סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

אהוד ברק ואהוד שניאורסון עושים אקזיט בסייבר התקפי: פאראגון נמכרת בחצי מיליארד דולר

שווי העסקה עשוי להגיע ל-900 מיליון דולר בהמשך ומהווה איתות נוסף על התעוררות בתחום הדפנס טק. עובדי החברה, שמתחרה ב-NSO, מחזיקים במחצית מהמניות 

אקזיט מרשים בסייבר התקפי: חברת פאראגון, שמתחרה ראש בראש ב-NSO נמכרת לקרן ההשקעות הפרטית האמריקאית AE תמורת חצי מיליארד דולר. בהמשך, בהתאם לעמידה ביעדי צמיחה ורווחיות, היא עשויה להגיע ל-900 מיליון דולר.
החברה הוקמה ב-2019 על ידי קבוצת יוצאי 8200 ובהובלתו של אהוד שניאורסון, שפיקד על היחידה בעבר ומשמש כיו"ר פעיל של פאראגון. בעל מניות בולט נוסף בחברה הוא ראש הממשלה והרמטכ"ל לשעבר אהוד ברק. בעלי מניות גדולים נוספים שייהנו מהאקזיט הם קרן ההון סיכון באטרי וקרן הון סיכון רד דוט של יורם אורון, שרשם בשבוע שעבר אקזיט נוסף, אך מוצלח פחות, עם מכירת פרספשן פוינט לפורטינט בכ-100 מיליון דולר.
1 צפייה בגלריה
ועידת הדיגיטל והמובייל אהוד שניאורסון שותף בלאמברג קפיטל
ועידת הדיגיטל והמובייל אהוד שניאורסון שותף בלאמברג קפיטל
אהוד שניאורסון
(צילום: עמית שעל)
פאראגון מעסיקה 450 עובדים, כולם בישראל, והם מחזיקים יחד עם המייסדים במחצית מהמניות וצפויים להיות בין הנהנים הגדולים מהאקזיט. מוצר הדגל של פאראגון היא תוכנה בשם graphite שמסוגלת לפרוץ לכל אפליקציות התקשורת הפופולריות היום כולל ווטסאפ, טלגרם או סיגנל שנחשבות מוצפנות. עד היום גייסה פאראגון רק כ-30 מיליון דולר, כך שמדובר בתשואה גבוהה על ההשקעה, אם כי לא כל העסקה נעשית במזומן וחלקה יהיה במניות של החברה הממוזגת.
קרן AE, שפועלת בתחומי התשתיות והביטחון, מתכננת למזג את פאראגון עם חברת פורטפוליו אחרת בשם RED LATTICE ובהמשך עם חברות נוספות כדי ליצור שחקנית גדולה בשוק הטכנולוגיות הביטחוניות המתחמם. בשלב הראשון מייסדי החברה עידן נוריק, שמשמש כמנכ"ל, ליעד אברהם ואיגור בוגודלוב יישארו בחברה הממוזגת כמו גם שניאורסון.
מכירת פאראגון לקרן האמריקאית היא הישג לאו דווקא במונחי השווי, אלא בעצם מכירתה לחברה אמריקאית למרות תחום הפעילות הרגיש. המו"מ להשלמת העסקה היה ממושך ודרש קבלת אישור רגולטורי הן בארה"ב והן ממשרד הביטחון הישראלי. הציפיות לא היו גבוהות תחילה לנוכח העובדה שממשל ביידן נרתע מעסקאות מסוג זה וזאת בהמשך לכניסתן של המתחרות הישראליות של פאראגון ובראשן NSO וקאנדירו לרשימה השחורה של משרד ההגנה האמריקאית. עם זאת, בחלוקה ל"טובים" ו"רעים" שנעשתה על ידי ממשל ביידן, פאראגון נכללה ברשימת החברות הטובות, כאלה שלא מוכרות את פתרונות איסוף המודיעין שלהן למשטרים לא דמוקרטיים, כך לפחות על פי הגדרה.