בדיקת כלכליסטסמסונג גלקסי Z Fold 3: הישג טכנולוגי אדיר אבל קשה לשימוש ביום-יום
בדיקת כלכליסט
סמסונג גלקסי Z Fold 3: הישג טכנולוגי אדיר אבל קשה לשימוש ביום-יום
הדור השלישי של הסמארטפון המתקפל של סמסונג מעט זול יותר מקודמיו אבל לא בהרבה; יש לו הגנה מפני מים ומסך ענק שהופך אותו לטאבלט קטן. הוא משובץ בחידושים טכנולוגיים, אבל לא קל לחיות איתו
סדרת הסמארטפונים המתקפלים של סמסונג חוגגת השנה את הדור ה-3 שלה. המכשירים הראשונים היו סוג של ניסוי וגם הרגישו כך - מסך בעייתי, עמידות ואמינות מפוקפקת וממשק לא מספיק מלוטש. כעת, ה-Fold 3 מגיע לפרקו ומצויד בשלל חידושים שמאפשרים לראשונה לומר שהוא מוכן לחיים האמיתיים בחוץ. סמסונג הוסיפה לו עמידות למים (אבל לא לאבק), הרבה מאוד נדל''ן מסך ותמיכה בסטיילוס של הנוט. מעבר לכך, יש כאן ניסיון להפוך את הפולד לסוג של מכשיר דגל במקום הנוט, שבשלב הנוכחי לא ברור אם היצרנית תמשיך לייצר או לא.
את הפולד 3 קיבלנו לפני קצת יותר משלוש שבועות כך שהיה לנו לא מעט זמן להתרשם ממנו ומיכולותיו. במקביל להשקתו זכינו גם ל-Flip 3 האח הקטן והזול של הפולד ואת רשמינו ממנו נפרסם בהמשך. הסקירה של המכשיר הנוכחי תתמקד פחות בנתונים טכניים או בקביעה מה טוב יותר, אלא יותר בחוויית השימוש של המשתמש הסביר ביום-יום. סמסונג הציגה את הפולד כמכשיר שיכול להתאים לכל מני משתמשים בסרטוני ההדגמה שלה, החל מבורגנית צעירה והיפסטרית, נער צעיר על סקייטבורד או מנהלים בכירים בחברה גלובלית. אז אנחנו ננסה להבין אם החזון של היצרנית באמת תואם למציאות.
מבנה ועיצוב: דק יותר, קל (קצת) יותר אבל תצורה אקזוטית מקשה על הפעלת אפליקציות
בואו נתחיל עם הנתונים היבשים, הפולד שוקל 271 גרם, זה 11 גרם פחות מהפולד 2. הוא גם מעט קטן יותר ודק, 6.4 מ''מ לעומת 6.9 מ''מ אשתקד. ואולם עוביו כשהוא סגור דווקא גדל קצת, מ-13.8 מ''מ בשנה שעברה ל-14.4 מ''מ השנה, העובי בשקלול מערך הצילום דווקא קטן אבל זה רק חלק קטן מהמכשיר. בקיצור הממדים שלו דווקא קלים יותר לעיכול. איכות הבנייה השתפרה פלאים, המסך הפנימי מצויד עכשיו בכיסוי שאמור להיות הרבה יותר עמיד לשריטות ולחיצות. אבל הוא עדיין מרגיש קצת רך למגע ומדאיג כשמקישים עם הציפורן (בטעות, בטעות).
המבנה עצמו עשוי מאלומיניום כהה, מה שמבטיח תחושה של עמידות. אני גם יכול לציין שהוא נפל לי פעמיים על הרצפה (בטעות, בטעות) ולא ניכר בו כלום. אז הוא כנראה מאוד עמיד. מנגנון הפתיחה והסגירה של המסך מבוסס על ציר רוחבי מחופה שכעת אטום לגמרי. זאת אומרת שהסיכוי שיחדרו מים לא קיים - בהתאם לתקן IPX8 שמבטיח עמידות למים מתוקים במשך 30 דקות בעומק של עד 1.5 מטר. אל תנסו את זה עם מים מלוחים או מי כלור מהבריכה העירונית. אבק כנראה לא יחדור לתוך המכשיר בקלות - אבל אין תקן הגנה מפניו אז קחו זאת בחשבון.
