בדיקהאסוס Zenbook S 13: מחשב נייד שלא תרגישו בתיק
בדיקה
אסוס Zenbook S 13: מחשב נייד שלא תרגישו בתיק
הלפטופ של אסוס שוקל רק קילוגרם אחד, מגיע לעובי מקסימלי של סנטימטר אחד ועדיין מציג ביצועים מצוינים. יש לזה מחיר, והוא מתחיל בכ-5,000 שקל
מי שצריך להתנייד עם מחשב לומד במהרה ש-Less is more כשמדובר בגודל ומשקל. מסך 15.6 אינץ' הוא אולי נוח וגדול יותר ואליו מתלווים גם מקלדת מרווחת ומשטח עכבר גדול, אבל מחשב נייד עם מסך באזור 13-14 אינץ' יהיה בדרך כלל קל יותר ונוח יותר להסתובב איתו.
זה לא אומר שצריך להתפשר על ביצועים: אפשר לבחור כיום מחשב עם מפרט מספיק חזק גם אם המשקל נמוך יחסית. ה-Zenbook S 13 של אסוס מוכיח את זה עם משקל נמוך במיוחד וגוף דק, אבל על זה משלמים במקום אחר - בקופה.
דק וקל, אבל עדיין חזק
שני דברים בולטים מיד בפגישה הראשונה עם ה-Zenbook S 13 - המשקל והעובי. אי אפשר להגיד על משקל של 1 ק"ג שהוא לא מורגש, אבל יחסית לתחום זה משקל נמוך מאוד. ואם זה לא מספיק, כשהוא סגור העובי המקסימלי הוא סנטימטר אחד בלבד, וגם זה הישג מרשים. בנקודה הדקה ביותר מדדתי פחות מחצי ס"מ, אגב. עם ממדים כאלה, הוא מזכיר קצת תיקייה דקה, ואין בעיה להכניס אותו לתיק ולצאת לדרך.
המעטפת החיצונית נראית כמו אבן ששירטטו עליה כמה צורות גאומטריות - זה מוסיף למחשב קצת אופי, ולגבי יופי זו כבר שאלה של טעם. מה שבטוח, המעטפת הזו אוספת טביעות אצבע וסימנים של הידיים.
המסך, כפי שרומז השם, הוא בגודל 13.3 אינץ'. אני משתמש במחשב עם מסך בגודל 14 אינץ', וזה של הזנבוק הרגיש לי מספיק גדול. אם לא הנתון היבש והרשמי, לא הייתי מרגיש בהבדל. כשפותחים את המסך הקצה התחתון שלו הופך למעין מעמד שמגביה את המקלדת ומשאיר רווח בינה לבין משטח העבודה. כבר נתקלתי בסידור שונה אבל גם קצת דומה בזנבוק 16, וזה אמור לעזור לקירור המחשב ולפיזור הצלילים מהרמקולים.
הפער בגודל כן מורגש במקלדת, שתופסת פחות מקום מאשר במחשב 14 אינץ', למשל, ולכן קצת צפופה יותר. זה לא אומר שאי אפשר להשתמש בה ולהתרגל אליה, אפילו בקלות. מתחת למקשי המקלדת יש גם תאורה שאפשר להפעיל ידנית או לקבוע שהיא תופעל אוטומטית לפי תנאי התאורה. במשטח העכבר לא הורגשה פשרה כלשהי, הוא דווקא גדול מאוד ונוח.
המסך מצוין ויש שפע של חיבורים
באסוס כאמור מוכיחים שאפשר לשלב מפרט מספיק חזק גם במחשב כזה. הדגם שהגיע לבדיקה כלל מעבד i7 דור 13 של אינטל, שמגיע עם כרטיס מסך Iris של אינטל, 16 גיגה בייט של זיכרון וכונן בנפח 1 טרה בייט. זה מפרט מצוין לעבודה יומיומית ויותר מכך, הוא יכול לעמוד במגוון משימות - אבל אל תבנו עליו לגיימינג.
גם במהלך עבודה רגילה, ואפילו כשהמחשב סתם נטען בלי שהשתמשתי בו, היו רגעים שהמאווררים שלו נכנסו לפעולה. הם לא מרעישים במיוחד, אבל זה היה קצת מפתיע לשמוע אותם ברקע ולגלות שהם עובדים. דרך תוכנת ניהול המחשב של אסוס אפשר להעביר את המאווררים למצב פעולה שקט יותר.
אפשר היה לצפות שכדי ליצור מחשב דק יוותרו על כמה חיבורים, אבל הם כאן - יש HDMI רגיל, שקע אוזניות סטנדרטי, שני חיבורי USB-C (בתקן Thunderbolt 4), חיבור USB-A וקורא כרטיסי זיכרון. לא רע בכלל.
המחשב עומד בסטנדרט evo של אינטל, שדורש בין היתר חזרה מהירה לפעילות ממצב שינה, חיבור WiFi מהיר וניצול יעיל של הסוללה. המחשב באמת "מתעורר" במהירות, אבל לא הרגשתי שהיא יוצאת דופן לעומת דגמים אחרים. הסוללה נטענת במהירות באמצעות מטען USB-C בהספק 65 וואט שכלול בערכה - נדרשו 15 דקות כדי להגיע מ-10% ל-30%, רמה שמספיקה לכ-3 שעות עבודה, וכחצי שעה כדי להגיע לטעינה של 50%. מי שיתעקש לחכות לטעינה מלאה יצטרך להמתין כשעה וחצי. עם סוללה טעונה, אפשר להגיע בקלות ל-8-9 שעות עבודה עם המחשב.
השם המלא של המחשב הוא Zenbook S 13 OLED, ואיכות המסך מורגשת היטב. התצוגה של תמונות וסרטונים מעולה, הצבעוניות מצוינת והוא מגיע לרמת בהירות גבוהה שמאפשרת להשתמש בו גם תחת שמש ישירה. לא מדובר במסך מגע ,כנראה כדי לחסוך במשקל וקצת במחיר.
הרמקולים הם מבית harman kardon ותומכים בשמע היקפי בתקן Dolby Atmos. בפועל הם טובים וחזקים, במיוחד כשלוקחים בחשבון שהם נמצאים בגוף דק, אבל הצליל לא הכי מרשים ששמעתי במחשב נייד. דרך תוכנת הניהול של אסוס אפשר לבחור במצב ההאזנה (משחק, סרט, מוזיקה ועוד) או לתת למערכת לבצע את ההתאמה בעצמה - האפשרות שהוכיחה את עצמה כמוצלחת יותר, כפי שהיה גם ב-Zenbook 16.
סיכום
ה-Zenbook 13 מציע חבילה מצוינת למי שצריך (או סתם רוצה) מחשב קל ודק, שלא יתפוס הרבה מקום בתיק ולא יכביד על הגב. הוא עדיין מספיק חזק וזריז לרוב המשימות שתצטרכו, והמסך יאפשר לכם לעבוד בכל סביבה או לצפות בסרטים וסדרות.
אפשר לבחור בין שני דגמים שונים, עם מעבד i5 וכונן של 512 גיגה או מעבד i7 וכונן של 1 טרה, והמחיר תלוי בבחירה הזו - החל מכ-5,000 שקל ועד 6,100. זה לא זול אבל, דומה למחיר של ה-Yoga Slim של לנובו, למשל, רק ששם מתווסף עוד חצי ק"ג למשקל ובחלק מהדגמים אין מסך OLED.
אפשר למצוא מחשבים שיכבידו פחות על הכיס, אבל התמורה תשתנה - אם זה המשקל, איכות המסך או הביצועים.