הטכניון ראשון באירופה בדירוג פטנטים ובינה מלאכותית
הטכניון ראשון באירופה בדירוג פטנטים ובינה מלאכותית
המוסד החיפאי הוותיק דורג ראשון באירופה בדירוג CSRankings בתחום הבינה המלאכותית ובהיקף הפטנטים שהוענקו לו בארה"ב
הטכניון זכה לכבוד השנה בשני דירוגים חשובים. המוסד החיפאי הוותיק זכה במקום הראשון באירופה בדירוג CSRankings בתחום הבינה המלאכותית (AI) ובהיקף הפטנטים שהוענקו לו על ידי משרד הפטנטים האמריקאי.
בדירוג העולמי בתחום ה-AI הטכניון ממוקם במקום ה-16. בדירוג הפטנטים האמריקאי הוא ממוקם במקום ה-40 בעולם כאשר רק מוסדות אמריקאיים מובילים, שתי אוניברסיטאות סעודיות, אחת סינית ואחת קוריאנית מקדימות אותו.
ב-Tech.AI, המרכז לבינה מלאכותית בטכניון (MLIS לשעבר), פועלים כ-150 חוקרים. חוקרים אלה מיישמים בפעילותם מתודולוגיות וכלים מתקדמים בחזית הבינה המלאכותית בשורה של תחומים ובהם מדעי הנתונים, מחקר רפואי, הנדסת מכונות, הנדסה אזרחית, ארכיטקטורה וביולוגיה. את פעילות Tech.AI מובילים פרופ' שי מנור מהפקולטה להנדסת חשמל ומחשבים ע"ש ויטרבי, פרופ' אסף שוסטר מהפקולטה למדעי המחשב ע"ש טאוב ופרופ' שי שן אור מהפקולטה לרפואה ע"ש רפפורט.
כאמור גם בתחום הפטנטים, המוסד יכול גם להתגאות בהישג מרשים. עם 63 פטנטים ב-2021, הטכניון מקדים ברשימה זו אוניברסיטאות ותיקות וידועות, בהן אוקספורד, פרינסטון וג'ורג'יה טק. אוניברסיטה ישראלית נוספת שנכנסה לדירוג היא אוניברסיטת תל אביב (מקום 68). בראש הרשימה דורגה אוניברסיטת קליפורניה (University of California).
תיקי פטנטים מהווים נכס אינטלקטואלי, מסחרי ואסטרטגי חשוב ביותר בעולם הטכנולוגיה. בדירוג של IPO, משרד הפטנטים העולמי, תיק הפטנטים של הטכניון כולל כיום יותר מ-1,500 בקשות לפטנט ופטנטים רשומים. פטנטים משמשים לרישום של טכנולוגיות, החל ממכונות, מחשבים וחומרה, עבור דרך מוצרים, תהליכים כגון תוכנה או תהליכים עסקיים וכלה בתרכובות חומר כגון מולקולות או תרופות.
ככל שיש יותר פטנטים כך ניתן לפתח אותם לסטארט-אפים או לדרוש תמלוגים על יישום שלהם בחברות חיצוניות. על פי הודעת הטכניון, ישנן כיום כ-15 חברות בשנה שקמות על בסיס ידע ופטנטים שפותחו במקום. על פי נתונים אלה המוסד מתגאה בכך שהוא בין כיום נמנה עם 20 האוניברסיטאות המובילות בתחום היזמות והקמת חברות.