דיווח: שווי החברה האם של טיקטוק עלה ל-300 מיליארד ד' - למרות איום החסימה בארה"ב
דיווח: שווי החברה האם של טיקטוק עלה ל-300 מיליארד ד' - למרות איום החסימה בארה"ב
לפי "וול סטריט ג'ורנל", ההערכה החדשה היא במסגרת הצעה שהגישה בייטדאנס לרכישה חוזרת של מניות; בדצמבר האחרון העריכה החברה את שוויה ב-268 מיליארד דולר; ברקע: האפשרות שאפליקציית טיקטוק תיחסם בארה"ב
בייטדאנס (ByteDance), החברה האם של טיקטוק, העריכה לאחרונה את השווי שלה בכ-300 מיליארד דולר, זאת למרות האיום המרחף על פעילות האפליקציה בארה"ב, שם נחקק לאחרונה חוק המאיים לאסור את פעילותה במדינה.
ההערכה החדשה הגיעה במסגרת הצעת רכישה חוזרת של מניות החברה, על פי דיווח בוול סטריט ג'ורנל. הערכת השווי מצביעה על כך שבייטדאנס צופה המשך צמיחה, חרף החוק שנחתם על ידי הנשיא ג'ו ביידן, שמאיים לאסור את פעילות טיקטוק בארה"ב אם חברת האם לא תמכור את האפליקציה עד אמצע ינואר.
עם זאת לפי דיווחים שפורסמו אחרי הבחירות, מקורבים לנשיא הנבחר דונלד טראמפ טוענים כי הוא יעמוד בהבטחת הבחירות שלו ויפעל לביטול הצו של ביידן.
שווי בייטדאנס עלה בהדרגה במהלך השנה האחרונה. באוקטובר 2023 העריכה בייטדאנס את עצמה בכ-225 מיליארד דולר, ובדצמבר 2023 עלה השווי ל-268 מיליארד דולר, על פי מייל שנשלח למשקיעים.
משקיעי בייטדאנס רואים בחזרתו הצפויה של דונלד טראמפ לבית הלבן גורם חיובי לסיכויי טיקטוק בארה"ב. למרות שבתקופת כהונתו תמך טראמפ באיסור על האפליקציה, הוא שינה את עמדתו במהלך הקמפיין האחרון לאחר פגישה עם המיליארדר ג'ף יאס, משקיע מרכזי בבייטדאנס ותורם גדול למפלגה הרפובליקנית.
תומכי החוק טוענים כי הוא נועד למנוע מהממשל הסיני לרגל אחר אמריקנים או להשפיע על התכנים שמשתמשי טיקטוק רואים. טיקטוק מצידה הצהירה כי לא תציית להתערבות כזו מצד הממשל הסיני.
בייטדאנס הודיעה לאחרונה למשקיעים על כוונתה לרכוש חזרה מניות במחיר של כ-180 דולר למניה. מהלך זה נועד לאפשר נזילות למשקיעים ועובדים ותיקים בתקופה שבה שוק ההנפקות הראשוניות עדיין מוגבל.
בייטדאנס נוסדה בשנת 2012 בבייג'ינג על ידי ז'אנג יימינג. החברה התפרסמה תחילה באפליקציית החדשות Toutiao, אך זינקה לתודעה העולמית עם השקת טיקטוק בשנת 2016. מלבד טיקטוק, החברה מפעילה שירותי אינטרנט פופולריים נוספים בסין, כולל הגרסה הסינית של טיקטוק שנקראת בייטדאנס.