סקירהRealme GT2 Pro: מכשיר דגל מוצלח אך במחיר בעייתי
סקירה
Realme GT2 Pro: מכשיר דגל מוצלח אך במחיר בעייתי
מותג רילמי שמתחרה בשיאומי בקטגוריית המחיר מציע את ה-GT2 pro כאלטרנטיבה. יש לו עיצוב ייחודי, גב דמוי נייר, מצלמה מצוינת ומסך מעולה, אבל אינו עמיד במים ואבק, ומחירו - 3,000 שקל - מפחית מהאטרקטיביות שלו ביחס לאחרים
מותג רילמי שכבר מיובא לכאן שנתיים ויותר על ידי באג הצליח להשתחל להיצע המכשירים הנרחב שיש כיום לקבוצת BBK הסינית בארץ. למעשה חוץ משיאומי ופוקו (אותו בעל בית) וסמסונג, אין כל כך אפשרות לא להיתקל במכשיר של וואן פלוס, Oppo, רילמי או כעת גם Vivo כאלטרנטיבה בתחום מכשירי האנדרואיד. זאת אומרת גם שסטטיסטית הסיכוי שלכם לרכוש אחד מהם גבוה יותר השנה. מכשירי BBK על מותגי הקבוצה השונים מכסים את רוב טווח המחירים. Oppo ו-וואן פלוס לפרימיום, Vivo מציעה אלטרנטיבה לא זולה אבל שונה ורילמי מתחרה ראש בראש עם מוצרי שיאומי-פוקו מבחינת מיצוב.
כעת מציעה רילמי מכשיר פרימיום מלא המיועד להתחרות בשיאומי 12 לסוגיו, ה-GT2 פרו. זהו מכשיר מעניין, הפרימיום הראשון האמיתי של החברה בארץ. אמנם היו כבר מכשירים מעט יותר יוקרתיים קודם ושגם יובאו לארץ כגון ה-X3 סופרזום מלפני שנתיים - אך רוב הדגמים שזכינו לקבל כאן היו בתחום מכשירי הביניים או הזולים. ה-GT2 פרו לעומת זאת הוא פרימיום מלא עם תג מחיר שמתחרה אפילו בסמסונג ואפל. זהו מכשיר שהושק בינואר האחרון - כך שהוא לא החדיש ביותר בשוק - אבל יש לו כמה תכונות שעשויות להפוך אותו לחביב מאוד עבור חלק ממשתמשי הסמארטפונים.
עיצוב ומבנה: מעצב יפני עם ירוק בעיניים
עיצוב המכשיר מיועד לגרום לכם לחשוב שהגב שלו עשוי מנייר. שלא כמו אצל המתחרים, חומר הגב הוא סוג של פלסטיק ביולוגי, והוא באמת עשוי להרגיש כמו נייר עבור כמה. אבל לי זה הרגיש כמו פלסטיק. עם זאת מדובר בפלסטיק איכותי ביותר. וכאן אנצל את ההזדמנות לציין שפלסטיק איכותי לטעמי עדיף על זכוכית ומתכת בסמארטפון משתי סיבות: הוא עמיד יותר למכות ומאפשר להקל על משקל המכשיר. ישנה גם אפשרות לגב מזכוכית ומתכת בדגם השחור. בחו''ל קיימים מכשירים בעוד צבעים. ההבדלים במשקל מורגשים - כ-187 גרם לגרסת הפלסטיק לעומת כמעט 200 גרם לגרסת הזכוכית. אבל המכשיר עצמו מאוזן למדי כך שלא מרגישים את כובדו בשימוש שוטף.
אחרי הגב, החלק הקדמי כבר הרבה יותר מסורתי. ישנה זכוכית גורילה ויקטוס חזקה ומצלמת הסלפי מוטמנת בחריר בחלק העליון השמאלי. השוליים של המסך דקיקים יחסית מה שמעניק לכם שטח מגע מספק, אבל יש כאן עוד משהו. במקום מסך עם שוליים משתפלים כמו אצל וואן פלוס למשל, המסך של ה-GT2 פרו שטוח. מנגד, הגב מציע שוליים משתפלים כדי להקל על האחיזה והארגונומיה. זה באמת נוח יותר. בערכה יש גם כיסוי סיליקון שחור ואטום שאמור להגן אבל בעיקר מסתיר את כל העיצוב המושקע של נאוטו פוקאסאווה - המעצב היפני של המכשיר. המצלמה מורכבת בתוך מבנה מרובע מזכוכית ולא ברור מה העמידות שלו למכות או שריטות. אבל הוא העיצוב נאה.
