סגור
גיימריסט הפניה חדשה גג עמוד דסקטופ

גיימריסט
יוצרת "ליג אוף לג'נדס" תשלם 100 מיליון דולר כפיצוי על אפליה מגדרית

עובדות ריוט גיימס תבעו את החברה יחד עם רשויות מדינת קליפורניה. החברה תפצה את התובעות ב-80 מיליון דולר ותשלם 20 לכיסוי שכר טרחה ועלויות משפטיות. קליפורניה ביטלה פיצוי קודם, שנחתם על סך 10 מיליון דולר. ההסכם הנוכחי ממתין לאישור בית המשפט

חברת ריוט גיימס (Riot Games) הודיעה היום (ג') כי חתמה על הסכם פשרה עם בתביעה הייצוגית שהוגשה נגדה ב-2018. התביעה הוגשה על ידי רשויות מדינת קליפורניה ועובדות החברה, בעבר ובהווה, בגין אפליה מגדרית. ריוט ניאותה לשלם 100 מיליון דולר: 80 מיליון דולר לפיצוי העובדות וכ-20 מיליון דולר לכיסוי עלויות משפטיות ושכר טרחה לעורכי הדין.
בשנת 2018, פרסם אתר "קוטאקו" (Kotaku) תחקיר שתיאר אווירה של הטרדה ואפליה במשרדי ריוט גיימס. בנובמבר באותה שנה, הגישו שתי נשים, אחת עובדת נוכחית ואחת לשעבר, תביעה ייצוגית נגד החברה בגין אפליה מגדרית. ב-2019, הגיעה החברה לפשרה משפטית עם כמאה נשים שהשתתפו בתביעה, ופיצתה אותן בעשרה מיליון דולר.
אלא שהמחלקה לדיור והעסקה הוגנת (The Department of Fair Employment and Housing) בקליפורניה - התובעת גם את אקטיוויז'ן בליזארד (Activision Blizzard) - מיהרה לבטל את הסכם. הרשות טענה כי התובעות ראויות לפיצויים בסך 400 מיליון דולר - זאת לפני שהוסכם על הפשרה הסופית, בסך 100 מיליון דולר. שני הצדדים חתמו על הסכם שטרם אושרר על ידי בית המשפט.
1 צפייה בגלריה
מתוך המשחק League of Legends
מתוך המשחק League of Legends
מתוך המשחק League of Legends
ריוט גיימס נוסדה ב-2006 ומעסיקה כיום כ-2,500 עובדים. ריוט ידועה בעיקר בתור יוצרת המשחק "ליג אוף לג'נדס" (League of Legends), משחק מז'אנר ה-MOBA (זירת קרב מקוונת רבת-משתתפים), שיצא ב-2009 והפך לאחד המשחקים הפופולריים ביותר בתחום הגיימינג התחרותי. על פי דו"ח מאת חברת SuperData, המשחק הכניס לחברה 1.75 מיליארד דולר ב-2020. היא גם השיקה בשנה שעברה את משחק היריות "Valorant", שהפך פופולרי גם כן. בשנת 2015, רכש תאגיד האחזקות הסיני טנסנט (Tencent) את מלוא מניות החברה.
"זהו יום נפלא לנשות ריוט גיימס - ולנשים בכל חברות הגיימינג והטכנולוגיה - שראויות לסביבת עבודה נקייה מהטרדה ואפליה", מסרה פרקליטת התובעות, ג'יני האריסון (Genie Harrison). "אנחנו מעריכות את ההתבוננות הפנימית של ריוט ומאמציהם מאז 2018 במטרה להפוך לחברה יותר מגוונת". העובדות יפוצו על סמך משך עבודתן בחברה, כך שעובדות ותיקות יותר יזכו לפיצוי נדיב יותר.
בתכתובת דוא"ל עם עובדי החברה, כתבה הנהלת ריוט: "אנחנו רוצים להכיר בכך שתזמון ההכרזה הזו אינו אידיאלי. פרטי ההסכם האחרונים נרקמו במהירו ורצינו שתשמעו על כך מאיתנו ישירות ולא שתשמעו זאת בחדשות בזמן חופשת החורף". ההנהלה ציינה כי מספר הזכאיות לפיצוי הוכפל משום שהחברה גייסה יותר נשים בשנים האחרונות.