בדיקהסמסונג גלקסי S24 אולטרה מכניס את ה-AI לחיי היומיום
בדיקה
סמסונג גלקסי S24 אולטרה מכניס את ה-AI לחיי היומיום
עוד שנה, עוד שדרוג לסדרת הדגל של סמסונג, אבל הפעם הוא שונה: החברה שילבה במכשירים החדשים את Galaxy AI, שמוסיף לאפליקציות יכולות חדשות וכלים שימושיים. כך נראית תחילתה של מהפכה
מילת השנה של 2023 היתה AI, ונראה שהיא גם נמצאת בכל מקום וגם נכנסת לתחומים נוספים. כמעט כל חברה מכריזה על יכולות AI במוצרים ובשירותים שלה, וסמסונג הגדילה והעלתה את הבינה המלאכותית אל ראש שמחתה, כלומר הציבה אותה במוקד השקת סדרת הדגל שלה - S24.
בשנה שעברה הכותרת לסקירת הדור הקודם היתה "לגלקסי S23 אולטרה אין מתחרים, אך גם אין בו חידושים", ובדגם החדש בהחלט יש חידושים משמעותיים.
סמסונג השיקה במקביל למכשירים גם את Galaxy AI, שמציע באמצעות בינה מלאכותית שורת שדרוגים ויכולות חדשות. בניגוד ליישומי AI שתפסו את עיקר תשומת הלב, אין כאן אפשרות ליצור תמונות לפי הדמיון הפורה שלכם, כלי ליצירת רקעים שונים למסך הטלפון או מנוע שפועל מאחורי הקלעים לשיפור הביצועים. אז מה יש בגלקסי AI, איך זה עובד - וגם מה חדש במכשירים החדשים עצמם? לקחנו את הגלקסי S24 אולטרה לבדיקה.
עיצוב ומבנה: דומה אבל קצת שונה
מבחינה חיצונית אין הבדלים בולטים במיוחד בין דגמי S24 לבין הדור הקודם, אבל באולטרה בכל זאת יש שינוי אחד משמעותי יחסית - סמסונג נטשה את הקצוות המעוגלים של המסך לטובת מסך שטוח מקצה לקצה.
מעבר לכך, הגודל והמשקל כמעט זהים לאלה של ה-S23 אולטרה, וגם גודל המסך לא השתנה. זה אומר שמדובר במכשיר גדול וכבד - קצת יותר מ-230 גרם. הוא דווקא לא מרגיש כל כך כבד, אבל כן תופס הרבה מקום ולא מתאים לכל כיס.
ההגנה שודרגה, והזכוכית הקדמית היא גורילה גלאס ארמור החדשה (לעומת ויקטוס 2 בדגם משנה עברה). עוד מבחינת הגנה - המכשיר עומד בתקן IP68, כלומר אמור להעניק הגנה טובה מפני מים (עד 1.5 מטר ל-30 דקות) ואבק. סמסונג גם דאגה ליישר קו עם המתחרה הבולט והמסגרת של האולטרה החדש עשויה מטיטניום - כמו באייפון 15 פרו.
גם בגב המכשיר נמצאת זכוכית גורילה גלאס, והוא מרגיש חלקלק. אם לא תלבישו אותו בשכבת מגן כלשהי, צריך להקפיד להחזיק אותו היטב ביד, וגם כשהצמדתי אותו לכתף בזמן שיחה הרגשתי שהוא מתחיל לטייל.
בחלק התחתון של המכשיר, בין חיבור המטען והעט הנשלף, מופיע חריץ שנראה לרגע כמו כניסה לכרטיס זיכרון, אבל זה פשוט הרמקול ששינה קצת צורה.
האולטרה שומר על צורה מלבנית, ואישית אני מעדיף את העיצוב של שאר הסדרה, בדומה לזו שקדמה לה, שם הפינות של המכשיר מעוגלות.
תוכנה: ה-AI כאן וזה לא גימיק
התחום הזה בדרך כלל לא כולל הרבה שינויים, אבל הפעם זה לב העניין ומוקד החידושים.