רמקולי סטריאו מורכבים בחלק העליון והתחתון של המכשיר. זה קצת מעיק כי הרמקול התחתון חסום כשמניחים את המכשיר בעריסה באוטו. שקע הטעינה מורכב בצד הימני התחתון. כפתור ההפעלה עם סורק טביעות האצבעות המובנה הוא אותו אחד מהגלקסי S10e והוא מחליף את סורק טביעות האצבעות מתחת למסך. ההחלטה היתה יכולה להיות הגיונית לו פתיחת המכשיר היתה מתבצעת רק דרך המסך הפנימי. אבל המסך החיצוני כן היה יכול לשמש עם סורק בזכות זכוכית הגורילה ויקטוס שמחפה אותו. אבל סמסונג ויתרו על כך.
כעת לחוויית האחיזה בו. הפולד נפתח לשניים בתצורת ספר. זאת אומרת שהמסך החיצוני שלו כשהוא סגור הרבה יותר צר ממסך של סמארטפון רגיל. אתייחס למסך הזה בהרחבה בסעיף החומרה, המסך הראשי כשהוא פתוח הופך את המכשיר לסוג של טאבלט קטן. הבעיה היא שיחס התצוגה של המסך - 4:5 - לא סטנדרטי בשום צורה שהיא. זאת אומרת שאפליקציה שאינה מותאמת ליחס התצוגה הזה לא תוצג בצורה תקינה. לפעמים היא תוצג עם שוליים, לפעמים התצוגה שלה תחתך או שהממשק יסתיר כפתורים למשל. זה לא גורף, אבל זה קורה בהרבה מאוד אפליקציות וביניהן כמה מאוד פופולריות. אין מה לעשות, אי אפשר לקבל הכל. בנוסף יש כאן את פס הקיפול שעדיין בולט לכל אורך המסך באמצע, גם אם מתרגלים לו מהר מאוד והוא לא מפריע בשימוש השוטף. עוד בעיה היא שהמכשיר לא נסגר עד הסוף. יש מרווח כשהוא סגור וזה הופך אותו למלכודת פירורים/גרגירי אבק או כל מה שמסתובב בכיס שלכם או בתיק.
אני חושב שהתצורה של הפולד עצמה אינה מאוד נוחה כאן, ולא העיצוב או המבנה. קשה מאוד להשתמש באופן שוטף במכשיר שכאשר הוא פתוח דורש לפחות שתי ידיים. מנגד, המסך החיצוני, הגם שמרהיב, הוא גם בפורמט לא תקני של 25:9 - במקום 16:9 או 16:10 ברוב המוחלט של המכשירים. התוצאה היא שלמעט אפליקציות שהותאמו במיוחד ליחסי התצוגה האלה, שאר האפליקציות יוצגו או בפורמט קטן מדי במסך החיצוני או כפי שהדגמתי בצורה לא תקנית במסך הראשי הפנימי. אמנם אפשר לאכוף ידנית את יחס התצוגה על כל האפליקציות, אבל זה דורש להיכנס להגדרות, לבחור בתכונות מתקדמות, להיכנס למעבדות (labs) ואז לשנות ידנית את היחס לכל אפליקציה. זה לא מאוד נוח ולמי שלא מכיר את האפשרות הזו קשה מאוד להיות מודע לה מכיוון שסמסונג לא באמת חושפים אותה ללקוח.
חומרה: סנאפדרגון 888 אבל בלי מנגנון קירור יעיל
הפולד 3 מצויד במעבד הדגל של קוואלקום, הסנאפדרגון 888 שכבר הופיע ברוב מכשירי הדגל מאז פברואר האחרון. סמסונג ויתרה על מעבד הבית אקסינוס וכל המכשירים המתקפלים שלה מצוידים באותו המעבד. נקווה שזה יחזור על עצמו גם בדגמי הגלקסי S האחרים בעתיד. המעבד הזה חזק ומספיק כדי להטיס כל אפליקציה שאתם יכולים לחשוב עליה. אבל יש לו בעיה פיזית - חום - ולא מעט ממנו. ה-888 הוא מעבד עוצמתי שדורש הרבה מאוד כוח ואנרגיה כדי לעבוד כראוי. במכשיר דקיק כמו הפולד כשהוא פתוח קשה מאוד לדחוס גם מערכת קירור יעילה. התוצאה היא שכאשר המעבד מתאמץ, הפולד 3 מוריד לו את עוצמת הפעולה כדי לשמור על טמפרטורת עבודה סבירה. זה מתורגם לשיהוקים מדי פעם ומקשה על הפעלת אפליקציות כגון ווייז שנוטה לחמם מאוד את המכשיר.
