו החזון ולאן הולכים וכולנו שואפים להגשמה של אותו יעד".
4. למה אתה רוצה את המשרה הזאת?
"זו שאלה שבתשובה עליה, גם בעבר כששאלו אותי, אני מסתכל על שלושה דברים: השוק, השוק שהחברה נמצאת בו, החברה והתפקיד. מבחינת השוק אנחנו חיים בעולם הדיגיטלי, עוזרים לחברות הכי גדולות לספק את השירות הדיגיטלי שלהם. הדיגיטל כביזנס מונחה טכנולוגיה הוא מאוד אינטואיטיבי, משהו שכולנו נהנים, מתקשים איתו, זו משימה מרתקת בעיני. ברמת החברה זו חברה מדהימה עם אנשים טובים, חברה שבאמת מסייעת לחברות לשפר את השירות ללקוח שלהם וברמת התפקיד אני חושב שבסוף התפקיד של מנכ"ל זה להקשיב הרבה, לנסח את האסטרטגיה והוויז'ן, לגייס את האנשים הכי טובים לבנות תוכנית של ביצוע ולהריץ אותה קדימה. זה דורש התמודדות יומיומית עם פיצוח אתגרים וזה משהו שאני מאוד אוהב ולכן אני רוצה את התפקיד".
5. למה כדאי לנו להעסיק אותך?
"יש לי את היכולות המתאימות למנכ"ל של חברות ישראליות שהופכות לגלובליות, גם ביכולות האנליטיות, היכולות לגייס אנשים טובים, להקשיב להם, לייצר חזון ואקסקיושן, ולכן כדאי לכם להעסיק אותי".