סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

יוניקורן ישראלי חדש
הבנק של הבנקים: קפיטוליס גייסה 110 מיליון דולר לפי שווי של 1.6 מיליארד דולר

חברת הפינטק הישראלית פיתחה פלטפורמה לשיתופי הון בין מוסדות פיננסיים בסביבת רגולציה קשוחה. עד כה גייסה החברה, ששילשה את הכנסותיה בשנתיים האחרונות, 280 מיליון דולר. הגיוס ישמש את החברה להמשך התרחבותה ולהגדלת הצוות, המונה כיום 150 עובדים

קפיטוליס, סטארט-אפ ישראלי בתחום הפינטק, הודיע היום (ג') על גיוס של 110 מיליון דולר בסבב D. הגיוס מיועד להמשך מגמת ההתרחבות של החברה, לגיוס לקוחות משמעותיים נוספים, להמשך פיתוח שירותים ומוצרים ולצורך הגדלה ניכרת של צוות עובדי החברה בישראל ובעולם. קפיטוליס פיתחה פלטפורמה שיתופית, מפוקחת, בין הבנקים, המיועדת לפתור בעיה שנוצרה במשבר של 2008. על פי הסברי החברה, בעוד רשויות הרגולציה הצליחו להציל את כלכלת העולם תוך בניית רגולציה חדשה על הבנקים, רגולציה זו עבדה הפוך מהמקובל: היא הכריחה בנקים ומוסדות פיננסיים גדולים לשמור יותר הון כדי למנוע את הסיכון. המטרה היתה לעודד תחרות ולהוריד סיכון מהבנקים. ככל שהבנק או המוסד גדול יותר, כך הרגולציה הזו הקשיחה את הדרישות.
1 צפייה בגלריה
גיל מנדלזיס מנכ"ל קפיטוליס
גיל מנדלזיס מנכ"ל קפיטוליס
גיל מנדלזיס, מייסד-שותף ומנכ"ל קפיטוליס
(צילום: אייל טואג)
בקפיטוליס מצאו פתרון לטריליוני הדולרים האלה שיושבים בכספות ובנו מערכת שמזכירה מאוד את המודל של ענקית חילופי והשכרות הבתים Airbnb, רק מותאמת להון. אם בנק מחויב לשים בצד כך וכך מיליארדי דולרים על מנת לעמוד בתנאי הרגולציה, אפשר שבנק/גוף פיננסי אחר ייתן לו את ההון הזה במחיר שהוא נמוך ממה שעולה לבנק לשים את כספו שלו. המערכת של קפיטוליס הפכה לספק "חמצן" חשוב למערכת הבנקאות הגלובלית שמאפשרת לבנקים לעשות יותר פעילות עם ההון וכל זאת תוך צמצום סיכונים.
על פי נתוני החברה, מכשיר זה כבר ביצע פעילות ביותר מ-60 מיליארד דולר בזמן מאוד קצר. פעילות זו גם אפשרה לקפיטוליס להיכנס לעולם של קרנות גידור שהחלו גם הן להפעיל את המערכת. לצד זה, באוגוסט 2021 רכשה קפיטוליס את LMRKTs, שבנתה פלטפורמה שיודעת "לכווץ" עסקאות בין חברות פיננסים מרובות - עסקה שהרחיבה את פעילות קפיטוליס ועברו בה כבר יותר מ- 13 טריליון דולר של פוזיציות מעין אלה באופן מפוקח ומוסדר.
כיום, לחברה יש יותר מ-100 לקוחות. היא לא מסרה מספרים מדויקים לגביהם, אבל כן ציינה שהיא מייצרת הכנסות נאות. מייסד-שותף ומנכ"ל החברה גיל מנדלזיס ציין גם כי "החברה שילשה את הכנסותיה בשנתיים האחרונות". בעבר אמר מנדלזיס ל"כלכליסט" כי השאיפה שלו היא להפוך את קפיטוליס ל"בנק של הבנקים".
קפיטוליס הוקמה ב-2017 על ידי מנדלזיס, טום גלוסר ואיגור טלשבסקי. מנדלזיס הוא המייסד לשעבר של חברת הפינטק טרייאנה שנרכשה ע"י ICAP הבריטית ב-2007 בכ-250 מיליון דולר. גלוסר שימש בעבר כמנכ"ל תומסון רויטרס וטלשבסקי היה סמנכ"ל הטכנולוגיות של טריאנה. החברה מעסיקה 150 עובדים בתל אביב, בניו-יורק ובלונדון.
את הסבב הובילו Canapi Ventures, 9Yards Capital ו-SVB Capital. הגיוס נעשה לפי שווי של 1.6 מיליארד דולר. עוד השתתפו בסבב משקיעים קיימים: a16z (קרן השקעות הפינטק של אנדריסן הורוביץ), אינדקס ונצ'רס, סקויה קפיטל, S קפיטל, ספארק קפיטל, הבנקים סיטי וסטייט סטריט. גיוס זה מביא את סך גיוסי ההון של החברה ל-280 מיליון דולר. עוד השקיעו בחברה בעבר: בנק ג'יי פי מורגן וסיליקון ואלי בנק. הגיוס יעמיד את קופת החברה על כ-170 מיליון דולר שכולם יוקדשו למטרות צמיחה. בחברה ציינו שההון לא ישמש למטרות סקנדרי.
עם הגיוס יצטרפו לדירקטוריון החברה ג'פרי גולדשטין, לשעבר תת שר האוצר האמריקאי ויועץ בכיר ל- Canapi Ventures; דן באלדי, שותף ב-Canapi Ventures; וג'ורג' אוסבורן, מייסד 9Yards שגם כיהן כשר האוצר בממשלת בריטניה. "שלושת חברי הדירקטוריון החדשים מביאים עמם ניסיון עשיר בעולם הפיננסים, הבנקאות והרגולציה", אומר מנדלזיס. "זו רק ההתחלה מבחינתנו ואנו נמצאים עדיין בנקודת המוצא בדרך למהפכה כוללת בשוקי ההון העולמיים, שאחרי שנים ארוכות נדרשים להמציא עצמם מחדש".