ועדת הסחר בארצות הברית נגד פייסבוק: פרסמה "טענות מוליכות שולל"
ועדת הסחר בארצות הברית נגד פייסבוק: פרסמה "טענות מוליכות שולל"
הרשת החברתית הודיעה שחסמה חשבונות אישיים של חוקרים מאוניברסיטת ניו יורק בשל חשש לפרטיות משתמשים אחרים. בוועדת הסחר הפדרלית לא אהבו את ההסבר
ועדת הסחר הפדרלית בארצות הברית (FTC) העבירה ביקורת על פייסבוק בטענה שפרסמה "טענות מוליכות שולל" כדי להסביר מדוע חסמה את החשבונות של חוקרים שבחנו את המודעות הפוליטיות שמתפרסמות בפלטפורמת המדיה החברתית, כך דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס.
פייסבוק הודיעה ביום שלישי כי חסמה את החשבונות האישיים של חוקרים מאוניברסיטת ניו יורק בשל החשש לפרטיות של משתמשים אחרים. בפייסבוק טענו במקור כי ההחלטה התקבלה בשל הדרישה של ועדת הסחר לקבל את הסכמת המשתמשים. אולם דובר של ענקית המדיה החברתית, ג'ו אוסבורן, מסר בשלב מאוחר יותר לאתר Wired כי הצו של ועדת הסחר לא היה הסיבה לחסימת החשבונות. ההסכם מחייב לקבוע את הכללים לתוכנית הגנה על פרטיות, ולטענת הדובר החוקרים הפרו את הכללים הללו.
עם זאת, ב-Wired ציינו כי לורה אדלסון, אחת החוקרות, הכחישה כי פעלו שלא כשורה. בתגובה לכך ה-FTC העבירה מכתב למארק צוקרברג, מנכ"ל פייסבוק, שבו טענה כי היה זה "לא מדויק" שהפעולות של פייסבוק נדרשו בהתאם להסכם מ-2019. "אף שאני מעריך שבפייסבוק כבר תיקנו את הטענות, אני מאוכזב מהאופן שבו התנהלה החברה בנושא", כתב סם לוין, המנהל בפועל של חטיבת ההגנה על הצרכן. "לא קיבלנו שום התראה על כך שפייסבוק מתכוונת להשתמש בהסכם כדי להצדיק ביטול מחקר אקדמי מוקדם יותר השבוע".
פייסבוק שילמה קנס בגובה שיא של 5 מיליארד דולר כדי להסדיר את החקירה של ה-FTC סביב נוהלי הפרטיות. "זה אמנם לא התפקיד שלנו לפתור מחלוקות אישיות בין פייסבוק וצד שלישי, אך אנחנו מקווים שהחברה לא משתמשת בענייני פרטיות, ובטח שלא בהוראה, לקבלת הסכמה של ה-FTC כתירוץ לקידום מטרות אחרות", כתב עוד.