מבחינת זיכרון אין לכם כאן שום בעיה. זכרון הפעולה הוא 12 גיגה-בייט שזה די והותר ומיישר קו עם כל מכשירי הפרימיום. גם מרחב האחסון נדיב עם 256 או 512 גיגה-בייט בתקן UFS 3.1 המהיר מאוד. אבל אין כאן חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון חיצוני. בסך הכל מבחינת המאפיינים, הפולד 3 די תואם את המיצוב שלו כמכשיר דגל. זאת אומרת שאפשר להריץ עליו את כל המשימות בלי לסבול מאיטיות, למעט ההאטה של המעבד במקרה של חימום יתר. החלק החשוב של הפולד הוא המסך, או יותר נכון זוג המסכים. אחרי שהתייחסתי לתצורה שלהם, בואו נראה מה המאפיינים הטכניים שלהם וכיצד הם משפיעים על השימוש. נתחיל עם המסך החיצוני. הוא בגודל 6.2 אינץ', קצת פחות מאשר בדגם הקודם, אבל הרזולוציה שלו מעט גבוהה יותר עם 832 על 2,289 פיקסלים. יש לו האצה של קצב הרענון ל-120 הרץ מה שמבטיח חוויית שימוש חלקה בממשק, מנגד יש כאן מנגנון שמתאים את קצב הרענון בהתאם לאפליקציה. אפליקציות וידאו למשל מוגבלות ל-60 הרץ וכך גם אפליקציות משחקים. יש כאן תמיכה ב-HDR10 והפאנל מבוסס AMOLED מעניק חוויית צפייה משובחת כמו בכל מסכי סמסונג המקבילים.
המסך הפנימי לעומת זאת הוא למעשה אותו הפאנל של הפולד 2. הוא בגודל 7.6 אינץ' והרזולוציה שלו 1,768 על 2,208 פיקסלים. כמו המסך החיצוני גם לו יש תמיכה ב-HDR10 לטובת תצוגת צבעים משופרת ותמיכה בקצב רענון גבוה של 120 הרץ. בסך הכל התצוגה בו מרהיבה גם. עם זאת הוא מהווה מלכודת לטביעות אצבעות ותמצאו את עצמכם מנקים אותו כמה פעמים ביום אם יש לכם נטייה לניקיון יתר. מדובר בפאנל משובח עם בהירות טובה שמגיעה ליותר מ-1,000 ניט במקסימום. זה מספיק בהחלט לשימוש בחוץ באור שמש מלא ואף מעבר. המסך עבר הקשחה עם שכבת מגן נוספת שלדברי סמסונג הופך אותו לעמיד ב-80% יותר מאשר הדגם היוצא. קשה להעריך אם החיפוי שמכסה אותו יגן עליו לאורך זמן (לא ניסינו) - בנוסף סמסונג הוסיפה לרוכשים אפשרות לקבל תיקון מסך במחיר מסובסד (1,000 שקל פעם בשנה) במסגרת האחריות - הכל כדי להרגיע את הלקוח. אני מעריך שאם אתם שומרים על המכשיר לא צריכה להיות בעיה. בנוסף, מכיוון שהמסך סגור לרוב הסיכוי שיקרה לו משהו חמור די קטן.
