סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

כלכליסט-טק
מיינדספייס רוצה להתרחב: מגייסת 72 מיליון דולר

לכלכליסט נודע שהגיוס נערך לפי שווי של 250 מיליון דולר. הראל ביטוח השקיעה 30 מיליון דולר ובסבב השתתפו משקיעים קיימים כמו יואב חרל"פ

מיינדספייס, חברת חללי העבודה המשותפים הישראלית, מנצלת את המומנטום החיובי בתחום פעילותה. החברה, שהוקמה ב־2014 על ידי דן זכאי ויותם אלרואי יוצאת לסבב ראשון מאז 2018 ומגייסת 72 מיליון דולר. עם זאת, השווי בגיוס לא גבוה במיוחד ול"כלכליסט" נודע כי מדובר ב־250 מיליון דולר. את הסבב הובילה הראל ביטוח שהשקיעה 30 מיליון דולר והשתתפו בו מור גמל, ארקין אחזקות ומשקיעים קודמים בהם יואב חרל"פ, קובי רוגובין וחברת GLOBALWORTH. משקיע גדול נוסף בסבב הוא שלום מקנזי, ישראלי לשעבר ובעל המניות הגדול ביותר בחברת הימורי הספורט draft kings שנסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 28 מיליארד דולר.
מיינדספייס פועלת פרט לישראל בעוד שש מדינות, בהן ארה"ב, בריטניה, גרמניה והולנד. בסך הכל היא מפעילה 32 סניפים ב־17 ערים בשטח כולל של 100 אלף מ"ר.

1 צפייה בגלריה
דן זכאי מייסד מיינדספייס
דן זכאי מייסד מיינדספייס
דן זכאי מייסד מיינדספייס
(צילום: אביגיל עוזי)
הגיוס הנוכחי נועד לתמוך בצמיחה המואצת שעובר שוק החללים המשותפים, ככל שרבים מאסו בעבודה מהבית ומחפשים משרד קטן באזור המגורים לצד חברות שמעדיפות לא להיכנס להתחייבות ארוכת טווח בחוזי שכירות הנדל"ן. "מתחילת 2021 ראינו צמיחה במספר שווקים שאנחנו פועלים בהם, קודם כל בישראל, אבל בהמשך גם בהולנד, בגרמניה ובאחרונה רואים גם בארה"ב", אומר זכאי בשיחה עם "כלכליסט", "רמת הביקושים לחללים גמישים היא חסרת תקדים ברמה הגלובלית. בישראל ובגרמניה אנחנו בתפוסה מלאה. גם אצל בעלי הנכסים התפיסה משתנה והם רוצים גם נתח מהשוק הגמיש. ההשקעה הנוכחית נועדה לסייע לנו להדביק את העלייה בביקושים. הציפייה שלנו היא להמשך צמיחה מואצת גם ב־2022".
עוד לפני פרוץ הקורונה עברה מיינדספייס למודל שונה מזה של האם הרוחנית WEWORK והיא לא שוכרת מתחמים מחברות נדל"ן, אלא רק מפעילה אותן ומתחלקת ברווח עם בעלת הנכס. מודל הסכם ניהול צובר תאוצה ומקבל הכרה בהשראת תעשיית המלונאות. כמו כן, במרץ השנה השיקה מיינדספייס את "הייבריד", פתרון לפי דרישה שצובר תאוצה גם הוא בשוק החללים המשותפים, ומאפשר שכירות מזדמנת של חדרי ישיבות ומשרדים.