סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
איך בינה מלאכותית (AI) תשפר את יחס ההמרה בקמפיינים בשיווק דיגיטלי?
אילוסטרציה (freepik)

האיחוד האירופי התניע חקיקה חלוצית נגד סכנות הבינה המלאכותית

הצעת החוק נועדה להגן על זכויות אזרח בסיסיות מפני האיומים שעלולה הבינה המלאכותית להציב. הפרות של החוק יגררו קנסות של עד 30 מיליון יורו, או 6% מההכנסה הגלובלית של החברה, כאשר במקרים של ענקיות טכנולוגיה כמו גוגל או מיקרוסופט, הסכומים הללו עשויים להגיע למיליארדי דולרים

הפרלמנט האירופי הצביע בחודש שעבר בעד כינון רגולציה על מערכות בינה מלאכותית ברחבי היבשת ובכך התניע תהליך להעברת חוק AI הראשון מסוגו בעולם.
הצעת החוק נועדה להגן על זכויות אזרח בסיסיות מפני האיומים שעלולה הבינה המלאכותית להציב, זאת במקביל לקידום החדשנות הטמונה בטכנולוגיה.
המהלכים, שהדיונים עליהם החלו עוד ב־2021 אך הואצו בשל התפתחותם המהירה של צ'טבוטים כמו ChatGPT, יסווגו את מערכות ה־AI לפי ארבע רמות של סיכון, ממינימלי ועד בלתי מקובל. "אנחנו לא רוצים מעקב המוני, דירוג חברתי ושיטור המוני באיחוד האירופי, נקודה. זה משהו שסין עושה, לא אנחנו", ציין חבר הפרלמנט האירופי מטעם רומניה, דראגוש טודוראש, מאדריכלי החוק, בשיחה עם ה"דויטשה ולה".
הפרות של החוק יגררו קנסות של עד 30 מיליון יורו, או 6% מההכנסה הגלובלית של החברה, כאשר במקרים של ענקיות טכנולוגיה כמו גוגל או מיקרוסופט, הסכומים הללו עשויים להגיע למיליארדי דולרים.
"אנחנו כאיחוד עושים משהו שהוא היסטורי לדעתי. אנחנו מציגים תקנות והגנות לטכנולוגיה שיש לה הרבה פוטנציאל לטובת הכלכלות שלנו", אמר טודוראש. "במקביל, אנחנו רואים יותר ויותר סיכונים. מה שאנחנו עושים באמצעות החקיקה זה לנסות ולצמצם את הסיכונים האלה ולכונן חוקים ברורים מאוד שיבטיחו שקיפות ואמון", סיכם.
החוקים החדשים, שנדרשים לאישור המדינות החברות והממשלות שלהן, לא צפויים להיכנס לתוקף לפני 2025.