לאחר ארבע שנות היעדרות: פורטנייט חוזר לאייפונים באיחוד האירופי
לאחר ארבע שנות היעדרות: פורטנייט חוזר לאייפונים באיחוד האירופי
חוק חדש של האיחוד להגברת התחרות מאפשר לאפיק גיימס, שפיתחה את המשחק הפופולרי, להפעיל חנות אפליקציות משלה על מכשירי אפל; החברה הסירה את המשחק ב-2020 מהאפ סטור במחאה על מדיניות ענקית הטכנולוגיה ודרישתה לבלעדיות, אך לפי החוק, החל ממרץ על האחרונה לאפשר לצרכנים גישה לחנויות חלופיות
משחק הווידאו הפופולרי פורטנייט חוזר לאייפונים באיחוד האירופי אחרי היעדרות בת ארבע שנים. מפתחת המשחק, אפיק גיימס, תוכל להפעיל חנות אפליקציות משלה על מכשירי אפל, לאחר שחוק חדש של האיחוד – שמטרתו הגברת התחרות – נכנס לתוקף.
נכון להיום, בעלי אייפון יכולים להוריד אפליקציות רק מהאפ סטור של אפל, אך על האחרונה יהיה לאפשר לצרכנים גישה לחנויות חלופיות ממכשיריה באיחוד האירופי החל ממרץ. אפל טענה עד היום שמדיניותה באשר לבלעדיות האפ סטור שלה במכשיריה נועדה להגן על פרטיות המשתמשים.
בפוסט שהועלה לאפליקציית X כתבו מפתחי פורטנייט: "זוכרים את פורטנייט על iOS? למה שלא נחזיר את זה. אפל, העולם צופה בך".
אפיק גיימס הסירה את פורטנייט מהאפ סטור לאחר שלא הסכימה למדיניותה של אפל, והמשחק אינו זמין שם עוד מ-2020, אם כי ניתן לשחקו דרך האינטרנט. אפל הואשמה ביצירת מונופול אשר לא משאיר לצרכנים ולמפתחים ברירה אלא לעבור בערוצים שלה, ועל כך היא גובה עמלה של 30%. המשמעות הייתה שמפתחים שאינם עומדים בסטנדרטים של האפ סטור, או לא מעוניינים לשלם את העמלות, לא היו נגישים למיליוני המשתמשים בגאדג'טים של החברה.
"כל הכבוד לחוק החשוב והחדש של האיחוד שהפך זאת לאפשרי", כך כתבו מפתחי פורטנייט, ביחס לחוק השווקים הדיגיטליים (DMA) החדש של האיחוד, אשר נכנס לתוקף, ומשית רגולציה על חברות הטק הגדולות, שמחזיקות בשליטה על מנועי החיפוש המרכזיים וחנויות האפליקציות. החוק לא ייכנס לתוקף בבריטניה בשלב זה, אם כי חוק השווקים הדיגיטליים הבריטי, שנמצא כרגע באישור הפרלמנט, צפוי להטיל על אפל מגבלות דומות.
"השינויים שאנו מיישמים היום עומדים בדרישות חוק השווקים הדיגיטליים של האיחוד האירופי, ובמקביל עוזרים להגן על משתמשי האיחוד מהסיכון המוגבר לפגיעה בפרטיות שהרגולציה החדשה טומנת בחובה", כך כתבה אפל בהודעה.
מנכ"ל אפיק גיימס, טים סוויני, כתב מצידו ב-X שיש "המון שטויות בהודעה של אפל", ושעדיין ישנן "עמלות זבל על הורדות". זאת כנראה בהתייחסו לעמלת טכנולוגיית הליבה, שגובה ממפתחי אפליקציות חצי יורו על כל הורדה, אחרי מיליון ההורדות הראשונות.