סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

בדיקה
מחשב HP Elitebook: לפטופ עסקי עם מחיר פרימיום

בכל תחום משתמשים כיום במחשבים, אבל יצרניות המחשבים עדיין מייצרות דגמים "עסקיים". ה-Elitebook של HP קל, חזק, עם עיצוב שגרתי ומסך שעדיף להשאיר בתוך המשרד - ותג מחיר גבוה מדי

איך יודעים למי מיועד מחשב נייד? כל יצרנית נותנת במוצרים שלה סימנים ושמות לפי הקטגוריה אליה היא מכוונת, ובאתרי החברות תוכלו לסנן את המחשבים לפי התוכניות והצרכים שלכם. סדרת Elitebook של HP מיועדת לעסקים, ויש עוד סימן שמעיד על כך - לצד המקלדת יש סורק טביעות אצבע.
מה זה אומר מחשב לעסקים? הרי כיום בכל תחום משתמשים במחשבים. בדרך כלל מתכוונים למחשב מספיק חזק לעבודה משרדית, אבל לא למשחקים ועריכת מדיה, למשל, ובדרך גם במשקל קל יחסית. לקחנו את ה-Elitebook 1040 G10 לבדיקת גבולות הגזרה שלו.

3 צפייה בגלריה
מחשב HP Elitebook
מחשב HP Elitebook
מחשב HP Elitebook
(צילום: HP)
מרגיש קל יותר מהמשקל הרשמי
ה-Elitebook לא קיבל עיצוב מיוחד, ואי אפשר להגיד שהדגם שהגיע לבדיקה היה נאה במיוחד - אחרי הכל, באנו לעשות עסקים. הוא אפור ונטול עיטורים מיותרים - יש לוגו של HP בגב המסך, כיתוב חלש מתחת למקלדת שמעיד שזה אכן Elitebook ומעל המקלדת יש גם כיתוב Bang & Olufsen, כדי שיהיה ברור מאיזה בית מגיעים הרמקולים.
המסך בגודל 14 אינץ' ובמחשב בגודל כזה נשאר מספיק מקום למקלדת מרווחת ונוחה לשימוש, שאמורה להיות גם עמידה לנוזלים, ומשטח עכבר גדול ונוח. יש גם תאורה מתחת למקלדת, וברירת המחדל שלה היא להידלק לפי תנאי הסביבה.
למרות הגודל, המחשב לא כבד: לפי הנתונים הרשמיים משקל דגמי הסדרה מתחיל ב-1.2 ק"ג, בשקילה ביתית המחשב שנבדק התקרב ל-1.3 ק"ג אבל בפועל הוא הרגיש קל יותר. ה-Elitebook מצויד בתקן EVO של אינטל, ובהתאם לו הוא אכן דק (וגם חזק).
המחשב מצויד בחיבורים שיספיקו למשתמש ממוצע - HDMI, חיבור USB-A אחד, שני חיבורי USB-C (אחד מהם משמש להטענת המחשב), וקורא כרטיסים בצד שמאל, עוד חיבור USB-A בצד ימין ולידו גם חריץ לכרטיס SIM, אם תרצו לגלוש מכל מקום, בלי תלות בחיבור WiFi. וכבר הזכרתי את קורא טביעות האצבע, לכניסה מאובטחת למחשב, שעבד בלי בעיות.

3 צפייה בגלריה
מחשב HP Elitebook
מחשב HP Elitebook
מחשב דק וחזק
(איתי שמושקוביץ)
המפרט חזק, אבל לא מתאים לעבודה בשמש
בתוך המחשב נמצא מעבד אינטל i7 מהדור האחרון (דור 13) עם העדפה לצריכת חשמל נמוכה על פני ביצועים, כרטיס מסך Iris של אינטל, 32 גיגה בייט של זיכרון וכונן אחסון בנפח 1 טרה בייט. זה מספיק חזק לעבודה יומיומית שוטפת, וגם מעבר לה - אין בעיה לפתוח מספר רב של לשוניות בדפדפן או שניים, לבצע עריכה בסיסית של תמונות, לצפות בתכנים, להפעיל יישומי אופיס וכו'.
כרטיס המסך של ה-Elitebook מסוגל להתמודד גם עם משחקים קלים, למרות שהוא מחשב עסקי ולא מיועד לגיימינג. גם היעדר תמיכה במגע במסך היא כנראה סימן לכך שהוא מתוכנן לעבודה.
המסך עצמו מצויד בפאנל IPS ולא OLED או מיני לד, וזה אומר שהתצוגה שלו פחות צבעונית ומרשימה. למרות זאת, הוא עדיין מציג סרטים ותמונות באיכות טובה, והתכנים לא נראים דהויים או חיוורים. רמת הבהירות של המסך לא גבוהה במיוחד ולכן לא נוח לעבוד איתו בשמש - יש השתקפויות שמפריעות וצריך למצוא את הזווית המתאימה לצפייה. אם אתם מתכננים להשתמש במחשב מחוץ למשרד, תדאגו לצל גם למסך.

3 צפייה בגלריה
מחשב HP Elitebook
מחשב HP Elitebook
העיצוב סטנדרטי, הביצועים מוצלחים
(איתי שמושקוביץ)
ב-HP הרשו לעצמם לסטות קצת מהקו העסקי כשהגיעו לרמקולים, מבית Bang & Olufsen כאמור, שמפיקים צליל איכותי וחזק מאוד.
הסוללה מספיקה ליום עבודה, וזה תלוי כמובן במשימות שתעמיסו על המחשב. הערכה כוללת מטען USB-C בהספק של 65 וואט, והמחשב נטען במהירות - בתוך כ-25 דקות הסוללה הגיעה מ-15% ל-50% ולאחר 45 דקות היא כבר התמלאה ל-70%. לטעינה מלאה תצטרכו לחכות בערך שעה וחצי.
סיכום
ה-Elitebook הוא לא המחשב הכי מרשים, קצת אפור ו"משעמם", אבל עושה את העבודה בצורה טובה, חלקה ושקטה, המשקל שלו קל מספיק כדי להסתובב איתו על הגב, הוא מציע מספיק חיבורים וגם חוויית מדיה טובה בסך הכל.
לא בטוח שכל זה מצדיק מחיר של כ-7,500 שקל, במיוחד כשיש מתחרים עם ממדים דומים, מפרט כמעט זהה (ולפעמים גם מסך טוב יותר) ומחיר נמוך בכ-1,500 שקל. אפשר לחתוך את המחיר של ה-Elitebook ל-5,900 שקל, אם תסתפקו במעבד i5, זיכרון של 16 גיגה בייט וכונן בנפח 512 גיגה.