סדרת גלקסי S24 מגיעה עם אנדרואיד 14, ממשק One UI 6.1 של סמסונג וכאמור עם גלקסי AI, כשמאחורי הקלעים מדובר בשיתוף פעולה עם גוגל. לפי סמסונג יכולות ה-AI זהות בכל דגמי הסדרה.
כבר עם הפעלת המכשיר מופיע מסך עם הסבר על שירותי "בינה מתקדמת" ואיך הם משולבים בכלים השונים. תכונות ה-AI לא מופעלות אוטומטית: בחלק מהמקרים, בפעם הראשונה שתשתמשו באחד השירותים תקפוץ הודעה עם הצעה להפעיל את התכונות החדשות. במקרים אחרים צריך לחזור אל מסך ההגדרות כדי לבחור להפעיל את השירות. בהגדרות, אגב, אפשר גם לבחור שהפעולות יתבצעו רק במכשיר ולא בענן.
אז מה יש כאן? במקלדת נמצא מקש חדש, עם לוגו הכוכבים של Galaxy AI, שמציע עזרה בכתיבה. אחרי שניסחתם הודעת ווטסאפ או מייל, למשל, תוכלו לקבל הצעה לסגנונות כתיבה שונים - מקצועי, מנומס, יומיומי ועוד, להעתיק את הניסוח שמציעה המערכת ולהשתמש בו. בנוסף אפשר לתרגם טקסט (שירות שעדיין לא תומך בעברית) ולבדוק איות ודקדוק. וזה עובד, בדרך כלל: המערכת מבינה את ההקשר ומציעה ניסוחים אחרים מתאימים. במקרים בודדים, כשכתבתי טקסט קצר, היא התקשתה להבין את הכוונה.
גם בדפדפן יש מקש עם הלוגו של שירות ה-AI, וגם פה אפשר לתרגם כתבות או טקסטים שאתם קוראים ברשת. החידוש המרשים יותר הוא באפשרות לסכם את הטקסט - אין לכם כוח או זמן לקרוא כתבה ארוכה או מאמר? לחיצה על מקש ה-AI ובתוך שניות תקבלו תקציר, עם כותרת שמבהירה על מה מדובר ו-3-5 נקודות בולטות.
השירות יכול לעבוד על כל טקסט בדפדפן: ב-X (טוויטר לשעבר), למשל, קיבלתי בתוך שניות סיכום של שרשור ציוצים, וכשביקשתי סיכום של כמה ציוצים שונים המערכת זיהתה שכל אחד מהם עוסק בנושא אחר. באופן מפתיע, המערכת "סירבה" לסכם רצף אחר של ציוצים והודיעה כי "לא ניתן לסכם את דף האינטרנט הזה כיוון שהוא עשוי להכיל תוכן בלתי הולם" - בסיס טוב למי שרוצה להיות מודאג מיכולות ה-AI וההשלכות שלהן. מי קובע מה כאן לא ראוי? זו לא אזהרה עם אפשרות לעקוף את ההחלטה הזו, אלא סוף פסוק - אין סיכום וזהו זה. ואין גם היגיון: אני כבר נמצא בדף עם תוכן "לא הולם", אז מה שיעצור אותי זו ההחלטה שלא לסכם אותו?
גם אפליקציית הרשמקול שודרגה עם יכולות חדשות: מקליטים שיחת טלפון או דיון, ו-Galaxy AI מתמללת אותה (ושוב, אין עדיין תמיכה בעברית). פה זה יכול לקחת קצת יותר זמן, תלוי בהקלטה - דיון של 30 דקות תומלל תוך כ-3 דקות, והמערכת ידעה לסמן מתי כל משתתף התחיל לדבר. כל אחד סומן כ"דובר 1", "דובר 2" וכן הלאה, והמערכת גם זיהתה מתי חזר כל אחד מהם לדבר ומתי עברו אל משתתף חדש.
