אחרי הסנאט: גם חברי בית הנבחרים האמריקאי מבקשים להגביל את אפל וגוגל
אחרי הסנאט: גם חברי בית הנבחרים האמריקאי מבקשים להגביל את אפל וגוגל
הצעת חוק המשותפת למחוקקים דמוקרטים ורפובליקאים מבקשת להגביר את התחרות בתחום חנויות האפליקציות, ולמנוע מצב בו המפתחים כפופים לתקנון נצלני
הממשל הדמוקרטי הנוכחי, בניגוד לציפיות, ממשיך לפעול נגד ענקיות הטכנולוגיה האמריקאיות - שנחשבות לתומכות של הנשיא ג'ו ביידן. לאחר הצעת החוק של סנאטורים רפובליקנים ודמוקרטים המיועדת לפתוח את ה"גנים הסגורים" של חברות הטכנולוגיה, שהועלתה בשבוע שעבר, כעת גם חברי בית הנבחרים הגישו הצעה דומה.
ההצעה מיועדת, בין היתר, להגביר את התחרות בתחום חנויות האפליקציות להגדיר חוקים וכללים שיאפשרו אותה. הצעות החוק לא מיועדות ספציפית לגוגל ואפל, אלא לכל חברה שמפעילה זירת מסחר לאפליקציות צד שלישי, אך הן מיועדות למנוע מצב בו המפתחים כפופים לתקנוני שימוש דרקוניים או נצלניים. כך למשל עמלת ה-30% על כל מכירת אפליקציה בחנות האפסטור של אפל נחשבת למפלה במיוחד שכן החברה לא מאפשרת התקנה של אפליקציות ממקומות אחרים באייפון או באייפד.
גם הצעת החוק של בית הנבחרים מבוססת על שיתוף פעולה נדיר בין רפובליקנים לדמוקרטים. הפוליטיקאים כנראה הבינו שהבעיה הזו פוגעת ברבים ללא קשר לצד הפוליטי שלהם. המטרה של החוק אם יעבור היא לאפשר למפתחים ללקוחות לקבל גישה למוצריהם במחיר נמוך יותר מזה של החנויות הקיימות. כמו כן הם מצפים שהמהלך יניב תחרות גדולה יותר בין המפתחים ויאפשר להפעיל מערכות תשלומים וסליקה לפי בחירתם ולא לפי הגחמות של אפל או גוגל.
המהלכים האחרונים קשורים באופן ישיר לכמה פרשות שעלו לאחרונה לכותרות. כך למשל אפיק גיימס, מפתחת פורטנייט תבעה את אפל על שהיא לא מאפשרת לבעלי האייפון להתקין את המשחק שלא דרך חנות האפליקציות של אפל. אפיק מפעילה גם היא חנות אפליקציות (שזמינה למכשירי אנדרואיד, טאבלטים ומחשבים) ואפל לא מאפשרת לה להפעיל אותה על פלטפורמות האייפון שלה. המשפט מתנהל הימים אלה ועל פי הערכות עשוי להסתיים שלא לטובת אפל.
כבר לפני שנתיים החלו קולות רבים, גם מתוך המחנה הדמוקרטי, לדרוש את פירוק ענקיות הטכנולוגיה. הסנאטורית הדמוקרטיות אליזבת' וורן ואחרות החלו לפעול לכיוון הזה כבר ב-2018. הטענה היא שהן מחזיקות ביותר מדי כוח ומשתמשות בו כדי לחסום תחרות ולהגדיל את נתחי השוק שלהן בתחומים שונים מתחומי הפעילות הקיימים. הצייטגייסט הנוכחי הביא לכך שמעבר לפייסבוק ואמזון, גם אפל, גוגל או אפילו מיקרוסופט נמצאות כעת על הכוונת של וושינגטון.