נקודה אחרונה ששווה התייחסות היא הסוללה. סמסונג הקטינו אותה והיא כעת בקיבול של 4,400 מיליאמפר שעה. זה פחות ממכשירים עם מסכים הרבה יותר קטנים. בהתאם הוא לא שורד יותר מיום עבודה ממוצע, בעיקר אם אתם פותחים את המסך הפנימי באופן תדיר. הבעיה היא שסמסונג ציידו אותו במערכת טעינה מהירה שעל הנייר מספקת עוצמה של 25 וואט. בפועל, אני חושד שמדובר במהירות נמוכה יותר. חצי שעה טעינה יעניקו לכם 33% סוללה. זאת בעוד מכשירי וואן פלוס או שיאומי למשל יטעינו את הסוללה עד תומה באותו הזמן. כדי למלא את הסוללה עד הסוף תצטרכו להמתין יותר משעה וחצי. זה המון. אני מעריך שגם כאן סמסונג מאטה את קצב הטעינה אם טמפרטורת הסוללה עולה לטמפרטורות גבוהות מדי.
שאר התכונות החשובות כגון קליטה, תקני תקשורת, ו-GPS, עובדות היטב. איכות השיחה טובה. אבל האפרכסת החיצונית שמעל המסך המשני קצת חלשה ולפעמים קשה למקם אותה בול על האוזן. איכון ה-GPS מהיר ו-ווייז עובדת טוב ללא שיהוי גבוה כל עוד המכשיר לא חם מדי. בסך הכל החומרה כאן היא הכי טובה שסמסונג הצליחה לדחוס למכשיר. הבעיה היא שאנטנת ה-5G שיש בתוכו גדולה יחסית, מה שלא משאיר הרבה מאוד מקום לשאר הרכיבים, כך שאני מעריך שהיצרנית נדרשה ללא מעט פתרונות הנדסיים יצירתיים כדי לשמור על מבנה גוף דק ככל שניתן.
תוכנה: ממשק מעולה אבל לא תומך בכל אפליקציה והסטיילוס לא עובד במסך החיצוני
ממשק המשתמש של סמסונג, ה-One UI 3.1.1 הוא גרסה מותאמת למכשירי הפולד והפליפ. הוא מבוסס על אנדרואיד 11 ומבחינת נראות הוא נראה אחד לאחד כמו ממשקי סמסונג במכשירים הרגילים. זו לא ביקורת. למעשה זה מעולה כי זה אומר שהמעבר ממכשיר סמסונג כלשהו לפולד 3 שקוף לחלוטין לעיני המשתמש. זאת אומרת כל עוד הוא לא מחפש את התכונות המתקדמות שהוא נדרש להיכנס לתוך ההגדרות ולחפש אותן. ממשק התצוגה התמידית כאן ועובד היטב, הוא עובד בין אם המכשיר סגור או פתוח. כמו כן, הגדרת תצוגה של מסך אחד מועתקת ישירות למסך השני, זאת כדי למנוע מצב שהבהירות נמוכה יותר אם אתם פותחים את המסך הפנימי לעבוד על אפליקציה שפתחתם במסך החיצוני.
יש ממשק אנדרואיד קלאסי שמאפשר להציג שתי אפליקציות במקביל אנכית או מאוזן ויש גם אפשרות נוספת לפתוח אפליקציה שלישית, אבל זה קצת יותר קשה ליישום. אבל היתרון של המסך הגדול מאפשר לעבוד במקביל על מספר אפליקציות בזכות ממשק החלונות. זה לא בדיוק חלונות כמו בווינדוס אבל קרוב. זה למעשה הופך את האפליקציה לחלון אותו ניתן לגרור ולהציג כמו שרוצים. הבעיה היא שלא לכל אפליקציה יש תמיכה במצב הזה. חלקן אפילו לא יפעלו, ניתן להכריח אותן על ידי שינוי הגדרות התצוגה בתפריט המעבדות שבו סמסונג ממקמת את התכונות הניסיוניות, אבל כאמור זו לא תכונה שקל ליישם בכל אפליקציה. מיותר לציין שהאפליקציות של סמסונג, גוגל ועוד כמה פופולריות ונפוצות כן יעבדו כמו שצריך, אבל עם השאר זה ניסוי וטעייה. חלק מהאפליקציות יודעות גם לעשות שימוש במצב Flex שזה שם מפונפן לתמיכה של אנדרואיד בתצוגה על מסכים מתקפלים. זאת אומרת שאם תריצו את נטפליקס או יוטיוב כשהמסך הפנימי חצי פתוח - כמו במחשב נייד - התצוגה של הסרט תופיע בצד העליון וכפתורי השליטה בחלק התחתון. כאמור לא כל אפליקציה יודעת לעשות שימוש בתצורה הזו.
