סגור
גיימריסט הפניה חדשה גג עמוד דסקטופ

גיימריסט
דיווח: הרגולוטור בארה"ב יחקור את עסקת מיקרוסופט-אקטיוויז'ן

נציבות הסחר האמריקאית תברר האם העסקה תגביל את הגישה למשחקים של אקטיוויז'ן בליזארד ותפגע בתחרות בשוק הגיימינג. העסקה, בסך כ-70 מיליארד דולר, צפויה להיחתם עד יוני 2023, אך יו"ר הנציבות תנקוט גישה תקיפה בנושא מיזוגים ורכישות

נציבות הסחר האמריקאית (FTC) תחקור את עסקת מיקרוסופט-אקטיוויז'ן בליזארד (Activision Blizzard). הרשות הפדרלית תבחן האם הרכישה, בסך 68.7 מיליארד דולר, תפגע בתחרות בשוק הגיימינג. על פי "בלומברג", ה-FTC תבחן את העסקה במקום מחלקת המשפטים האמריקאית - שתי הרשויות אמונות על חקירת מיזוגים ורכישות, ולרוב מחליטות ביניהן כיצד לחלק את התיקים.
כפי שעולה מהדיווח, הנציבות חוששת שמא מיקרוסופט תפגע במתחרות שלה - בראשן סוני ונינטנדו - על ידי הגבלת הגישה למשחקים של אקטיוויז'ן בליזארד. חברת המשחקים הוותיקה מחזיקה במותגי גיימינג מוכרים, כגון "קול אוף דיוטי" (Call of Duty), "וורלד אוף וורקראפט" (World of Warcraft) ו"קנדי קראש" (Candy Crush).
לא ברור האם מיקרוסופט מתכננת להפוך את סדרות המשחקים הללו לבלעדיות ל-PC ולאקסבוקס, אך סוני כיום עדיין מובילה במכירת קונסולות ונתח גדול מהכנסותיה של אקטיוויז'ן נובע משחקני פלייסטיישן. גורם המקורב להנהלת מיקרוסופט אמר ל"בלומברג" כי בעתיד, חלק ממשחקי אקטיוויז'ן בליזארד עדיין יהיו זמינים לפלייסטיישן. ראש חטיבת הגיימינג של מיקרוסופט, פיל ספנסר (Phil Spencer), הבהיר לאחר הרכישה כי "אין בכוונתנו למשוך קהילות שחקנים הרחק מהפלטפורמה של סוני ואנחנו מחויבים לכך".
2 צפייה בגלריה
קונסולת אקסבוקס Series X
קונסולת אקסבוקס Series X
קונסולת אקסבוקס Series X
(Unsplash)
מיקרוסופט צופה כי העסקה תושלם עד יוני 2023. בשיחה עם "כלכליסט", אמר פדרו פלאנדרני (Pedro Palandrani), אנליסט מחקר בבית ההשקעות האמריקאי Global X, כי להערכתו, "זו תחזית די שמרנית. בכל העולם צפויים להסתכל על העסקה הזו. אירופה תהיה הכי קשוחה. מצד שני, ארצות הברית עשויה לאפשר ליצור מפלצת גיימינג ענקית, בהתחשב בכך שהחברה הגדולה ביותר כיום היא סינית, והשנייה אחריה היא יפנית. ייתכן שהאינטרס הלאומי יהיה לוודא שלארצות הברית יהיה מקום בין השחקניות המובילות".
מנגד, כפי שצוין ב"בלומברג" - תחת הנהגתה של יושבת הראש החדשה, לינה קאן (Lina Khan), הנציבות מעוניין לנקוט קו תקיף יותר בחקר מיזוגים ורכישות. בחודש שעבר, הרשות הגישה תביעה במטרה לחסום מיזוג בסך 40 מיליארד דולר בין יצרניות השבבים אנבידיה (Nvidia) ו-ARM. זאת בשל חשש כי העסקה תדכא תחרות וחדשנות במגוון תחומים, כגון חוות שרתים ומחשבי רכב.
2 צפייה בגלריה
מטה אנבידיה Nvidia סנטה קלרה קליפורניה
מטה אנבידיה Nvidia סנטה קלרה קליפורניה
מטה אנבידיה Nvidia סנטה קלרה קליפורניה
(צילום: שאטרסטוק)
על פי דיווח נוסף ב"בלומברג", אנבידיה נסוגה מהעסקה וכי תאגיד האחזקות סופטבנק, הבעלים הנוכחיים של ARM, מתכנן להנפיק את החברה אם המיזוג ייפסל. על פי סוכנות רויטרס, מיקרוסופט עדיין סומכת כי העסקה תושלם: ענקית הטכנולוגיה הסכימה לפצות את אקטיוויז'ן בשלושה מיליארד דולר אם העסקה לא תצא לפועל.