בדיקת כלכליסטהטלפון החדש מבית Nothing מציג גימיק שונה ומחיר נמוך
בדיקת כלכליסט
הטלפון החדש מבית Nothing מציג גימיק שונה ומחיר נמוך
הטלפון הראשון של CMF, המותג הזול של היצרנית הבריטית, פונה לקהל צעיר עם פאנל אחורי שניתן להחלפה, אביזרים חיצוניים שמתחברים לגב, מצלמה בסיסית ומחיר שמתחיל ב-1,000 שקל בלבד. איך הוא מתמודד עם הציפיות שיצרו המכשירים הקודמים של החברה האם?
חברת Nothing משיקה טלפון ראשון. שוב. כלומר, הפעם זה מוצר חדש של CMF, המותג הזול והחדש יחסית של החברה הבריטית, והוא זונח חלק ניכר מהתכונות הבולטות של החברה האם.
נחזור אחורה לקצת רקע: בראשית היתה Nothing, שהוקמה על ידי קרל פיי, אחד ממייסדי OnePlus. המוצר הראשון שהשיקה החברה החדשה היה דווקא אוזניות בלוטות' ואחריהן יצא טלפון, שהמאפיינים הבולטים בו היו גוף שקוף ותאורה אחורית להצגת התראות עם דפוסי הבהוב שונים. המוצרים של Nothing זולים יחסית, והיא אפילו השיקה סמארטפון מוזל - אבל זה לא הספיק לחברה, ובספטמבר האחרון היא השיקה את CMF בתור מותג משנה, שיצא גם הוא לדרך עם אוזניות בלוטות', ולצידן שעון חכם ומטען מהיר.
עכשיו מגיע תור הטלפון הראשון של המותג החדש יחסית, ששומר על שם אופייני לחברה - CMF Phone 1. המכשירים של Nothing הציגו כמה חידושים וגימיקים, ובסך הכל עשו רושם טוב - הם הציגו ביצועים טובים מאוד במחירים תחרותיים מאוד. האם החברה תצליח לשחזר את ההצלחה עם מותג זול אפילו יותר ומכשיר שמחירו מתחיל בכ-1,000 שקל? לקחנו את הסמארטפון החדש לבדיקה, באדיבות באג.
מבנה ועיצוב: הגימיק הישן נעלם, יחי הגימיק החדש
אחד המאפיינים הבולטים של מכשירי Nothing השונים היה הגב השקוף ונורות LED שהציגו התראות שונות. במכשיר הראשון של CMF אין שום זכר לכך - הגב אטום, בלי שום תאורה פרט לפנס / פלאש שצמוד לעדשות המצלמה.
אבל אי אפשר בלי גימיק, ול-CMF יש הצעה אחרת: אפשר להחליף את הפאנל האחורי שבגב המכשיר. הגב, שעשוי מפלסטיק, מחובר אל גוף הטלפון באמצעות 4 ברגים, ואם תקנו פאנל בצבע אחר תקבלו גם סיכה שמוציאה את מגירת ה-SIM ומתפקדת גם בתור מברג, כדי להסיר את הפאנל הישן ולהחליף אותו (שימו לב שאת הסוללה אסור להוציא).
הגימיק הזה זכה לכמה תגובות נלהבות, ו-Nothing אפילו שיתפה קובץ לעיצוב אביזרים בעזרת מדפסות תלת ממד, כך שמשתמשים יכולים ליצור ולהפיץ רעיונות משלהם. ואיך זה עובד באמת? בסדר, ואולי אני לא קהל היעד של זה. המברג המצורף לא הכי נוח, אבל הברגים נפתחים בסך הכל בקלות ולזכות CMF ייאמר שהיא בחרה בברגים עם ראש הברגה סטנדרטי, כך שאפשר להשתמש גם בכל מברג אחר.
אחרי הוצאת הברגים צריך להוציא גם את מגירת ה-SIM ואז אפשר לשלוף את הפאנל האחורי ולהרכיב אחר במקומו. זה תהליך די קצר, ואם לא חוזרים עליו יותר מדי פעמים זה רעיון נחמד. אבל - הברגים קטנים וצריך לשמור שלא יילכו לאיבוד במהלך ההחלפה, ונראה שיותר פשוט להרכיב מגן צבעוני על המכשיר, שגם ישמור עליו, גם יוסיף לו צבע ועיצוב, וגם לא דורש הברגה.
