סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

הפינטק זינק, תחום ההשקעות בקריפטו רשם את שנת הקפיצה

לפי דו"ח של KPMG הושקעו 210 מיליארד דולר בפינטק ברחבי העולם ב־2021, זינוק של 68% לעומת 2020. ההשקעות במטבעות קריפטו ובטכנולוגיית בלוקצ'יין זינקו פי 5.5 ליותר מ־30 מיליארד דולר. מודל "קנו עכשיו, שלמו מאוחר יותר" הפך לטרנדי

שנת 2021 לא היתה רק שנת הסייבר אלא גם שנת הפינטק, אחרי שהקורונה שינתה את הדרך שבה אנשים צורכים, משלמים ומעבירים כספים. דו"ח חדש של פירמת KPMG מעיד על כך: 210 מיליארד דולר הושקעו ברחבי העולם ב־5,684 עסקאות בתחום הפינטק בשנה הזו לעומת 125 מיליארד דולר בשנת 2020, זינוק של 68%. מתוך סכום זה, 110 מיליארד דולר הושקעו על ידי קרנות הון סיכון – כפול מהשיא הקודם ב־2018 שעמד על 53.2 מיליארד דולר. השקעות של קרנות תאגידיות CVC עמדו על 50 מיליארד דולר – יותר מכפול לעומת 2020 שבה הן הסתכמו ב־24 מיליארד דולר. התחומים שבלטו היו השקעות במטבעות קריפטוגרפיים ובטכנולוגיית בלוקצ'יין, בנושאי תשלומים וסייבר.


חוסר האפשרות לטוס או להיפגש פנים אל פנים הכריח חברות לשנות את הדרך שבה הן רוכשות שירותים ומוצרים וגם את דרך התשלום. התוצאה המיידית של זה: שפע של השקעות בחברות העוסקות בתשלומים, תחום שבו הושקעו 51.7 מיליארד דולר בשנה החולפת. האצת תהליכי הדיגיטליזציה, השימוש הגובר באפשרויות תשלום נטולות מגע והדרישה לספק מודלים אלטרנטיביים לתשלומים, כמו "קנו עכשיו, שלמו מאוחר יותר" (BNPL) הטרנדי, הפכו את תחום התשלומים לתוסס במיוחד. ההתמקדות בטכנולוגיות המאפשרות BNPL היא אחת הסיבות המרכזיות להיקף האדיר של עסקאות רכישה בשנה האחרונה (בהיקף 83.1 מיליארד דולר). גם בעתיד, מעריכים בפירמת KPMG, תחום זה ירכז חלק ניכר מהפעילות.


השקעות במטבעות קריפטוגרפיים ובטכנולוגיית בלוקצ'יין זינקו מ־5.4 מיליארד דולר ב־2020 למעל 30 מיליארד דולר ב־2021 – זינוק של כ־־450%. "הצמיחה החדה הזו היא עדות נוספת לאמונה שיש למשקיעים – מאנשים פרטיים ועד למשקיעים מוסדיים ותאגידים - בפוטנציאל הגלום במטבעות דיגיטליים ובפתרונות מבוססי הטכנולוגיה", אומרת אילנית נבון אדסמן, שותפה וראש תחום פינטק ב־KPMG סומך חייקין.
תחום הסייבר כבר נמצא שנים בצמיחה מרשימה גם בארץ וגם בעולם; מאז נכפה על העולם מעבר לעבודה מהבית, וכפועל יוצא נרשמה עלייה דרמטית בתקיפות כופרה ובשימוש בתוכנות זדוניות, הסייבר התחזק עוד יותר. לפי הדו"ח החדש של KPMG, השקעות בתחום הסייבר הייעודי לפינטק הוכפלו בשנה הקודמת והגיעו ל־4.8 מיליארד דולר. הנתון המרשים ממשיך את מגמת הצמיחה העקבית של התחום - משנת 2018 ההשקעות בסייבר הוכפלו בכל שנה. לנתון זה גם זווית ישראלית, והיא הרכישה של GK8 על ידי צלזיוס נטוורק ב־118 מיליון דולר.

2 צפייה בגלריה
 ועידת ניו יורק 2021 דינה פסקא רז שותפה וראש מערך טכנולוגיה KPMG ,ישראל
 ועידת ניו יורק 2021 דינה פסקא רז שותפה וראש מערך טכנולוגיה KPMG ,ישראל
דינה פסקא רז, KPMG סומך חייקין
(צילום: אוראל כהן)

מגמות המסתמנות בשנת 2022 כוללות עניין גובר בבינה מלאכותית (AI), בלמידת מכונה ובאוטומציה, יותר מיזוגים ורכישות של חברות סייבר קטנות על ידי תאגידים המעוניינים להתרחב ולצמוח בתחום. כמו כן צפויה עלייה בהשקעות בתחום אצל תאגידים - במיוחד במוסדות מפוקחים כמו בנקים, והמשך התמקדות באיתור הונאות ובאיסור הלבנת הון בתחום התשלומים.
על המגמות שבלטו ב־2021 ועל הטרנדים שצפויים ל־2022 אומרת שותפה וראש מערך הטכנולוגיה ב־KPMG סומך חייקין, דינה פסקא רז: "עם שינוי המגמה בשוקי ההון הגלובליים ביחס לחברות טכנולוגיה צעירות וצומחות בכלל וחברות בתחום האינשורטק בפרט, אנחנו עדים לפוקוס הולך וגובר על נושא הרווחיות כאינדיקטור לאטרקטיביות של חברה. מגמה זו מחלחלת גם לסבבי גיוס פרטיים מתקדמים, ואנו צופים שמגמה זו תלך ותעמיק".