יש גם פספוסים - התמלול לא תמיד הצליח לזהות בכלל או לזהות נכון חלק מהמילים, וזה עוד בדיון מסודר, כשכל משתתף דיבר בתורו ובלי התפרצויות. למרות זאת התוצאה מרשימה: התמלול מהיר, וגם אם צריך לעבור אחריו ידנית הוא חוסך חלק גדול מהעבודה. אחרי שההקלטה הפכה לטקסט כתוב, אפשר להשתמש ב-AI כדי לסכם אותו. כמו בדפדפן, יש כותרת לכל חלק ונקודות בולטות מהשיחה. עוד לחיצה על המקש והסיכום מתורגם לשפה אחרת.
התכונות האלו חוזרות על עצמן במקומות נוספים: באפליקציית הפתקים של סמסונג תוכלו להשתמש ב-Galaxy AI כדי להפוך הערות שכתבתם לעצמכם תוך כדי שיעור, פגישה או ישיבה למשל למסמך מעוצב עם כותרות, פסקאות וסיכום של ההערות, וגם לתרגם הכל. אפשר גם לסרוק טקסט עם המצלמה, להדביק אותו בתור פתק חדש ולקבל סיכום שלו. זה מרשים כי לא מדובר רק בסיכום של מה שכתבתם: המערכת מוסיפה ניסוחים ותיאורים שלא מופיעים בטקסט המקורי ובהקשר הנכון.
אתם נמצאים בחו"ל או צריכים להתקשר ליעד זר ולא יודעים את השפה? התרגום זמין גם בזמן אמת ומשולב בחייגן של הטלפון. תוך כדי שיחה לוחצים על "סיוע לשיחה", בוחרים ב"תרגום חי" והמערכת נכנסת לפעולה - קריינית (זו ברירת המחדל) מקריאה את התרגום והוא מופיע גם בתור טקסט כתוב. אותה קריינית יכולה לעזור גם לתרגם אתכם לטובת הצד השני בשיחה. כן, גם זה לא זמין עדיין בעברית, וגם כאן התוצאה לא היתה תמיד מדויקת, אבל בגדול זה עובד.
הבינה המלאכותית עוזרת גם בטיפול בתמונות וסרטונים: גיליתם בתמונה פרט מיותר? אפשר לסמן אותו ולבקש להסיר אותו (אפשרות שקיימת גם באפליקציות אחרות) או להזיז אותו למקום אחר, וזה כולל גם השתקפויות או צל מיותר. זה לא תמיד עובר חלק - יש תמונות שבהן השינוי בולט ובאחרות פחות או שהוא בכלל לא מורגש. זה תלוי בפריט שרוצים להזיז או להעלים, מורכבות התמונה, הרקע ועוד.
עורך התמונות יכול לעזור גם ליישר תמונות ולהשלים פרטים שנמצאים מחוץ לפריים כדי ליצור תמונה חדשה וישרה, ובעורך הווידיאו תוכלו להוסיף אפקט הילוך איטי גם לסרטונים שצולמו בלעדיו - פשוט לוחצים על המסך בנקודה שתרצו להאט והמערכת משלימה את הפרטים.
עוד דבר שמשותף לכל יכולות ה-AI - הן זמינות רק באפליקציות של סמסונג. ניסוח הטקסט הוא רק דרך המקלדת של החברה, התמלול דרך אפליקציית הרשמקול שלה, סיכום הכתבות והמאמרים זמין רק בדפדפן של סמסונג וכן הלאה.
גם אם לא הכל עובד בלי תקלות או פספוסים, היכולות החדשות מרשימות והן ממש לא גימיק, אלא כלים שימושיים. קשה להגדיר את הפספוסים אפילו כמחלות ילדות - זה הרבה פחות משמעותי, וזו רק התחלת הדרך, או תחילתה של מהפכה. עם הזמן היכולות האלו רק יילכו וישתכללו, ויציתו מלחמה חדשה בין ענקיות הטכנולוגיה - בנוסף לקרבות על השימוש בשירות מפות של גוגל מול זה של אפל, למשל, או דרך איזה דפדפן תגלשו.