הגימיק לא נעצר כאן: בפינה הימנית התחתונה של גב המכשיר יש "נקודת אביזר" - עיגול קטן ובתוכו חור הברגה לחיבור אביזרים חיצוניים. CMF עצמה מציעה מעמד מתקפל שעוזר לייצב את הטלפון כשצופים בווידיאו, רצועה שמאפשרת לתלות את הטלפון על הצוואר, למשל, ונרתיק לכרטיסים, לאחסון כרטיסי מועדון או אשראי, תעודת זהות, כרטיס עובד ועוד. זה מרגיש קצת יותר שימושי, ויהיה מעניין לראות אילו אביזרים נוספים ייצרו משתמשים שונים. המעמד, למשל, הוא גם קטן יחסית וניתן להרכבה ופירוק בקלות - והתחושה היא שהוא יילך לאיבוד במהירות.
בעיה נוספת: המכשיר מגיע בלי האביזרים האלה, ועבור כל אחד תצטרכו לשלם בנפרד, כשכל פאנל חדש לגב עולה כ-150 שקל.
למקרה שתהיתם - כן, יש גם חזית לטלפון: מסך בגודל 6.67 אינץ', עם מסגרת שחורה דקה סביבו ומצלמת סלפי שתופסת מקום מינימלי בראש המסך. בצד ימין של המכשיר נמצא כפתור כיבוי והפעלה, בצד שמאל נמצאים כפתורי הווליום ובתחתית נמצאת מגירת SIM, אליה ניתן להכניס גם כרטיס מיקרו SD - אפשרות שכבר די נדיר למצוא בסמארטפונים. מנגד, לא תמצאו כאן שקע לחיבור אוזניות.
קורא טביעות האצבע נמצא בתחתית המסך, והוא עשה קצת בעיות בהפעלה הראשונית, בה נשמרת טביעת אצבע, אבל במהלך השימוש השוטף הוא תיפקד בצורה טובה. המכשיר דק וגדול, שוקל כ-200 גרם ולא מרגיש כבד.
מבחינת הגנה, המכשיר עומד בתקן IP52, כלומר הוא אמור להתמודד עם גשם וקצת אבק, אבל לא יותר מזה ורצוי להרחיק אותו ממים. איכות הבנייה מרגישה טובה, אבל הגב, כאמור, מפלסטיק ולגבי המסך לא מוזכרת הגנה של גורילה גלאס, אז גם מהבחינה הזו כדאי להיזהר עם הסמארטפון.
חומרה: עושה את העבודה
ה-CMF Phone מצויד במעבד Dimensity 7300 של מדיהטק, 8 גיגה בייט של זיכרון ואחסון בנפח 128 או 256 גיגה בייט. אפשר לוותר על חלק מהאחסון לטובת הרחבת הזיכרון, וכאמור אפשר להוסיף נפח אחסון בעזרת כרטיס חיצוני.
בשימוש שוטף ודי בסיסי המכשיר עובד מצוין ובצורה חלקה, ואפשר לייחס חלק מזה לממשק מבית Nothing, עליו ארחיב בהמשך. כשעוברים למשימות קצת יותר מורכבות, בעיקר כאלו עם גרפיקה כבדה, הפעולה כבר פחות חלקה. אפשר להריץ על הסמארטפון גם משחקים כבדים ואפילו לא התחמם, אבל זמן הטעינה של המשחק עצמו איטי וכך גם הטעינה של תפריטים בתוך המשחק או מעבר ביניהם. זה הגיוני - לא מדובר במכשיר דגל והמחיר נמוך באופן משמעותי משל טלפונים חזקים יותר.
כדי להגיע למחיר כזה צריך לוותר על כמה תכונות ויכולות, ובטלפון הראשון של CMF אין eSim, בדומה לכמה מהדגמים של המתחרים ברמת מחיר כזו, ואין גם NFC, כלומר לא תוכלו להשתמש בטלפון כדי לשלם במקום לשלוף כרטיס אשראי. במכשיר יש גם רמקול אחד בלבד בתחתית המסך, שמספק צליל בסדר בסך הכל ולא חזק, אבל זה קצת מוזר לצפות בסרט, למשל, ולשמוע את האודיו רק מצד אחד.
במסך דווקא השקיעו, והוא טוב מאוד פלוס. הבהירות המקסימלית לפי נתוני CMF היא 2,000 ניט, והוא מציג תמונה ברורה גם תחת שמש ישירה - לא בכל זווית, אבל אין בעיה למצוא זווית נוחה ולהמשיך להשתמש בו. גם בצל הוא מציג צבעוניות טובה מאוד - של תמונות, סרטונים ומשחקים.
