סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

חברת הסייבר סטרנום גייסה 27 מיליון דולר: "הריון הוא סנן מעולה למשקיעים"

סטרנום הישראלית שפיתחה מערכת אבטחה למכשירי IoT, החל משבבים בקוצבי לב ועד לסנסורים של מערכת רכבות, השלימה גיוס בסבב B בהובלת הקרן האמריקאית Spark Capital. לדברי נטלי תשובה, מייסדת משותפת ומנכ"לית החברה: "לא הייתה כמעט דוגמה למי שגייסה הון בהריון. הבנתי שמי שלא נרתע מזה הוא שותף טוב לטווח הארוך"

חברת הסייבר הישראלית סטרנום (Sternum) מודיעה היום (ה׳) על השלמת גיוס של 27 מיליון דולר במסגרת סבב B.
את הסבב הובילה הקרן האמריקאית Spark Capital, לצד המשקיעים הקיימים: Square Peg capital, the Hinrich Foundation, קרן ההון סיכון האירופית btov ומשקיעים פרטיים נוספים. עם השלמת סבב גיוס זה, סטרנום עומדת על סך גיוסים של 37 מיליון דולר מיום הקמתה. החברה מצפה לרשום צמיחה של כ-300% עד סוף 2022.
2 צפייה בגלריה
פיגוע סייבר
פיגוע סייבר
התקפת סייבר
(צילום: שאטרסטוק)
סטרנום פיתחה אבטחה למכשירי IoT, החל משבבים בקוצבי לב ועד לסנסורים של מערכת רכבות מסועפת, שוק שמאופיין במכשירים דלים במשאבים פנימיים ולכן מאתגר לאבטחה. הפלטפורמה של סטרנום אגנוסטית לסוג המכשיר ומאפשרת להטמיע בכל מכשיר IoT "חיישנים" על גבי התוכנה בשיטת code-free אשר מאפשרים הגנה בזמן אמת ובצורה אוטונומית (self-securing) מפני תקיפות סייבר.
במקביל, סטרנום מספקת יכולת לאיסוף מידע עמוק מתוך המכשיר עצמו וכל חלקי הקוד והתוכנה שלו. המידע הנאסף עובר עיבוד בזמן אמת בפלטפורמת הענן של סטרנום. גישה זו מאפשרת מניעת תקיפות בזמן אמת, ניתוח נתונים מהתנהגות התוכנה, איסוף מידע נרחב המשמש לפיתוחים עתידיים וקבלת החלטות מבוססת נתונים, ניטור אקטיבי של המוצרים ועוד.
״רציתי לעשות משהו גדול שתהיה לו השפעה משמעותית על הרבה תעשיות ואולי אפילו ישפר אותן״ אומרת לכלכליסט נטלי תשובה, מנכ"לית ומייסדת משותפת בסטרנום, שהקימה את החברה ב-2018 אחרי תקופה ארוכה בסלברייט ותקופה קצרה ב-NSO. ״נמשכתי לתחומים כמו מיכשור רפואי ותשתיות חכמות שיש להם השפעה מהותית בעולם שלנו. אבטחנה של מכשירים כאלה שונה מאוד מאבטחה של לפטופים למשל, כי הם מבצעים פעולה מאוד מתוחכמת אבל מבוססים על מערכות הפעלה מיושנות וחשופים לתקיפות סייבר״.
הראשונה לספק פתרון אוניברסלי שמתגבר על השונות בין המכשירים
שוק ה-IoT צפוי להגיע להיקף של 1.85 טריליון דולר עד 2028. חברות רבות צריכות לעדכן גרסאות במוצרי הקצה שוב ושוב עקב פרצות אבטחה או נאלצות לאסוף נתונים ממכשירי הקצה בצורה ידנית. כל עדכון הוא תהליך ארוך ומסובך הדורש משאבים רבים ויכול להגיע לעלות של מיליוני דולרים. סטרנום טוענת כי היא הראשונה לספק פתרון אוניברסלי שמתגבר על השונות הגדולה בין מכשירים. הפלטפורמה של החברה כבר פועלת בהצלחה גם על קוד שנכתב עוד ב-2013 ומחמשת אותו באמצעים מתקדמים לאיסוף וניתוח ומידע כמו גם ביכולות הגנת סייבר, באמצעות תוכנה בלבד ומבלי לפגוע בביצועי המערכת.
2 צפייה בגלריה
חברת סטרנום מימין: נטלי תשובה ליאן גרנות  פלייר בר
חברת סטרנום מימין: נטלי תשובה ליאן גרנות  פלייר בר
חברת סטרנום מימין: נטלי תשובה ליאן גרנות פלייר בר
(צילום: חיה גולד )
״הצלחנו לרדת למכנה המשותף הנמוך ביותר של המכשירים״ מסבירה תשובה. ״כולם בסוף מורכבים מקוד בינארי. כמו שהתוקף לא צריך להבין סקטור מסוים בשביל לתקוף אותו, גם אנחנו יודעים להציע הגנה למגוון גדול של תעשיות״.
את הסבב הנוכחי גייסת כשאת בהריון מתקדם, לא מלחיץ קצת?
״זה היה משהו שחשבתי עליו במהלך הסבב ותהיתי איך להתייחס אליו והבנתי שאין כ״כ דוגמה למישהי שעשתה את זה מלבד עינת גז. לא ראיתי איך אפשר להתעלם מזה כי כל מנכ״לית שרוצה לגייס תצטרך לעבור את זה מתישהו, אז זה היה על השולחן בשלב מוקדם. ואני שמחה לומר שבמובן מסוים זה סנן טוב למשקיעים, כי ברור שמי שלא נרתע מזה הוא שותף טוב לטווח הארוך. מכיוון שהייתה לנו יותר מהצעה אחת, אז המסר הוא שאפשר לעשות את זה. במובן מסוים סטרנום היא הבן הבכור שלי וההריון הוא ילד שני, וכמו שאת לא אוהבת פחות את הילד הראשון אלא מוצאת לדרך לשלב זה מה שיקרה״.