כלכליסט-טקאקזיט ליוצאי המוסד: XM Cyber נמכרת ב-700 מיליון דולר
כלכליסט-טק
אקזיט ליוצאי המוסד: XM Cyber נמכרת ב-700 מיליון דולר
חברת הסייבר שהקימו תמיר פרדו, נעם ארז ובועז גורודיסקי נמכרה לתאגיד הענק הגרמני Schwarz Group לאחר שגייסה 48 מיליון דולר בלבד; XM Cyber פיתחה טכנולוגיה שמדמה עבור ארגונים התקפות סייבר ומסייעת להם לשפר את רמת האבטחה
חברת הסייבר XM Cyber של נעם ארז, בועז גורודיסקי, ראש המוסד לשעבר תמיר פרדו ואיש העסקים הבינלאומי שאול שני, נרכשה אתמול על ידי התאגיד הגרמני Schwarz Group עבור 700 מיליון דולר.
שוורץ היא רשת הקמעונאות הרביעית בגודלה בעולם ובשנים האחרונות היא מתפתחת גם לתחום הדיגיטל והענן במסגרת אסטרטגיית צמיחה עדכנית. העסקה תבוצע דרך רכישת רוב המניות ב־XM Cyber.
החברה הישראלית הוקמה לפני חמש שנים במהלכן גייסה 48 מיליון דולר. בין המשקיעים בה: בנק ההשקעות האוסטרלי Macquarie Capital, איש העסקים הקנדי ג'רי שוורץ, בורסת ניירות הערך Nasdaq, קרן החדשנות האוסטרלית OIF, ראש ה־CIA לשעבר דיוויד פטראוס, מנהלי ועובדי החברה.
נעם ארז, מנכ״ל ומייסד שותף של XM Cyber אמר בעקבות העסקה: "XM Cyber תמשיך להיות חברה עצמאית ורכישתה היום מהווה מקפצה יוצאת דופן לצמיחה והתרחבות בינלאומית מהירה וגיוס מאסיבי של עובדים בשלל תפקידים בישראל, אירופה וברחבי העולם״.
XM Cyber
שנת הקמה: 2016
תחום פעילות: אבטחת סייבר
מייסדים: תמיר פרדו, נעם ארז, בועז גורודיסקי, שאול שני
משקיעים בולטים: ג'רי שוורץ, בורסת נאסד"ק, ראש ה־CIA לשעבר דיוויד פטראוס
גיוסים: 48 מיליון דולר
החברה הוקמה בשנת 2016 ומעסיקה כיום יותר מ־100 עובדים בישראל, ארה"ב ואירופה. לחברה עשרות רבות של לקוחות בארה״ב, אירופה ואסיה, ביניהם חברות הנמנות על הפורצ'ן 500 כגון מוסדות פיננסים מובילים, תשתיות קריטיות, תעשיה ועוד.
ארז התייחס בשיחה עם "כלכליסט" בשנה שעברה לייחודיות של המוצר שהחברה פיתחה: ״זה המוצר היחיד בעולם שיכול להראות לך את הרשת דרך עיני התוקף. אנחנו מבצעים סימולציה של תוקף והלקוח יכול לראות כיצד פועלות ההגנות של המערכת שלו. בתקופה זו בה רשתות המחשבים הופכות לגדולות ומורכבות יותר משטח התקיפה גדל משמעותית. אחת הבעיות המרכזיות הינה ריבוי מוצרי הגנה המטפלים ברובם בבעיות בצורה דיסציפלינרית, מבלי לקחת בחשבון את זווית ראייתו של התוקף".
צמיחה בזכות הקורונה
הטכנולוגיה של החברה זכתה לעדנה בחסות הקורונה. השינוי בדפוסי העבודה והמעבר לעבודה מהבית הגדילו באופן ניכר את החשיפה של מערכות המחשוב הארגוניות לתקיפות מבחוץ דרך המחשבים של העובדים מרחוק. כך הסביר ארז בזמנו: ״רוב האנשים עברו לעבוד מהבית אבל לרוב הם לא מקבלים מחשבים ממקום העבודה ומתחברים לרשת דרך מחשבי ביתיים. התוצאה היא שמשטח התקיפה שעומד לפני התוקף מתרחב. אם פעם היית יכול לתקוף את החברה רק מבפנים, היום אפשרויות התקיפה גדלו ולכן הדרישה למוצר שלנו גדלה״.
הרכישה תאפשר לחברה לפתח ולהרחיב את הטכנולוגיה, בין השאר על מנת להגן על תשתית ה־IT ושירותי הענן מבית Schwarz Group. יתרון עיקרי של הטכנולוגיה היא האפשרות להפעיל אותה בכל סביבת פעולה – ענן, שרתים מקומיים ואפילו במערכות מאובטחות ללא גישה ישירה לרשת. החברה תמשיך לפעול באופן עצמאי מהמטה בהרצליה ותציע את מגוון המוצרים שלה תחת אותו המותג וההנהלה הנוכחיים.
בועז גורודיסקי, CTO ומייסד שותף של החברה, הסביר את הטכנולוגיה של XM Cyber: ״היא מחשבת את כל נתיבי התקיפה שעלולים לסכן את הנכסים הדיגיטליים הקריטיים של הארגון. על בסיס הממצאים, המערכת מחשבת את התיקונים הקריטיים שימנעו מהתוקף נגישות לאותם הנכסים. המערכת מאפשרת לארגון לראות כיצד מערך המחשוב של החברה נראה דרך העיניים של התוקף ועל ידי כך לתת מענה הגנתי פרואקטיבי״.
תמיר פרדו, נשיא החברה וראש המוסד לשעבר, הסביר כי "עם המורכבות הגוברת של איומי הסייבר. בעידן הדאטה אנחנו צריכים סייבר חזק שיודע לעמוד באיומים הגדלים כל העת הן במהירות והן בתחכום״. ארבעת המייסדים של החברה הם שמות מוכרים בתחומם, נועם ארז המנכ''ל, תמיר פרדו ובועז גורודיסקי הם יוצאי קהילת המודיעין ומעבר לתפקידו המוכר של פרדו, גם הם שימשו במגוון תפקידי פיקוד והובלה טכנולוגית. שאול שני הוא אולי הדמות המוכרת ביותר מביניהם.
אקזיט נוסף של שני
שאול שני עשה את הונו מהקמה ומכירה של חברות הייטק. הוא בעל השליטה ויו"ר חברת ECI Telecom ומייסד חברת התקשורת GVT הברזילאית אותה מכר בעבר לוויוונדי הצרפתית עבור סכום שהוערך ב־1.25 מיליארד דולר ב־2009. על פי הערכות, לשני הון בשווי של כ־12.1 מיליארד שקל והוא בעל חברת ההון הפרטית Swarth Group. הוא גם השקיע והשביח את סאפיינס ו־DSP גרופ, ששתיהן נסחרות בנאסד''ק.
התאגיד הגרמני Schwarz Group מחזיק במותג הדיסקאונט המוכר Lidl. זו חברת קמעונאות בינלאומית עם כ־500,000 עובדים ושמפעילה למעלה מ־12,900 חנויות ומרכולים ב־33 מדינות. מטה החברה ממוקם בנקרסולם ובאדן־וירטמברג בגרמניה. החברה דיווחה על מחזור של 125.3 מיליארד יורו בשנת הכספים 2020/2021. לחברה יש חברת שירותי ענן ותשתיות בשם IT Schwarz שתומכת בפיתוח השירותים הדיגיטליים ושירותי הענן של תאגיד שוורץ.