סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

חברת הפינטק PayEm גייסה 20 מיליון דולר בהובלת גלילות

החברה פיתחה פלטפורמת המאפשרת ניהול הוצאות ורכש לצוותים פיננסים. המנכ"ל איתמר ג'ובני לכלכליסט: "הפלטפורמה שלנו מספקת בקרה ושקיפות משלב הנפקת כרטיסי האשראי, דרך בקשות הרכש, התשלום לספקים, החזר ההוצאות וסגירת הספרים"

חברת הפינטק PayEm גייסה 20 מיליון דולר בהובלת +Glilot, קרן הצמיחה של גלילות קפיטל פרטנרס.
החברה שפיתחה פלטפורמת המאפשרת ניהול הוצאות ורכש לצוותים פיננסים, גייסה בסבב סיד לפני כשלושה חודשים 7 מיליון דולר בהובלת קרן פיטנגו פירסט ו- NFX.
PayEm הוקמה ב-2019 על ידי המנכ"ל איתמר ג'ובני וסמנכ"ל הטכנולוגיות עומר רימוך שהכירו בחברת מדעי החיים FDNA. מטה החברה נמצא בתל אביב והיא מעסיקה 40 עובדים ומתכוונת להגדיל את מצבת עובדיה בעקבות הגיוס.
ג'ובני אמר לכלכליסט: "בנינו פלטפורמה לניהול הוצאות ארגוניות ואנחנו עם חברות שמוגדרות כיום כמיד מרקט. כשאנחנו אומרים הוצאות אנחנו מתכוונים להכל, למעט שכר: טיולים, הוצאות, הוצאות CORE, תשלומי ענן, מדיה, מנויים, הוצאות מזדמנות, צרכי משרד, תשלום לספקים. אנחנו מתרכזים בביזור של תהליך הרכש, היום חלק גדול מהרכש לא יוצא ממחלקת הרכש או הכספים. יושב עובד מרחוק, או מהבית, ויש תקציב, יש הרבה עסקאות אשראי. אנחנו מנפיקים אמצעי תשלום נשלטים, לפי תקציב/ הגבלת תקציב. לדוגמה כרטיס אשראי שהנופק לעובד יכול לעבור רק בלינקדאין עד 200 דולר, ורק עד סוף השנה. או 200 דולר בחודש. ניתן להגדיר בדיוק כפי שרוצים על פי הצרכים של הארגון.
2 צפייה בגלריה
חברת PayEmg מימין עומר רימוך איתמר ג'ובני
חברת PayEmg מימין עומר רימוך איתמר ג'ובני
מימין עומר רימוך ואיתמר ג'ובני, מייסדי חברת PayEm
(צילום: אור קפלן)
"בעוד שבעבר הלא רחוק האחריות על הוצאות גדולות בארגונים הוטלה על יחידות הרכש והכספים, כיום משתנה המגמה: יותר ויותר החלטות לגבי ספקים ופתרונות 'תוכנה כשירות' (SaaS) מתקבלות ישירות על ידי עובדים במחלקות שונות בארגון. שינוי תפיסה זה יצר מורכבויות חדשות עבור צוותים פיננסים, הנדרשים כעת לעקוב אחר אלפי עסקאות מדי חודש, לעתים באמצעות טכנולוגיה מיושנת שאף מחייבת עבודה ידנית. זאת במקביל לצמיחה מתמדת בנפח התשלומים העובר מדי שנה בין עסקים, אשר לפי דו"ח של חברת Nilson, המתמחה בחקר תשלומי אשראי ותשלומי מובייל, עומד כיום על 127 טריליון דולר וצפוי להגיע ל-200 מיליארד דולר עד 2028 בארצות הברית בלבד.
"הפלטפורמה של PayEm מבצעת אינטגרציה מלאה עם מערכות הכספים וה-ERP של הארגונים ומציעה פתרון מתקדם המאפשר תהליכי עבודה יעילים ומותאמים אישית. פתרון שפותח ספציפית עבור עסקים בינוניים ומעלה ועד תאגידי אנטרפרייז, הפלטפורמה מספקת בקרה ושקיפות משלב הנפקת כרטיסי האשראי (וירטואליים או פיזיים), דרך בקשות הרכש, התשלום לספקים, החזר ההוצאות וסגירת הספרים, וכל זאת באוטומציה מלאה. את הפתרון של PayEm בנושא זה, ניתן להשוות לפתרונות שמציעים בנקים וחברות כרטיסי אשראי - אך הוא מציע אמצעי תכנון, בקרה ואינטגרציה שלא ניתן למצוא אצל אלו. PayEm קיבלה רישיון "נותן שירותים בנכס פיננסי" מרשות שוק ההון, הביטוח והחיסכון של ישראל. רישיון זה יאפשר ל-PayEm לשרת בצורה ישירה גם לקוחות מקומיים", אמר ג'ובני.
2 צפייה בגלריה
עובדי חברת PayEmg
עובדי חברת PayEmg
עובדי חברת PayEm
(צילום: אור קפלן)
"צוותי כספים המשתמשים ב-PayEm יכולים להעביר כסף בקליק אחד ליותר מ-200 אזורים וב-130 מטבעות שונים. חלק גדול מלקוחות החברה הצעירה יושבים בישראל. "אנחנו עובדים עם חברות מובילות פייבר, jfrog ועוד. Fiverr, Jfrog, Next Insurance ,Logz.io, Pixellot, Namogoo, vast data, whitesource", אמר ג'ובאני
בימים אלה הרחיבה PayEm את צוות הניהול שלה וצירפה לשורותיה את סמנכ"ל המכירות בן פשמן (לשעבר מנהל המכירות של Samsung Next), סמנכ"ל השיווק יואב צוקר (לשעבר מנהל החדשנות והאקו-סיסטם ב-Natural Intelligence), סמנכ"ל הכספים קורן בן צבי (לשעבר מנהל כספים ב- Taboola), סמנכ"לית משאבי האנוש דורון שחף (לשעבר מנהלת בכירה במחלקת משאבי האנוש ב-WalkMe) ו-VP Customer Success - יעל חלוץ (לשעבר ב-Papaya Global). בנוסף, בימים אלה פתחה החברה משרדים חדשים בניו יורק, ועתידה להכפיל בחודשים הקרובים את מספר עובדי הפיתוח, המוצר, השיווק והמכירות בישראל ובארה"ב.