מהפכת הבראוזר אייג'נטס: 100 מיליון פעולות ביום, וזו רק ההתחלה
בינואר האחרון השיקה OepnAI את מה שהיא מכנה Operator, בצעד שמהווה זינוק נוסף בשילוב של AI עם החיים הדיגיטליים שלנו. האופרטור הוא Browser Agent, סוכן בינה מלאכותית ש"יושב" על הדפדפן, מתפעל אותו, ומבצע עבור המשתמש משימות. החברה הסבירה בהשקה שהסוכן שלה "מסוגל לבצע מגוון רחב של משימות, כמו מילוי טפסים, הזמנת מצרכים, ואפילו יצירת ממים", והדגישה כי "היכולת להשתמש באותו ממשק וכלים שיוזרים אנושיים משתמשים בו, מרחיב עוד את היכולות והשימושיות של AI".
הם צדקו. במהרה התמלאה הרשת בדוגמאות של אנשים שנתנו לסוכן לגלוש עבורם ברשת, להשוות בין מחירי טיסות ומלונות ולהזמין חופשה עבורם. הסוכן, למשל, יכול לבדוק באיזה מנוע השוואה הטיסה זולה יותר, וגם להשוות מול המחיר באתר חברת התעופה. חברות ה-LLM האחרות מיהרו גם הן להשיק כלים דומים, כמו זה של Manus AI, שהכה כלים, ואנטרופיק שהשיקה את ה-Computer Use, שיודע גם לצאת מגבולות הדפדפן.
מאחורי הקלעים, סוכן ה-AI עובד בדומה לבן אדם: הוא מחפש מידע, מסתכל על המסך, קורא את הטקסט, מבין את השדות השונים. הוא מפרק את המשימה הנדרשת לשלבים ואחר כך מבצע פעולות כמו יוזר אנושי - מזיז את העכבר וממלא שדות טקסט. זוהי תקופה מרגשת בה אנו רואים לראשונה צבא של יוזרים לא אנושיים מסתובבים באינטרנט.
במערכות הפנימיות שלנו ב-Bright Data, אנחנו יכולים להגיד לא פעם מתי משהו "תופס". במקרה של הבראוזר אייג'נטס - זה חד וחלק. חברות ה-LLM הגדולות הן לקוחות שלנו (בעיקר לצרכי אימון דאטה) וכבר כעת אנחנו רואים יותר מ-100 מיליון פעולות של Browser Agents על התשתית הייעודית של ברייט דאטה, מדי יום. וזה עוד כשהכלים האלו נגישים באופן מוגבל מאוד ורק ברובד התשלום של ספקיות ה-AI.
נכון להיום, ישנה בעיית אמון בכלים האלו, שמאיטה את מהירות האימוץ: "הוא באמת יזמין את המנה שאני אוהב?", "התכוונתי שזה יעשה X וזה עשה Y", וכן הלאה. נכון לעת הזו, לבני אדם יותר קל לתת לאייג'נטים לעשות עבורם תחקירים מאשר לתת להם לקבל החלטות עסקיות או אישיות. אולי זה עניין דורי או בשלות טכנולוגית, אבל כשזה ישתנה, עקומת האימוץ תהיה תלולה מאוד.
בעיה נוספת היא בשימושיות של בראוזר אייג'נטס. בהרבה מקרים, הם פשוט נחסמים, או שלקוחות מקבלים מידע לא רלוונטי כי הגישה היא מכתובת IP שונה ממדינת המשתמש. במילים אחרות: רשת האינטרנט של היום לא ערוכה עדיין לצבא של גולשים לא אנושיים, וזו עתידה להיות התפתחות הדרגתית של תקינה מלווה בחינוך שוק. אולם כמו בעולם האינטרנט הנוכחי, שזמנו קצוב, ענקיות הטק יקבלו יתרון לא הוגן באינטרנט שכולו מכונות - וינסו לעגן אותו. כבר עכשיו רואים את חלקן מנסות לייצר פרוטוקולים משלהן ולסגור עסקאות אקסקלוסיביות עם אתרים פופולריים.
אור לנצ'נר הוא מנכ"ל חברת ברייט דאטה