סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

רשות החדשנות והרשות לפיתוח כלכלי של מגזר המיעוטים מקצות 225 מיליון שקל לקידום ההייטק בחברה הערבית

הסכום יועבר לזכיינים נבחרים במגזר לאורך 5 שנים וינותר להקמת תכניות האצה, מועדוני אנג'לים וחממה לעידוד חדשנות. אורית פרקש הכהן, שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה: "שילוב עובדות ועובדי הייטק מהחברה הערבית הוא צורך חברתי וכלכלי אסטרטגי מהמעלה הראשונה"

רשות החדשנות והרשות לפיתוח כלכלי של מגזר המיעוטים משיקים תכנית כוללת לקידום ההייטק והחדשנות בחברה הערבית ב-225 מיליון שקל ל-5 שנים במסגרת התכנית תתמוך רשות החדשנות בבנייה, בחיזוק חדשנות, בעידוד הקמת מיזמים טכנולוגיים חדשים בדגש על יישובים ערביים באזורי פריפריה ובקידום חדשנות בקרב החברה הערבית.
התוכנית תכלול מספר כלים מותאמים לאוכלוסייה הערבית בישראל. מרכזי יזמות יוקמו באמצעות זכיינים נבחרים, יקבלו מענק תפעולי של עד 2 מיליון שקל בשנה בכל אחת מ-5 שנות הזיכיון, ויפעלו לעודד יזמות וחדשנות מקומית באזורים גיאוגרפים שונים (בדגש על פריפריה חברתית וגיאוגרפית). בנוסף, יוכלו זכיינים אלה לפעול גם לעידוד התעסוקה באזור ובפיתוח הון אנושי להייטק על ידי חיבור למעסיקים פוטנציאלים והקמת שלוחות של חברות הייטק באזור הפעילות של המרכז. פעילות זו תזכה לתוספת מימון מענק של עד מיליון שקל בשנה בכל אחת מחמש שנות הזיכיון.
1 צפייה בגלריה
מנכ"ל רשות החדשנות דרור בין ושרת החדשנות המדע והטכנולוגיה אורית פרקש הכהן
מנכ"ל רשות החדשנות דרור בין ושרת החדשנות המדע והטכנולוגיה אורית פרקש הכהן
מנכ"ל רשות החדשנות דרור בין ושרת החדשנות המדע והטכנולוגיה אורית פרקש הכהן
(צילום: עמית שעל)
במסגרת ההשקעה יוקמו מאיצים טכנולוגיים שבמסגרתם זכיינים נבחרים יפעילו תוכניות האצה חדשות, יקבלו מימון של עד מיליון שקל בשנה ויסייעו ליזמים מתחילים בדגש על אוכלוסיות בתת ייצוג והפריפריה. בנוסף, יוקמו מועדוני אנג'לים על ידי זכיינים נבחרים שיקבלו מימון של עד 900 אלף שקל בשנה בכל אחת מ-3 שנות הזיכיון להקמת המועדון. פרט לכך, תוקם גם חממה לעידוד יזמות ערבית, שתופעל ידי זכיין נבחר ומטרתה תהיה עידוד יזמות והקמת חברות הזנק חדשות מהחברה הערבית. חברות חממה חדשות שתקים החממה תזכנה בתמיכה מימונית מרשות החדשנות של עד 6.5 מיליון שקל לחברה, בשיעור של 85-74% מתוך התקציב המאושר.
אורית פרקש הכהן, שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה: "שילוב עובדות ועובדי הייטק מהחברה הערבית הוא צורך חברתי וכלכלי אסטרטגי מהמעלה הראשונה. למרות עלייה במספר הסטודנטיות והסטודנטים הערביים באקדמיה, עדיין רק כ-2% מעובדי ההייטק מגיעים מן החברה הערבית".
דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות: "התכנית מיועדת לעידוד יזמות הייטק בחברה הערבית. עידוד היזמות היא המשימה הקשה ביותר, שכן מספר חברות ההזנק המונבטות על ידי יזמים ערבים נמוך מאוד בהשוואה לכלל האוכלוסייה. הסיבות לכך מגוונות ונובעות בעיקר מחוסר ברישות (נטוורקינג), בריחוק פיזי ממרכזי ההייטק, בחשש מלקיחת סיכונים, בהעדפה למשרה בטוחה על פני יזמות ובחוסר גישה למשקיעים".