העלייה בשיח השנאה ברשת: בכירים בענף הטכנולוגיה נפגשו עם מנכ"ל טיקטוק
העלייה בשיח השנאה ברשת: בכירים בענף הטכנולוגיה נפגשו עם מנכ"ל טיקטוק
לפי דיווח בסוכנות בלומברג, כ-40 אנשי עסקים, בהם רבים מתעשיית הטכנולוגיה, נפגשו עם בכירי טיקטוק, והציגו בפניהם את הטענות על הטיה פרו-פלסטינית ושיח שנאה ברשת החברתית הסינית
העלייה בתכנים אנטישמיים ברשתות החברתיות: בכירים בטיקטוק, בהם המנכ"ל שו צ'ו, נפגשו באחרונה עם 40 אנשי עסקים מובילים בארה"ב, כולל רבים מתעשיית הטכנולוגיה, שדרשו את הגברת הפיקוח בפלטפורמה על שיח שנאה וניסו להבין כיצד קרה שסרטונים פרו-פלסטינים זוכים לפופולריות גבוהה כל כך. כך מדווחת סוכנות בלומברג.
לפי הדיווח, הפגישה התקיימה לפני ארבעה שבועות והשתתפו בה גם אדם פרסר, מנהל הפעילות של טיקטוק ומייקל בקרמן ראש מערך יחסי הציבור. מטרתה הייתה לחייב את טיקטוק לעמוד בהתחייבות שלה "למנוע נזק", כך לדבריו של אנתוני גולדבלום, שותף ב-AIX Ventures שנכח בפגישה. לדבריו, התחושה הכללית הייתה כי האפליקציה הפרה את הכללים שלה לנוכח הזינוק בדיווחים על הטרדות באתר מאז מתקפת החמאס ב-7 באוקטובר.
לטיקטוק יש מעל מיליארד משתמשים, והעלייה האחרונה בתכנים אנטי ישראליים ופרו פלסטינים העירה מחדש את הפוליטיקאים האמריקאים ששבים וקוראים להחרמתה. הטענות להפצת שיח שנאה נגד יהודים בכלל וישראל בפרט מושמעות גם נגד רשת X (לשעבר טוויטר) של אלון מאסק.
בניסיון להדוף את הביקורת, בטיקטוק ערכו כמה פגישות בחודשיים האחרונים עם מובילי דעת קהל, כולל קבוצה של משפיענים וסלבריטאים יהודים, בהם סשה ברון כהן ואיימי שומר.
בפגישה עם ראשי תעשיית הטכנולוגיה הוצגו לבכירי טיקטוק נתונים לפיהם יש 54 צפיות בתכנים עם האשטאג פרו פלסטיני על כל צפייה בתכנים עם ההאשטאג standwithIsrael. נתונים נוספים שהוצגו היו על כך שיותר מחצי מהסרטונים בעד הפלסטינים מגיעים ממדינות כמו אינדונזיה, מלזיה ופקיסטן.
בטיקטוק טענו בתגובה כי נתונים המבוססים על צפיות בהאשטאגים אינם מדויקים, וכי בארה"ב לסרטונים בעד ישראל יש יותר צפיות מאשר לאלו הפלסטיניים. עוד ציינו כי התמיכה של צעירים אמריקאים בעד הפלסטינים החלה הרבה לפני הקמת טיקטוק. "זוהי תקופה קשה ביותר למיליוני אנשים ברחבי העולם ובקהילת טיקטוק", מסר דובר החברה. "אנחנו חושבים שזה חשוב להיפגש ולהקשיב ליוצרים, מומחים לזכויות אדם ובעלי עניין נוספים כדי לעזור להנחות אותנו בדרכים לשמור על הקהילה שלנו בטוחה".
בטיקטוק מסרו עוד כי הסירו מאז מתקפת החמאס מעל 1.6 מיליון סרטונים בשל שיח שנאה והתנהגות פוגענית.