מעבר למראה, לרילמי יש עוד כל מיני טריקים שאמורים לשפר את השימוש בו - כמו למשל חספוס של כפתור ההפעלה כדי למנוע החלקה של האצבע. עם זאת בהתאם למסורת הקלוקלת של BBK, גם כאן כפתור ההפעלה והווליום נמצאים מנוגדים אחד לשני מה שגורם לאינפלציה של צילומי מסך לא רצוניים. עוד חיסרון - אין תקן הגנה מפני מים ואבק. זה לא אומר שהמכשיר ימות לכם בגלל גשם, אבל אנחנו לא ממליצים לקחת את הסיכון. זה לא מכשיר לקחת לים בלי הגנה. לסיכום, ה-GT2 פרו בנוי היטב, הגרסה עם הגב הפלסטי מרגישה פחות פרימיום ממכשירים עם גב מזכוכית - אבל מנגד היא קלה יותר, נוחה יותר לשימוש ובעיקר פחות חלקלקה - אבל זה רק אם אתם מסתובבים איתו ללא כיסוי שאז זה בכל מקרה לא רלוונטי.
חומרה: מעבד דגל עם סוללה אימתנית
עם מעבד דגל קל לספק ביצועים טובים וה-GT2 פרו מצויד במעבד החזק ביותר כיום בעולם האנדרואיד הסנאפדרגון 8 Gen 1 ומגובה - בדגם המיובא לישראל - ב-12 גיגה-בייט זכרון פעולה ו-256 גיגה-בייט מרחב אחסון. יש עוד רמות מפרט החל מ-8 ג''ב יזכרון פעולה + 128 ג''ב אחסון ועד 12 ג''ב + 512 ג''ב. כאמור בינתיים הגרסה היחידה שזמינה לנו כאן היא זו, אבל אם תרצו גרסה אחרת ניתן למצוא בחו''ל. בסך הכל שום דבר כאן לא נתקע, אף פעם. המכשיר זריז, אפשר לבצע איתו כל משימה כולל ניגון סרטונים באיכות גבוהה, ריטוש תמונות ומשחקי התלת ממד הכבדים ביותר רצים עליו בקלות.
לא חסר כאן כוח, וכבונוס הוא גם לא מתחמם יותר מדי, זאת בזכות מנגנון שברילמי מכנים "מערכת הקירור Max מפלדת אל חלד". לדברי החברה הוא מסוגל להוריד את טמפרטורת העבודה ב-19 מעלות - אך לא מציינים מאיזו טמפרטורה נתון זה מופחת. יש גם "ג'ל יהלום תרמי" מה שזה לא יהיה - אבל אחרי כל הממבו ג'מבו הטכני הזה בסוף זה עובד - המכשיר לא מתחמם בצורה מורגשת גם במשימות כבדות. עוד דבר מעניין הוא פיזור האנטנות בכל חלקי הגוף. זה אמור לספק קליטה טובה יותר ונראה שזה אולי עובד, אין לי ממש דרך לבדוק זאת. מה שכן יכלתי לבדוק הוא השילוב עם שבב ה-NFC. ריבוי האנטנות מאפשר למשל לבצע את התשלום בלי להצמיד את המכשיר בצד מסוים למסוף הקופה. זה לעומת זאת עובד היטב, אבל רק בחלק העליון, כנראה ששכחו את האנטנות בצד התחתון.
המסך של ה-GT2 פרו הוא תענוג לעיניים. מדובר בפאנל AMOLED LTPO2 מתוצרת סמסונג ברזולוציית 2K מקסימלית (1,440 על 3,216 פיקסלים או WQHD פלוס) ובגודל של 6.7 אינץ'. הוא מסוגל לפעול בקצב רענון דינמי בין 1 הרץ ל-120 הרץ, עם זאת את קצב הרענון המקסימלי הוא מפעיל רק במצבים מסוימים וטוב שכך כי זה זולל לא מעט כוח מהסוללה. בסך הכל הדבר היחיד שיש לי כביקורת הוא כיול הצבעים מהקופסה שלטעמי היה קצת מכובס, אבל זה משהו שניתן לשנות בהגדרות התצוגה ודי בקלות. הבהירות המקסימלית במצב אוטומטי די טובה - כ-800 ניט - וזה אמנם לא מתקרב למקסימום של מכשירי דגל יקרים יותר, אבל לשימוש ביום שמשי זה מספיק.
