סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
תום ליבנה מייסד ויו"ר ורביט
תום ליבנה מייסד ויו"ר ורביט (צילום: יונתן מעוז)

תום ליבנה יתמנה ליו"ר ורביט ומצטרף לקרן ההון סיכון הורייזן

ליבנה צפוי לפרוש עד סוף השנה מתפקיד המנכ"ל ולהתמנות ליו"ר ורביט. בתקופת הזוהר של בועת ההייטק הצליחה ורביט לגייס כ-600 מיליון דולר

תום ליבנה אחד ממייסדי היוניקורן ורביט צפוי לפרוש עד סוף השנה מתפקיד המנכ"ל ולהתמנות ליו"ר החברה. במקביל ליבנה עתיד להצטרף לקרן ההון סיכון הורייזן קפיטל 4 של המשקיע יניב יעקובי, לאחר שהיה שותף מוגבל בקרנות 2,3. ליבנה עובד במקביל על מספר יוזמות טכנולוגיות חדשות. את ורביט הקים בשנת 2017 ביחד עם ד"ר אריק שלף וקובי בן צבי, שניהם כבר לא חלק מן החברה.
בתקופת הזוהר של בועת ההייטק הצליחה ורביט לגייס כ-600 מיליון דולר, מתוכם 250 מיליון דולר בעסקאות סקנדרי, סכום שנכנס לכיסם של משקיעים מוקדמים, יזמים ועובדים. ליבנה עצמו התעשר בעשרות מיליוני דולרים ובמקביל להמשך תפקידו כמנכ״ל, החל גם להשקיע. הוא השקיע בין היתר בקרנות שמימנו אותו בתחילת דרכו ביניהן קרן ויולה וקרן הורייזן ועוד. בהמשך דרכו השקיע גם בחברות כמו וויקס, Jfrog, Walkme, קלטורה, היפו, סימילרווב, איירון סורס ודאטה דוג.
לדברי ליבנה, "ברגע שיזם נפגש עם הון משמעותי זוהי אחריות כבדה שדורשת תשומת לב וניהול קפדני. במהלך השנתיים האחרונות הצלחתי להכפיל את ההון הנזיל שלי ביחד עם עשייה פילנתרופית ענפה. הקמתי את Livne foundation ביחד עם גוף שנקרא קשת ניהול תורמים של מאיה נתן, עם גוף זה נמנים בכירי ההייטק הישראלי כמו אלן פלד ועוד. בצוואה שלי כבר הגדרתי שאני מצפה לתת חלק נכבד מהוני לטובת צדקה בסתר כמו שכתוב בתורה וכפי שעושים מיטב היזמים בעולם כמו מארק צוקרברג, ג׳ף בזוס וביל גייטס. אני גאה לתרום מילוני שקלים לגופים כמו אוניברסיטת רייכמן (שאני גם בוגר שלה ובאסיפה הכללית) וקרן היתומים אותה הקמתי אחרי המלחמה וזכיתי להיות התורם הראשון".
בראיון משנת 2022, הצהיר ליבנה לגבי ורביט ש"חצינו את רף ה־100 מיליון דולר השנה בהכנסות שנתיות, ואנחנו שואפים להמשיך לגדול בצורה מהירה גם בשנה הבאה. הצורך בתמלול הוא תמיד קשיח, זה לא כמו בחברת הייפ, שזה בא והולך. אחת השאלות שתמיד שואלים, בטח לנוכח ההאטה העולמית, היא האם אנחנו שירות שהוא חובה עבור הלקוחות שלנו. בתקופה של מיתון אני ישן טוב יותר כי אני יודע שהמוצר שלנו נדרש לפי חוק על מנת להנגיש מידע מילולי לאנשים עם מוגבלויות ושהשוק שלנו לא יעלם - אולי קצת יקטן מ 30 מיליארד דולר בשנה למיליארדים בודדים כחלק מתהליך האוטומציה שהבינה המלאכותית מאפשרת".