אפשר כבר למצוא שירותי AI שמבצעים חלק מהמשימות האלו - מיקרוסופט שילבה גישה לשירות הבינה המלאכותית באפליקציית המקלדת שלה, שזמינה למכשירי אנדרואיד ו-ios, וגוגל מציעה אפשרות למחוק דמויות מתמונות באפליקציית התמונות שלה. אבל ב-S24 מדובר בכלים שכבר כלולים בטלפון ומשולבים באפליקציות השונות, בלי צורך בבחירה והתקנה של אפליקציות חיצוניות, עם הגבלות שונות או שירותים שכרוכים בתשלום.
בנוסף, לסמסונג יש כאן יתרון משמעותי והיא מדגישה אותו בכל הזדמנות - בחלק מהשירותים המידע מעובד במכשיר, בלי לשלוח אותו לענן או לשירות חיצוני. הכלים שסמסונג מציעה שימושיים, אבל בכל זאת חסר כאן עוד אחד - שירות AI שיחליף או יתחרה בחיפוש, כמו ChatGPT או Copilot, שיכולים לתכנן עבורכם מסלול לטיול או לכתוב טקסט לפי הנחיות שלכם, ולא רק להציע סגנון אחר לטקסט שכבר כתבתם.
ויש כוכבית קטנה לגבי העלות - בחו"ל כבר שמו לב שסמסונג ציינה בכמה מקומות באותיות הקטנות שגלקסי AI יהיה זמין ללא תשלום עד סוף 2025. מה יקרה אחר כך? יש עוד הרבה זמן להרבה התפתחויות. אם סמסונג תגייס קהל שבוי במכשירים שלה, יכול להיות שהיא תתחיל לגבות תשלום על השירות. אם התחום יהיה מספיק תחרותי, היא עשויה להאריך את תקופת החינם. אפשר ללמוד מדוגמה בתחום אחר: אפל הציעה את שירות הסטרימינג שלה בחינם לכמה חודשים למי שרכש מכשיר שלה והאריכה את התקופה עוד ועוד, עד שבסוף החלה לגבות תשלום.
חומרה: הכי חזקה, עם מסך בהיר במיוחד
זה החלק שאמור לקבל את עיקר תשומת הלב עם השקה של דגם חדש, אבל הפעם כאמור ה-AI גונב את ההצגה. בנוסף, בדומה לשדרוגים שנתיים קודמים, אין כאן שינויים גדולים.
אז מה יש לנו? המעבד של האולטרה שודרג מ-Snapdragon 8 דור 2 של קוואלקום לאותו מעבד, רק בדור 3; אין יותר אפשרות לבחור בין 8 ל-12 גיגה בייט של זיכרון - כל הדגמים מגיעים עם 12 גיגה; ואילו בנפח האחסון האפשרויות זהות: 256 גיגה, 512 גיגה או 1 טרה בייט.
זה שדרוג "משעמם", אבל מדובר במפרט חזק שמריץ בקלות כל משימה, אפליקציה או משחק שתרצו להפעיל במכשיר.
המסך מעולה ועוצמת הבהירות שודרגה משמעותית - מרמה מקסימלית של 1,750 ניט ל-2,600. המשמעות היא שהכל קריא, ברור ונגיש גם תחת שמש ישירה (נכון, זו שמש של ינואר, ועדיין). גם הצבעוניות מעולה והתצוגה של סרטונים ותמונות שצולמו באיכות גבוהה היא חגיגה לעיניים.
הרמקולים טובים מאוד, גם באיכות וגם בווליום, אבל עדיין עדיף לחבר רמקול בלוטות' חיצוני או אוזניות, אם צריך להתחשב במי שנמצא סביבכם.
