סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
סיליקון ואלי בנק סניף במנלו פארק קליפורניה הבנק קרס SVB
(רויטרס)

קריסת SVB
כמה קווי אשראי יש לחברות הייטק ציבוריות מול SVB?

ההערכה בישראל היא שרוב החברות שעבדו עם הבנק, הספיקו למשוך חלק גדול מהכסף ביום חמישי. בשלב זה, חברת הפינטק הישראלית פאגאיה, עם הסכום הגבוה ביותר, שלה קוו אשראי שלא נוצל של 167.5 מיליון דולר


חברות הייטק ציבוריות שמחזיקות יתרות מזומנים וקווי אשראי מעדכנות את המשקיעים, כאשר בשלב זה החברה עם הסכום הגבוה ביותר היא חברת הפינטק הישראלית פאגאיה שלה קוו אשראי מתגלגל של 167.5 מיליון דולר, עליו חתמה עם הבנק בספטמבר האחרון. לפי פאגאיה קו האשראי לא נוצל עד היום.
חשיפה גבוהה לאשראי מהבנק יש גם לחברת מדידת אתרי האינטרנט סימילרווב שחתומה מאז 2020 על הסכם שמאפשר הלוואה של עד 75 מיליון דולר מהבנק. לחברת אינוביד, שעוסקת בפיתוח טכנולוגיות פרסום דיגיטלי, יש קו אשראי של 50 מיליון דולר בבנק שקרס . מתוך קו זה היא ניצלה 20 מיליון דולר נכון לסוף 2022. קו אשראי דומה יש גם לחברת WALKME.
בכל הנוגע לפקדונות חברת הפינטק פיוניר (PAYONEER) עדכנה כי לה חשיפה של פחות מ-20 מיליון דולר מתוך יתרות מזומן של כחצי מיליארד דולר וחברת האינטרנט אאוטבריין מחזיקה פחות מ-5% מיתרות המזומנים שלה ב-SVB. אאוטבריין מעדכנת גם כי יש לה קו אשראי בבנק שהיא עדיין לא משכה ומעריכה כי לא תזדקק לו בעתיד הנראה לעין. ההודעה של אאוטבריין ממחישה עד כמה נרחבים ועמוקים קשרי העבודה של חברות ההייטק הישראליות עם SVB, שכן היא עושה דרכו גם את עסקאות גידור המטבע.
במקביל, כדי להרגיע את המשקיעים חלק מהחברות החלו לעדכן גם על כך שאין להן כלל חשבון ב-SVB, כפי שעשתה וואלנס הישראלית שנסחרת בניו יורק. ההערכה בישראל היא שעל אף החשיפה הגבוהה של החברות המקומיות ל-SVB, כאשר רוב החברות עבדו עם הבנק, הן הספיקו למשוך חלק גדול מהכסף ביום חמישי. הסיבה לכך היא שאפילו לסטארט-אפים קטנים יש לרוב חשבון מקביל בבנק ישראלי, מה שאיפשר העברה מהירה של הכסף מבלי להזדקק לפתיחת חשבון חדש.