סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
סמארטפון של אופו Find N2
Find N2 (צילום: יצרן)

פרסום ראשון
בדרך לישראל: שני סמארטפונים מתקפלים חדשים של Oppo הסינית

בעלת מותג וואן פלוס הציגה היום את Find N2 ו-Find N2 Flip שכמו הדגם הראשון, קוראים תיגר על הדומיננטיות של סמסונג בתחום. "עובדים במרץ יחד עם היצרן להביא את הפליפ לשוק הישראלי בהקדם", נמסר מרונלייט

יצרנית הסמארטפונים הסינית Oppo, בעלת מותג וואן פלוס המוכר לישראלים, הציגה היום שני סמארטפונים מתקפלים חדשים - ה-Find N2 ו-Find N2 Flip. כלכליסט סקר בעבר את הדגם הסיני הראשון של הסמארטפון, שקורא תיגר על הדומיננטיות של סמסונג בתחום.
שלא במפתיע החברה הודיעה שלפחות דגם אחד - הפליפ - צפוי להגיע לשווקים הגלובליים. אלא שמבדיקה של כלכליסט, עולה כי היבואן המקומי של המותג מעוניין להביא לישראל את שני הדגמים, אך בינתיים רשמית השאיפה היא להביא אחד לפחות. "עובדים במרץ יחד עם היצרן להביאו לשוק הישראלי בהקדם", נמסר מרונלייט, הנציגה הרשמית של אופו בישראל.
סמארטפונים מתקפלים הם עדיין מוצר נישה, מחיר גבוה ותצורה שלא מתאימה לכל אחד הופכים אותם למוצרים שמיועדים בעיקר לחובבי פרימיום וחדשנות. בשנתיים האחרונות, סמסונג הצליחה להפוך את המכשירים המתקפלים להצלחה מסחרית (יחסית) עם מכירות שעל פי דיווחי החברה מגיעות לכ-8 מיליון יחידות בעולם. זה אולי לא הרבה בהשוואה למספר הסמארטפונים הנמכרים בעולם (כמיליארד בשנה), אבל ביחס למוצר נישה יקר מדובר בהיקף נאה.
ובחזרה למכשירים של Oppo. ה-N2 הרגיל שומר על התצורה של ה-N הקודם, הוא צר בכמה עשיריות המ''מ, ושוקל פחות מ-233 גרם לעומת 263 גרם בפולד 4 של סמסונג. הוא גם דקיק יותר, שזה חשוב עבור מכשיר שעוביו סגור הוא כשל שני סמארטפונים רגילים. הוא בנוי ממתכת והחידוש העיקרי שלו הוא האפשרות לפתוח אותו בתצורת אוהל - כמו מחשבים ניידים מסויימים - בזווית של עד 125 מעלות. המסך עצמו זכה לעדכון ברמת הבהירות. המסך החיצוני עמיד יותר ומוגן בזכוכית משוריינת גורילה ויקטוס. גם המסך הפנימי הגמיש מעודכן עם בהירות גבוהה, תמיכה בקצב רענון משתנה (LTPO) וכיסוי מסך מט לשיפור הנראות באור שמש. כבונוס יש גם תמיכה בסטיילוס - כמו אצל סמסונג. המסך הפנימי הוא בגודל 7.1 אינץ' והחיצוני בן 5.54 אינץ'.
מערך הצילום כולל שתי מצלמות סלפי - פנימית וחיצונית, ומצלמה ראשית עם שלושה חיישנים של סוני בני 50, 48 ו-32 מגה פיקסל. המצלמה כוללת שבב ייעודי לחישובי AI של Oppo ומיתוג האסלבלאד. ישנה טעינה מהירה מאוד ביחס לזו של סמסונג - 67 וואט שממלאת את הסוללה בת ה-4,500 מיליאמפר שעה בכ-40 דק'.
המעבד הוא הסנאפדרגון 8 Gen 1 פלוס. הוסיפו לכך 12 או 16 גיגה-בייט זכרון פעולה ו-256 או 512 גיגה-בייט של מרחב אחסון בתקן UFS 3.1 ותקבלו מפרט שלא מבייש שום מכשיר דגל. עם זאת יש בעיה אחת - אין כאן תקן הגנה רשמי מפני מים ואבק - משהו שכבר שמנו לב אליו בדגם הקודם. אבל למרות זאת, את כל זה תציע אופו בסין (בינתיים) במחירים שנעים בין כ-1,150 דולר ל-1,300 דולר. אלה מחירים נוחים בהרבה מאלה של סמסונג ואם המכשיר יגיע לישראל הוא עשוי לקבל תג מחיר שיהפוך אותו לרכישה הרבה יותר הגיונית מאשר הפולד.
המכשיר השני של אופו, הפליפ (כמה מקורי), מציע תצורה שמתחרה בפליפ של סמסונג. הוא כנראה יהיה זה שרוב המתעניינים ירכשו בדיוק כמו אצל המתחרות. לתצורה הזו יש עוד מתחרה, הרייזר של מוטורולה, אבל מכיוון שהוא לא צפוי להגיע לישראל בקרוב אם בכלל לא נתייחס אליו בשלב הנוכחי. היתרון של הפליפ הוא במסך חיצוני גדול יחסית, עם 3.62 אינץ' שזה בערך כפול מזה של הסמסונג. כלומר הוא יהיה מסוגל לשמש לפתיחת אפליקציות מסוימות משהו שאי אפשר ממש לעשות אצלה היריבה. המסך הפנימי בגודל 6.8 אינץ' עם קצב רענון דינמי ובהירות גבוהה של עד 1,600 ניט. ההבדל העיקרי עם ה-N2 הרגיל הוא במעבד שהפעם מיוצר על ידי מדיה טק מסדרת דיימנסיטי. זהו דגם ה-9000 פלוס עם ביצועים שמקבילים בערך לסנאפדרגון 8 Gen 1 הרגיל. הוא מגיע בשלוש תצורות, 8 ו-256 גיגה בייט, 12 ו-256 גיגה-בייט, 16 ו-512 גיגה-בייט והמחירים בסין נעים בין כ-860 ל-1,000 דולר. זול משמעותית מהפליפ המתחרה.