בגלל היעדר סמסונג נוט, כל מכשירי הפרימיום של סמסונג, מה-S21 אולטרה ועד הפולד 3 זכו לתמיכה בסטיילוס הידוע. מי שמכיר את המנגנון הזה מהנוט יודע שהעט מפעיל תפריט ייעודי לשימוש בו עם אפליקציות כגון מחברת או אפליקציית Penapp שהיא למעשה רשת חברתית לשרבוטי נוט. הכתיבה על המסך הפנימי נעימה מאוד בזכות הכיסוי שלו שמעניק תחושה מאוד קרובה לשרבוט על נייר. אין מקום לאחסן את הסטיילוס במכשיר ומי שרוצה לשמור אותו צמוד למכשיר ייאלץ לרכוש כיסוי ייעודי בנפרד. הסטיילוס מדויק וכתיבה בו מאוד מדויקת, מהירות השיהוי נמוכה ביותר מה שאומר שהתצוגה של מלה שכתבתם מתבצעת כמעט בזמן אמת כמו בנוט 20 אולטרה.
לפולד יש כמובן זיהוי ביומטרי. סורק טביעות האצבעות מהיר מאוד וכך גם מנגנון זיהוי הפנים. אגב, במסך הפנימי ישנה מצלמת סלפי שמוטמעת מתחת למסך ומשמשת בעיקר לפתיחת נעילת המכשיר. עם זאת, אין כאן זיהוי פנים תלת ממדי כמו באייפון כך שרמת האבטחה בתצורה הנעילה הזו לא מאוד גבוהה. בסך הכל הממשק של הפולד 3 מנסה לנצל ככל שניתן את תצורת המסך המתקפל. הוא עושה זאת לרוב בהצלחה - כאשר האפליקציות מותאמות לתצורה - אבל פחות כשצריך ללמד את האפליקציות לפעול. נקווה שסמסונג תדע לשכנע מפתחים לנצל את התצורה הזו.
מצלמה: מצלמת סלפי מתחת למסך ומערך צילום של שנה שעברה
צילום תמיד היתה התכונה המובילה של מכשירי סמסונג. מהבחינה הזו הפולד 3 לא שונה, רק שהיצרנית בחרה להשיק כאן חידוש עולמי - מצלמה מתחת למסך. זו חוסכת את הצורך במגרעת או בחריר במסך כדי לאפשר לעדשת המצלמה "לראות". זה פטנט שהרבה מאוד יצרניות עובדות עליו והראשונה להצליח בו היא סמסונג. אז ברכות על ההצלחה, אבל בואו נראה מה זה אומר מבחינת שימוש שוטף. נתחיל מכך שנדיר שנצלם תמונות סלפי כשהמסך פתוח. המצלמה עצמה בת 4 מגה-פיקסל, כאשר כל פיקסל בגודל 2 מיקרון שזה הרבה מאוד. הסיבה לכך היא שהמסך חוסם חלק מהאור שמגיע לחיישן וכדי לפצות על כך המהנדסים הגדילו כל פיקסל. אבל זה לא מספיק. היא אמנם מספקת תמונות שאפשר להשתמש בהן במדיה חברתית אבל לא מעבר. מה שכן היא מספיקה בהחלט לשיחות זום או לפתיחת הנעילה הביומטרית. זו מצלמה שגם סמסונג לא מצפה שתעשו בה שימוש לצילומי סלפי, אבל היא מהווה הישג טכנולוגי מרשים. עוד אחד במכשיר הזה.