לסיום סעיף הסוללה. רילמי דחסו לכאן סוללה בת 5,000 מיליאמפר שעה. זה גדול מאוד ועל הנייר זה יכול להספיק להפעלה של מכשיר מהסוג הזה למשך יומיים בקלות. אז יומיים לא הצלחתי להוציא כאן - אבל יום וחצי בקלות כן. אני מעריך שמי שפחות מכור ממני להתראות כנראה גם יגיע ליומיים. יש כאן טעינה מהירה של 65 וואט שמסוגלת למלא את הסוללה בתוך כ-40 דק'. אפשר לטעון כ-90% בחצי שעה וזה מספיק והותר. הדבר הרע היחיד שאני יכול לומר על החומרה זה שהרמקולים כאן לא מזהירים - הם טובים רק לשימוש כדיבורית. אבל מנגד איכות השמע מצוינת ויש תמיכה בכל תקני הבלוטות' האחרונים.
תוכנה וממשק: צבעוני ומותאם אישית
ממשק ההפעלה של רילמי מכונה Realme UI 3.0 והוא נחשב לאחד מהידידותיים של קבוצת BBK. הוא מאפשר לבצע כל מיני התאמות אישיות מרמת הטפטים ועד רמת האייקונים והשליטה בממשקי הניווט. הממשק פועל על בסיס אנדרואיד 12 ומשלב את הגדרות הפרטיות שלה במרכז פרטיות וכולל גם שליטה בהגדרות לכל אפליקציה. ניתן למשל לקבוע את רמת הדיוק לשיתוף המיקום שלכם עם אפליקציות מסוימות. זה מצוין אם אתם רוצים לתת לגוגל למשל רק מיקום חלקי כדי לקבל תוצאות חיפוש מקומיות מדויקות יותר.
יש כאן גם תמיכה לפתיחת אפליקציות בחלונית במקום מסך מלא, ניתן להצמיד שתי אפליקציות אחת לשנייה ולעבוד עליהן במקביל או לפתוח בחלוניות בסגנון מחשב. ברילמי מכנים את זה חלונות גמישים אבל אתם יכולים למצוא משהו דומה בכל מכשירי BBK. יש כאן גם פיצ'רים ניסיוניים שניתן להפעיל דרך Realme labs אחת מהן מאפשרת למשל לחבר אוזניות חוטיות (דרך מתאם כמובן שכן אין כאן שקע אוזניות) ואוזניות בלוטות' במקביל ולשתף את השמע. זה נחמד למשל אם אתם באוטובוס ורוצים להשמיע לחבר את המוזיקה שלכם או לשמוע ביחד פודקאסט.
ממשק הנעילה מציע פתיחה דרך זיהוי פנים, שבאנדרואיד מאובטח הרבה פחות מאשר באייפון. ההמלצה היא להשתמש בסורק וטביעות האצבעות שעובד היטב. כבונוס הוא מאפשר להוסיף קיצורי דרך שמופעלים על ידי לחיצה ארוכה. זה חוסך לכם לחיצה או שתיים. רילמי מבטיחה 3 עדכוני תוכנה ו-4 עדכוני אבטחה. זה פחות מסמסונג למשל (או אפילו וואן פלוס), אבל זה לפחות מבטיח שהמכשיר יפעל בצורה מעודכנת בשלוש השנים הקרובות. בסך הכל הממשק עושה עבודה טובה, שימושי ומספק יופי של אפשרויות התאמה אישית.
מצלמה: מעולה באור יום ובלילה, ויש אפילו מיקרוסקופ ועין הדג
כדי להמחיש את הפרימיום, רילמי ציידה את ה-GT2 פרו במצלמה של ה-Oppo Find X5 מכשיר הדגל של חברת האחות ושנמכר ביותר כסף. מדובר במערך צילום בעל שני חיישני 50 מגה-פיקסל, אחד של סוני (הרגיל) ואחד של סמסונג (זווית רחבה). יש כאן גם מצלמת מיקרוסקופ - אבל בדיוק כמו במכשירים אחרים של הקבוצה שצוידו בה - היא לא ממש שימושית מעבר לגימיק. אזלא אתייחס אליה למעט בשביל לומר שהיא קיימת. החיישן הראשי מבוסס על פיתוח של סוני עבור קבוצת BBK - הוא מצויד בייצוב אופטי ומפתח הצמצם הוא F/1.8. שזה בסדר גמור.