לטוב ולרע, הסוללה לא השתנתה - 5,000 מיליאמפר, שמספיקים ליום וחצי אולי קצת יותר, תלוי באופן השימוש. המכשיר תומך בטעינה בעוצמה של 45 וואט, ומצד אחד זה מעלה את השאלה למה מכשירים זולים יותר של מתחרות סיניות מספקים קצב טעינה מהיר יותר. מצד שני, בטעינה עם מטען 25 וואט נדרשו 30 דקות כדי למלא את הסוללה מ-15% ל-50% ועם מטען מהיר יותר הסוללה התמלאה מ-15% ל-70% תוך 35 דקות, ואחרי 50 דקות הגיעה ל-85%. זה לא הכי מהיר, אבל זה מספיק טוב.
מצלמה: הזום הצטמצם, התוצאות עדיין מוצלחות
המצלמות הן אחת התכונות הבולטות באולטרה - גם במראה וגם בולטות מגוף המכשיר. כאן יש קצת שינויים: החיישן הראשי נשאר עם 200 מגה פיקסל, חיישן טלפוטו באיכות 50 מגה וזום אופטי X5, חיישן טלפוטו של 10 מגה וזום אופטי X3 וחיישן 12 מגה לצילום בזווית רחבה. בנוסף להם יש גם מצלמת סלפי עם חיישן של 12 מגה.
חדי העין יבחינו שהזום המקסימלי התכווץ - ב-S23 אולטרה סמסונג הציעה זום אופטי X10, עם חיישן של 10 מגה פיקסל. הפעם החיישן גדול יותר אבל הזום ירד ל-X5 ולכן בסמסונג טוענים שהתוצאה אמורה להיות דומה.
חדי העין יבחינו גם שיש הבדל קל באיכות של הזום כשמגדילים פי 10, אבל בשימוש יומיומי המצלמות מספקות תוצאות מצוינות ותמונות חדות.
המעבר בין מצבי ואיכות הצילום קלה ופשוטה יותר, בזכות הגרסה החדשה של ממשק OneUI של סמסונג. כפי שניתן היה לראות גם ב-S23 FE, המעברים מצילום בפורמט 3:4 ל-16:9, למשל, וגם מעבר מ-12 מגה פיקסל ל-200 פיקסל כבר לא נמצאים בתוך תפריט של המצלמה שצריך לפתוח ולחפש בו, אלא "קפצו" אל קדמת המסך - שינוי קטן אבל עכשיו זה נוח יותר.
סיכום
אחרי שנים של "עוד מאותו דבר", ה-S24 מציע חידושים משמעותיים, בזכות יכולות ה-AI החדשות, ואלו תכונות שאין כרגע לאף מתחרה. ושוב - זה לא גימיק. אני לא יכול להגיד שקשה לחזור אל מכשיר נטול Galaxy AI, אבל אפשר להתרגל במהירות לשימוש בשירות החדש, והוא עוזר לבצע מגוון משימות.
זה אמור לשכנע את מי שרוצה לשדרג, ואם זה לא מספיק, סמסונג גם הצהירה שמכשירי הסדרה יקבלו עדכוני תוכנה ואבטחה במשך 7 שנים.
אבל יש שני דברים שצריך לקחת בחשבון: 1. לפחות חלק מהיכולות החדשות אמורות להגיע גם לדגמים קודמים. אם כבר יש לכם מכשיר מסדרת S23 תוכלו לקבל את אותן תכונות בהמשך השנה גם במכשיר שכבר נמצא אצלכם. צריך רק לחכות בסבלנות לעדכון תוכנה וליהנות מאותם שירותים, בלי לרכוש מכשיר חדש. 2. חלק גדול משירותי ה-AI לא תומך כרגע בעברית. תמיכה כזו אמורה להגיע, והיא תגיע כמובן גם למכשירים שיירכשו היום, אבל אם נושא העברית קריטי - השדרוג יעזור רק באופן חלקי.
המחיר של האולטרה מתחיל ב-5,200 שקל ומגיע עד 6,700 שקל, תלוי בנפח האחסון שתבחרו. זה לא זול, אבל זו רמת המחיר של מכשירי העילית. וכאמור, אם אתם ממש לא יכולים לחכות ל-Galaxy AI, אותן יכולות זמינות גם ב-S24 הבסיסי וב-S24 פלוס, במחיר נמוך יותר.