סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
ועידת MIND THE DATA שלומית וייס סגן נשיא בכירה Mellano
שלומית וייס (צילום: צביקה טישלר)

ישראלית בצמרת אינטל: שלומית וייס מונתה למנהלת הראשית של ארגון ההנדסה של ענקית השבבים

וייס עבדה באינטל 28 שנים בעבר, וחזרה לחברה לפני שנה אחרי תפקידים בכירים במלאנוקס ובאנבידיה. תשב בצוות ההנהלה של אינטל העולמית לצד פט גלסינגר המנכ''ל, ותהיה הישראלית השנייה בפורום אחרי אמנון שעשוע

אינטל הודיעה היום (ד') על מינויה של שלומית וייס לסגנית נשיאה בכירה, מנהלת הראשית של כל ארגון ההנדסה של אינטל בעולם (DEG - Design Engineering Team). וייס תהיה הישראלית השנייה אחרי אמנון שעשוע שתשב בצוות ההנהלה הבכיר - היא תדווח ישירות למנכ''ל החברה פט גלסינגר. וייס מחליפה בתפקיד את סוניל שינאי שהודיע על פרישתו.
מדובר במינוי ראשון של אישה ישראלית לתפקיד כה בכיר באינטל. כראשת ארגון ההנדסה היא תהיה אחראית על עיצוב, פיתוח, אשרור וייצור של הקניין הרוחני של אינטל ותרגומו למוצרים ובעיקר לשבבים ומערכות על שבב. החטיבה של וייס לוקחת את הפיתוחים של החברה והופכת אותם למוצרים שכולנו מכירים במחשבים למשל.
"צוות ארגון ההנדסה של אינטל משחק תפקיד משמעותי ביכולת שלנו לספק מוצרים בכל הקטגוריות בהן אנו מתחרים", אומר פט גלסינגר, "התפקיד דורש מנהיגה עם יכולות טכנולוגיות גבוהות ותשוקה להנדסה, לשלומית יש את התכונות האלה למכביר עם יותר מ-30 שנות ניסיון בעיצוב ופיתוח שבבים ומוליכים למחצה".
עד כה הישראלי הבכיר ביותר למעט אמנון שעשוע שעשה תפקיד מקביל היה דדי פרלמוטר, אך בניגוד לווייס הוא עשה זאת מארה"ב. זאת הפעם הראשונה שחברת הנהלה עם תפקיד כה משמעותי מבחינה אסטרטגית תשב בישראל במקום בארה"ב. וייס חזרה לאינטל לפני כשנה כדי לנהל את ארגון ההנדסה בשיתוף עם שנוי. ככל הנראה שהכניסה שלה יועדה לחפוף אותה ולהכין אותה לכניסה חלקה לתפקיד לפני פרישת שנוי.
לפני שחזרה לאינטל, וייס שימשה כסגנית נשיאה בכירה במלאנוקס, שכעת היא חלק מאנבידיה. לפני ששימשה בתפקיד במלאנוקס, וייס בילתה כ-28 שנים באינטל בתפקידי הנדסה וניהול. בין היתר עסקה בפיתוח בקניין רוחני, פיתוח מוצרים למרכזי נתונים ומנכ''לית קבוצת פיתוח השבבים למרכזי נתונים. "חזרתי לאינטל בזכות הראייה האסטרטגית של פט (גלסינגר)", אומרת וייס, "ראיתי הזדמנות לסייע בהאצת החברה למובילות".
אינטל נמצאת במצב עדין. מצד אחד היא צריכה להתמודד עם ניסיונות לנגוס בשוק השבבים למחשבים מצידה של AMD, וכן מצד חברות שבבים מבוססי ARM. מהצד השני היא מנסה להיכנס לשווקים בהם לא היתה לה עד כה דריסת רגל מובהקת כגון שבבי גרפיקה מתקדמים וכן שבבים לחישובי AI החיוניים כיום בעולמות הדאטה סנטר, תחומים בהם מובילה אנבידיה. מפת הדרכים IDM 2.0 שהתווה פט גלסינגר אמורה לסייע לה לשמור על מקומה, תוך הרחבת העסקים שלה לתחומים החדשים ושלומית וייס כנראה תשחק בה תפקיד משמעותי.