איכות התמונות שהוא מוציא באור יום מרשימה. הצבעים מאוזנים, הטווח הדינמי רחב והפרטים נראים מעולה. צילום בתאורה פנימית עובד לא רע, אבל עדיף להפעיל את מצב הלילה שמספק שיפור ניכר של התצלום. בסך הכל זו מצלמה שמתאימה לכמעט כל מצב רגיל שאתם עשויים להיתקל בו - צילום דיוקן, אנשים, מקומות או נופים. אבל אין כאן זום למעט הגדלה פי 2 שמבוססת על חיתוך התמונה ומרכוז שלה. חיישן הזווית הרחבה הוא אלוף אמיתי ומספק רוחב שדה צילום של 150 מעלות - יותר מהעיניים שלנו (120 מעלות). איכות התמונות טובה אבל לא מפורטות ומדויקות כמו החיישן הראשי.
מה שיפה כאן זה שהמעבר בין החיישנים לא משנה את התמונות - כלומר מזהים שהן צולמו על ידי אותו מכשיר רק בזכות הצבעוניות ואופי הצילום. בנוסף יש כאן גם תמיכה בעין הדג, שזה יותר אפקט מכל דבר אחר ושאני לא מוצא הרבה מאוד תסריטי שימוש עבורו. כמו המיקרוסקופ זה בעיקר גימיק ואני לא רואה בזה תכונה שתגרום למישהו לומר - "אני רוצה את המכשיר בגלל זה!".
אם יש משהו שלא ממש עובד כאן אלה תמונות הדיוקן עם טשטוש רקע, וזה משהו שחוזר על עצמו במצלמות BBK - ההפרדה בין נושא הצילום לרקע נראית מאוד מלאכותית והאפשרות המובנית לבחור את עוצמת הטשטוש רק מגבירה את זה. היחידה שהצליחה לספק תמונות דיוקן טובות בקבוצה היא וואן פלוס, אבל גם אלה לא משתוות לתמונות ממכשירי סמסונג או אפילו שיאומי לצורך העניין. מצלמת הסלפי אגב מוצלחת יותר בתרגיל הזה, היא בת 32 מגה-פיקסל והתמונות שהיא מנפקת טובות מאוד.
סיכום ואלטרנטיבות: מכשיר מוצלח, אבל במחיר שלו התחרות קשה
מכיוון שה-GT2 pro זמין רק דרך חנויות רשת באג בישראל - לפחות ביבוא רשמי - מחירו 3,000 שקל. זה 300 שקל יותר ממה שתשלמו עליו באירופה למשל. לא ברור למה ההבדל הזה במחיר, אבל מה שבטוח זה שאם תחפשו בחו''ל, באתרים או בחנויות כנראה שתמצאו אותו במחיר נמוך יותר גם אם ללא אחריות ישראלית. בכל מקרה, במחיר הזה יש לו תחרות קשה. ה-S22 פלוס למשל ניתן לרכישה ב-300 שקל יותר ומדובר במכשיר יותר מוצלח ולו רק בגלל המסך הטוב יותר והעמידות במים ואבק. גם הוואן פלוס 10 פרו מוצלח יותר ויש לו מצלמה טובה יותר. ואלה רק המכשירים שיצאו השנה.
אם אתם מוכנים להתפשר על דור אחד אחורה, תוכלו למצוא את כל מכשירי הדגל המובילים במחירים דומים מאוד ולרובם יהיה מפרט מעט טוב יותר (למעט מעבד) כמו ה-S21 פלוס. המתחרה הישיר של רילמי - שיאומי - מציעה במחיר הזה את ה-12 שסקרנו כאן, הוא פחות מוצלח לטעמי מהרילמי, אבל יש לו את היתרונות שלו כמו מהירות הטעינה וגודל קומפקטי יותר. בסך הכל ה-GT2 פרו הוא מכשיר מוצלח מאוד, שהיה יכול להיות ההמלצה שלי למכשיר דגל מתחת ל-3,000 שקל אם מחירו היה יותר סביר, כמו באירופה. אבל שילוב של מחיר, מחסור בעמידות במים ואבק ומצלמה די גימיקית גם אם טובה מביא אותי להמלצה שעדיף שתבדקו טוב-טוב מה חשוב לכם לפני שאתם בוחרים בו.