סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מייסדי Port זוהר עיני ויונתן בוגוסלבסקי
מייסדי Port זוהר עיני ויונתן בוגוסלבסקי. זינוק של פי 7 בהכנסות השנתיות (צילום: Port)

הסטארט-אפ Port גייס 35 מיליון דולר לפורטל מפתחים פנים ארגוני

Port הוקמה ב-2022 על ידי בוגרי 8200 זוהר עיני ויונתן בוגוסלבסקי, שהתנסו בעת שירותם הצבאי בהקמת פורטל פנימי ששימש יותר מ-2,000 מפתחים. קרן Accel היא שהובילה את הסבב

הסטארט-אפ פורט (Port), המפתח פורטל פנימי המיועד למפתחים בארגון, השלים סיבוב גיוס הון מסדרה B של 35 מיליון דולר. קרן Accel היא שהובילה את סבב הגיוס, ובו לקחו חלק גם Bessemer Venture Partners והמשקיעים הקיימים Team8 ו-TLV Partners.
הגיוס מביא את סך ההשקעה בחברה מאז הקמתה ל-58 מיליון דולר ומגיע בעקבות צמיחה של החברה עם עלייה של פי 7 בהכנסות השנתיות. בסיס המשתמשים של פורט התרחב פי שמונה מאז סיבוב A של 18 מיליון דולר שגויס לפני כשנה, ולקוחותיה כוללים חברות מובילות בהן LG, GitHub ו-British Telecom.
פורט נוסדה בשנת 2022 על ידי זוהר עיני, מנכ"ל החברה ויונתן בוגוסלבסקי, סמנכ״ל טכנולוגיות, שהתנסו בעבר בהקמת פורטל מפתחים פנימי ביחידה 8200 שבה שירתו ואשר שימש למעלה מ-2,000 מפתחים. החברה מעסיקה 100 עובדים בישראל וארה"ב, וכספי הגיוס ישמשו להרחבת מערך הפיתוח והפריסה בשוק וגיוס כוח אדם.
הפורטל הפנים ארגוני של פורט מאפשר למפתחים לטפל בכל ההיבטים של תפקידם המורחב והמשימות המרובות והוא חלק מתחום ה-DEVOPS שנחשב לאחת הקטגוריות החמות ביותר היום. הפורטל מאחד את כל הכלים ותהליכי העבודה שהמפתחים צריכים במהלך הפיתוח שנגישים בממשק אינטואיטיבי. תחום הפיתוח התרחב דרמטית בשנים האחרונות, כאשר האחריות של המפתחים גדלה הרבה מעבר לכתיבת קוד. היא כוללת בעלות מלאה על תהליך ההטמעה של גרסאות חדשות, ניהול משאבי הענן, מתן מענה לתקלות וזאת לצד עמידה בכללי האבטחה הארגוניים. האחריות המורחבת, יחד עם המורכבויות של מערכת הפיתוח, יצרו מצב כאוטי שבו מפתחים מחפשים כל הזמן הדרכה, נאלצים לפתוח קריאות שירות לצוותי התשתיות ומסתמכים במידה רבה על ידע כלל ארגוני או חיצוני כדי להסתד. מצב זה מאט את הפיתוח ומחריף את בעיות האיכות, האבטחה והתאימות.
בנוסף לגיוס, Port מכריזה גם על שילוב של כלי LLMs בפלטפורמה, שמאפשרים לארגונים להטמיע יכולות AI ישירות בפורטל המפתחים המותאם שלהם בהתאם לצרכיהם. השימושים הפופולריים של כלים אלה כוללים חקירת תקלות באמצעות חיפוש וניתוח שפה טבעית שמאפשרים למצוא במהירות סיבות לבעיה ומומחים שיכולים לסייע בפתרונה, הפקה אוטומטית של הודעות שגיאה ברורות מתוך התיעודים והמלצה על חומרים פנימיים רלוונטיים למפתחים לצורך הפיצ'ר שעליו הם עובדים.
"על כתפי צוותי הפיתוח מוטלת כיום אחריות רחבה עם דרישות מתרבות, מה שעלול להוביל לכאוס תפעולי ולירידה באיכות התוצרים. המשימה שלנו היא להעצים צוותים בתהליכי עבודה מסודרים ולהבטיח שהתהליך כולו מאובטח, עומד בכללים ואיכותי. Port מספקת פלטפורמה דינמית הניתנת להתאמה, המשתלבת בדנ"א של כל חברה", אמר עם השלמת הגיוס זוהר עיני, מייסד משותף ומנכ"ל פורט.
עמית קרפ, שותף ב-Bessemer Venture Partners: "ארגונים השקיעו לאורך העשור האחרון סכומים גבוהים ב-DevOps, אוטומציה של תהליכים ואימוץ שיטות עבודה לזירוז וייעול תהליכי הפיתוח. למרות זאת הם לא נהנו ממלוא היתרונות של השקעתם בשל המורכבות הגבוהה שנוצרה בתהליכי העבודה. פורט חווה עלייה מטאורית מכיוון שהיא הגיעה בעיתוי הנכון והשלימה את החלק החסר שמשלים את פאזל ה-DevOps."