מערך הצילום הראשי הוא אותו אחד שהיה בפולד 2. הוא כולל שלושה חיישנים בני 12 מגה-פיקסל כל אחד, אחד לצילום רגיל, אחד לזווית רחבה והשלישי לזום. החיישן הראשי וחיישן הזום מצוידים בייצוב תמונה אופטי. איכות הצילום טובה כפי שסמסונג הרגילה אותנו, החיישן הראשי הוא אותו אחד שתמצאו בגלקסי S21 למשל. אבל זו לא מצלמה שמשתווה למצלמות מכשירי הפרימיום של 2021. אי אפשר לצפות למערך צילום כמו במכשירי האולטרה, אבל קצת יותר השקעה היתה נחמדה במכשיר שעולה כמו שני מכשירי אולטרה. הייחוד העיקרי של ממשק הצילום במכשירי הפולד הוא שניתן להציג את התמונה שמצלמים במסך החיצוני. זה מאוד נחמד אם מישהו שמצלמים יכול לראות איך הוא ייראה בתמונה לפני. כמו כן האפליקציה תומכת בכל מיני תצורות המסך של המכשיר ומאפשרת להציג את התמונה בצד אחד ואת התצוגה המקדימה בחלק אחר.
איכות הצילום של החיישן הראשי באור יום מצוינת, זו מצלמה שמעבירה צבעים בצורה טבעית ומנגנון ה-AI וממטב הסצנות עושים פה עבודה מצוינת. בניגוד לה, חיישן הזווית הרחבה קצת מעוות את התמונה בקצוות עם אפקט "עין הדג". ציפינו ליותר. חיישן הזום לעומת זאת מעולה. אמנם ההגדלה כאן היא רק פי 2, אבל אין איבוד פרטים בדרך ואפילו הגדלה של פי 4 או 10 דרך הזום הדיגיטלי מניבה תמונות טובות מאוד וללא יותר מדי רעש דיגיטלי. הישג נאה בתצורה מעין זו. מה שכן, אין כאן מצב מאקרו ייעודי ותצטרכו להגדיל התמונה כדי להתקרב למושא הצילום. צילום לילה ותאורה נמוכה מניב תמונות מצוינות בעלות פירוט רב וללא רעש דיגיטלי מיותר. זה לא מפתיע, סמסונג הצליחה עם השנים לשפר מאוד את אלגוריתם צילום הלילה שלה, ולמעט זה של וואווי, הוא הטוב ביותר לטעמי בתחום.
מצלמת הסלפי מציעה רזולוציה של 10 מגה-פיקסל אבל היא לא החדישה ביותר בתחום. זו אותה אחת מהפולד 2 וגם כאן הביצועים שלה טובים ותו לא. בנוסף המיקוד שלה קבוע, כך שאין פה יותר מדי אפשרויות לשחק עם התמונה. מה שכן אפשר להפעיל כאן הגדלה של פי 2, אז אם אתם רוצים למקד את כל תשומת הלב עליכם, יש פה את האפשרות הזו. בסך הכל מערך הצילום כאן אינו פורץ דרך למעט מצלמת הסלפי מתחת למסך. זו מצלמה טובה שמשתווה לזו שתמצאו בסדרת ה-S21. אבל ממכשיר במחיר הזה היינו מצפים לקצת יותר מאמץ. מנגד, מכשיר כמו הפולד לא ממש נוח לשימוש כמצלמה, קשה להחזיק אותו פתוח. כשהוא סגור הוא יחסית כבד ומגושם. בקיצור, אם אתם מחפשים את המצלמה הטובה ביותר לכו על ה-S21 אולטרה, אבל אם מצלמה זה נחמד שיהיה, אז זו של הפולד 3 עושה עבודה טובה מאוד לרוב מצבי השימוש שתיתקלו בהם ועוד כמה.
סיכום ואלטרנטיבות: ייחודי, יוצא דופן ומאוד מגושם לשימוש יומיומי
נתחיל עם החלק המכאיב. הפולד 3 עולה 6,350 שקל לגרסה הבסיסית וכ-6,700 שקל לגרסת הבכירה. כאשר ההבדל בין השתיים הוא רק גודל מרחב האחסון. בנוסף, אם תזדרזו תוכלו לקבל את ערכת הסטיילוס + כיסוי ייעודי + אוזניות באדס פרו בחינם. בהמשך תאלצו לשלם על כל אביזר בנפרד. זה קצת חבל. אבל בהתחשב שהפולד הראשון והשני הציגו מחירים גבוהים הרבה יותר אז זו גם התקדמות. מנגד, הערכה הבסיסית כוללת את המכשיר, כבל טעינה וזהו. אפילו את המטען המהיר תאלצו לרכוש בנפרד. בנוסף יש לו בעיות טכניות כגון המרווח בין המסכים כשהוא סגור, טעינה איטית וחיי סוללה לא מאוד מרשימים כמו גם מצלמה מהדור הקודם.
