סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
עומר שלומוביץ מנכל וממייסדי Ingonyama
עומר שלומוביץ מנכ"ל וממייסדי Ingonyama (צילום: רועי שור)

חברת השבבים Ingonyama גייסה 20 מיליון דולר

את הסיבוב הובילו Walden Catalyst, מהמשקיעים המובילים גם ב-AI21labs, וקרנות בולטות נוספות: Geometry הלונדונית ו-Blue Yard Capital הגרמנית

חברת השבבים אינגוניאמה Ingonyama גייסה 20 מיליון דולר בסבב סיד. את הסיבוב הובילו Walden Catalyst, מהמשקיעים המובילים גם ב-AI21labs, וקרנות בולטות נוספות: Geometry הלונדונית, Blue Yard Capital הגרמנית, סמסונג נקסט, Sentinel Global ועוד. לסיבוב הצטרפו מספר רב של חברות שעושות שימוש מאסיבי בהוכחות אפס ידיעה במוצר שלהם, ביניהם starkware הישראלית. "בחרנו משקיעים שמבינים את התחום שבו אנחנו נמצאים שהוא הקריפטוגרפיה. אנחנו מפתחים טכנולוגיה שמאפשרת להכניס פרטיות במקומות שעד עתה היו בעייתים", אמר לכלכליסט, עומר שלומוביץ, מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה.
החברה נוסדה בשנת 2022 וכיום מעסיקה כ-25 עובדים ממשרדיה בפתח תקווה. החברה הוקמה על ידי עומר שלומוביץ (מנכ"ל), יזם בוגר 8200 ו-81 שעבורו זוהי החברה השלישית שהקים והשנייה בתחום הקריפטוגרפיה, ועל ידי מיקי אסא הטכנולוג הראשי של החברה ודני שטרמן סגן נשיא למו"פ, מהנדסים בכירים שעבדו שנים רבות בתעשיית השבבים, לאחרונה בברודקום.
אינגוניאמה היא חברת סיליקון מהדור הבא. הצ׳יפ הראשון של החברה הוא מעבד לחישוב מקבילי שניתן לתכנות בדומה ל-GPU, אבל שמכוון להאצה של קריפטוגרפיה מתקדמת וספציפית להוכחות באפס ידיעה (zero knowledge proof) והצפנה הומומורפית (fully homomorphic encryption). עד שהשבב יהיה מוכן, החברה עובדת עם GPU בפיתוח תוכנת קוד פתוח לאותם מעבדים שתאפשר להריץ עליהם ביעילות את אותה קריפטוגרפיה.
"אנחנו חברת שבבים, הייעוד שלנו לבנות שבב שמטרתו לאפשר ולהאיץ יישומים שנשענים על קריפטוגרפיה מתקדמת", אמר לכלכליסט, שלומוביץ. "סגרנו סיבוב לפני שהמלחמה התחילה והשארנו מקום לעוד משקיע שביקש להשקיע אף הוא ומשקיע נוסף התחיל איתנו משא ומתן בימי המלחמה הראשונים וחתם ממש כעת".
הטכנולוגיה שפיתחה החברה תאפשר למשתמשים לדוגמא בטכנולוגיות LLM שונות כגון OpenAI ואחרות להבין שלא עברו מניפולציה. "אנחנו עובדים בטכנולוגיה שהיא הוכחות באפס ידיעה, כלומר הצד השני לא מקבל פרטים עלייך אבל הוא כן יכול לתת לך וידוא מלא. הטכנולוגיה שלנו כיום ברמת התוכנה ובעתיד ברמת שבב תאפשר לבתי חולים להצליב ביניהם מידע מבלי לחשוש לחשיפה מיותרת ועוד".
על ההסתגלות לתקופת המלחמה אמר שלומוביץ, "אנחנו מנסים לתת מסגרות לעובדים שלנו. ביקשתי תקציב לתת תרומות הגיוניות ולשקף לעובדים ולמשקיעים שלנו את המצב. עשיתי ישיבת בורד בממ"ד במקום העבודה וצריך להמשיך להתקדם עם זה. מקבלים הרבה סימפטיה וחלקם לא מבינים את הסיטואציה לעומק אבל כולם רוצים להבין ושואלים שאלות ולא מרפים ורוצים לדעת פרטים על איך נתפקד".
אינגוניאמה היא החברה השלישית של שלומוביץ כאשר הראשונה היתה חברה טכנולוגית שלא הצליחה, השניה היא חברת הקריפטו זנגו שבה עבד 4 שנים ועדיין פעילה וקיימת "עבדתי שם על קריפטוגרפיה וקוד פתוח. אחרי 4 שנים הבנתי שאני מתאים לשלב הראשוני הזה" .