את כל זה מפעילה סוללת 5,000 מיליאמפר, עם טעינה חוטית בלבד בהספק של 33 וואט. הסוללה החזיקה מעמד בקלות ליום וחצי, ויכולה גם קצת יותר - תלוי באופי השימוש במכשיר. בערכה אין מטען, אלא רק כבל, וטעינה מ-15% ל-50% ארכה בערך 30 דקות עם מטען 25 וואט, והתקצרה ל-20 דקות עם מטען מהיר. בעזרת מטען 25 וואט הטעינה המלאה הושלמה לאחר כשעה ו-20 דקות ועם מטען מהיר היא הסתיימה כעבור כשעה.
תוכנה וממשק: קלילה ומהירה
מערכת ההפעלה של ה-CMF Phone היא אנדרואיד 14, עם ממשק Nothing OS 2.6. אם כבר ראיתם או השתמשתם במכשיר של Nothing, לא תמצאו כאן חידושים גדולים. העיצוב שונה וייחודי, בגרסה קרובה מאוד לאנדרואיד נקי: אין כאן אפליקציות שמותקנות בלי לשאול אתכם - גם לא פייסבוק, טיקטוק או ספוטיפיי, כלום. אין כמעט אפליקציות של היצרנית עצמה - היא מציעה מחשבון, אפליקציית מצלמה כמובן, הקלטת שיחות ואפליקציה לשליטה באוזניות של Nothing. רוצים לראות את התמונות שצילמתם? בשביל יש את Google Photos. רוצים לדפדף בתיקיות במכשיר? יש את Google Files.
בהפעלה הראשונה אפשר לבחור בין העיצוב המיוחד של Nothing, שמתבסס בעיקר על צבעי שחור ולבן ופונטים שנראים כאילו יצאו ממדפסת סיכות ישנה, או בסגנון אנדרואיד סטנדרטי יותר, ואת הבחירה הזו אפשר כמובן לשנות בהמשך.
אין כאן סרגל שמציג כפתורים עם קיצור דרך למסך הבית או חזרה לאחור, הניווט מתבצע באמצעות מחוות בלבד, ומרגיש מהיר חלק והאמת שדי כיפי.
מצלמה: מספיק טובה למבט ראשון
במסגרת ההסתפקות במועט, CMF מציעה כאן מצלמה אחת ראשית. נכון, מאחור יש שתי עדשות, אבל אחת מצוידת בחיישן של 50 מגה פיקסל ולשנייה יש רק 2 מגה פיקסל, והיא מיועדת למדידת עומק התמונה. אפשר להסתדר גם עם מצלמה אחת, ובמבט ראשון נראה שהיא מספקת תמונות לא רעות כשהתאורה טובה וגם בצילום לילה. במבט קצת יותר מעמיק אפשר לראות שהתמונות לא חדות, וחלק מזה קשור לכך שבטלפון אין מייצב תמונה אופטי, שאמור "לפצות" על התזוזות של הטלפון. זה אומר שהאחריות לכך עוברת אליכם וצריך להחזיק את הטלפון יציב לגמרי בזמן הצילום. יכול להיות שתגלו שכבר התרגלתם לכך שיש מנגנון שעושה את העבודה עבורכם, שקשה להימנע לגמרי מתזוזה בזמן הצילום ושכאן מרווח הטעות הוא קטן יותר.
סיכום
המכשירים המוצלחים של Nothing יצרו ציפיות גבוהות והנחה שהם מציעים יותר תמורת פחות כסף. במקרה של CMF, צריך להנמיך קצת את הציפיות: הטלפון הראשון שלה הוא טוב בסך הכל - אי אפשר באמת לצפות ממכשיר שמחירו מתחיל בכ-1,050 שקל לספק תמונות באיכות טובה או יותר ולהריץ משחקים כבדים במהירות ובקלות.
יש לו לא מעט מתחרים ברמת המחיר הזו, וחלקם מציעים טעינה מהירה יותר ועוד תכונות ויכולות שאין אצלו. אם מוסיפים 300 שקל - וזה לא סכום סמלי - אפשר לבחור ב-Phone 2a של Nothing.
ל-CMF Phone יש מסך טוב מאוד, סוללה חזקה, איכות הבנייה נראית טובה והוא מרגיש עמיד ויציב. הוא יכול להיות אופציה טובה בתור טלפון ראשון או שני לילדים או לגילאי נוער, למי שלא צריך להשתמש ב-NFC ויכול להסתדר גם בלי eSIM. הם אולי גם יעריכו יותר את הגימיק של האביזרים הנלווים והגב המתחלף.