מבחינת המלצה, אני חושב שהפולד הוא מכשיר מאוד מרשים שכולל כמה תכונות שהייתי שמח למצוא במכשירים אחרים. אבל מהניסיון שלי איתו במשך שבועיים, אני יכול לומר שהוא מאוד לא נוח לשימוש ביום יום. המסך החיצוני הופך ברוב הזמן למסך הראשי שלכם. 90% מהזמן עשיתי בו שימוש באופן שוטף כאשר השימוש במסך הפנימי הסתכם באפליקציות מסוימות או במצבים בהם רציתי לקבל תצוגה נוחה יותר.
הבעיה היא שתצורת המסך החיצוני עוד יותר אקזוטית מזו הפנימית, לא מעט אפליקציות מוצגות עליו בצורה לא נוחה. או שהן צרות מדי או שחלק מהממשק שלהן מוסתר. בנוסף, מדובר במכשיר כבד יחסית ובהתחשב בכך שהשימוש העיקרי בו הוא דרך מסך קטן וצר זה לפעמים קצת מתסכל להחזיק משהו כל כך כבד בשביל ליהנות מהתכונה הייחודית שלו רק מספר פעמים בודדות במשך היום. בקיצור, הפולד מיועד בראש ובראשונה למי שרוצה מעין תחליף טאבלט לכיס. מניסיוני זה לא הרבה מאוד אנשים.
מכשירים בעלי תצורה דומה יש בינתיים רק לשיאומי עם המי מיקס פולד שלא מיובא לישראל והוואווי מייט X2 שגם הוא לא זמין בארץ. מכשירים בעלי מסך גדול מספיק להתמודד עם הפולד 3 אפשר לספור על יד אחת. יש את ה-S21 אולטרה של סמסונג עצמה עם מסך בן 6.9 אינץ' שזה לא רחוק מאוד מהפולד והמצלמה שלו נמצאת שנות דור קדימה מבחינת איכות הצילום. גם לשיאומי יש מכשיר אולטרה, אבל הוא לא מיובא בינתיים לישראל רשמית, אבל אפשר למצוא אותו לפעמים ביבוא מקביל. גם הנוט 20 אולטרה של סמסונג יכול להתאים למי שמעוניין במכשיר עם סטיילוס מובנה ולא כתוספת נפרדת. המצלמה של הנוט אגב גם יותר טובה מזו של הפולד 3, לידיעתכם.
קשה לסכם חוויית שימוש במכשיר כל כך יוצא דופן כמו הפולד. אבל החווייה שלי סובייטקטיבית. אני לא נוהג לפתוח טבלאות אקסל על מסכי סמארטפונים, אין לי ממש צורך בטאבלט קטן בכיס וכתיבה של כתבות על הפולד הסתכמה בכמה משפטים שהייתי צריך להעביר למערכת. בקיצור, הפולד 3 הוא בראש ובראשונה מדגים טכנולוגיות. ככזה הוא מרשים מאוד. אבל למעט אנשי עסקים או כאלה שאוהבים מסכים גדולים מאוד, אני לא ממש חושב שהמשתמש הממוצע ימצא בו עניין. עם זאת, הוא לא מיועד למשתמש הממוצע אלא למי שיש לו את הכסף להוציא עליו או שהוא עונה על צורך ייחודי. ככזה הוא מצוין, הוא מלוטש הרבה יותר מהדור הקודם, בעל עמידות טובה לתלאות השימוש היומיומיות וממשק מותאם. אבל התצורה הזו כנראה מיועדת להיעלם מתישהו מהעולם, שכן בסופו של דבר, גם מכשיר פורץ דרך צריך להתבסס על הגיון כלכלי כלשהו וכאן אני לא רואה היכן הוא נמצא.