סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
פיוניר
יום המסחר הראשון של מניית פיוניר בנאסד"ק (צילום מסך מיוטיוב)

פיוניר רוכשת חברה בסינגפור ב-60 מיליון דולר ומעלה את התחזית השנתית

חברת הפינטק הישראלית סיכמה את הרבעון עם צמיחה של 16% בהכנסות, אך ירידה של 29% ברווח הנקי שהגיע ל-32.4 מיליון דולר; פיוניר הודיעה במקביל על רכישה שמכניסה אותה לתחום ניהול כוח האדם בחברות גלובליות

חברת הפינטק פיוניר מציגה רבעון שישי ברציפות של צמיחה ומתרחבת לתחום ניהול כוח האדם גלובלי.
פעילותה המסורתית של החברה הישראלית בתחום ניהול התשלומים וסליקה לעסקים קטנים ובינוניים הניבה הכנסות של 239.5 מיליון דולר, צמיחה של 16% מול הרבעון המקביל ועלייה צנועה יותר של 5% בהשוואה לרבעון הקודם.
חלק מהכנסות פיוניר מגיעות מעמלות סליקה, בין היתר בכרטיסי אשראי שלה, וחלק קטן יותר מהכנסות מריבית על יתרות של לקוחות שעמדו על 6 מיליארד דולר בתום הרבעון השני, עלייה של 9%.
בכרטיסי האשראי של פיוניר לחברות נרשמו הוצאות של 1.2 מיליארד דולר, עלייה של 33% לעומת הרבעון המקביל. בניכוי הכנסות מריבית, צמחה פעילותה של פיוניר בקצב מהיר יותר של 21%.
על רקע העלייה בהכנסות, העלתה פיוניר את תחזית ההכנסות השנתית ל-930-920 מיליון דולר וצפויה בכך להפוך לחברה ישראלית נוספת עם הכנסות של כמיליארד דולר.
עם זאת, בשורה התחתונה פיוניר עדיין מתקשה. היא רשמה ירידה חדה של 29% ברווח הנקי שהסתכם ב-32.4 מיליון דולר.
בהשוואה לרבעון הקודם מדובר בשיפור קל, כך שאם בהכנסות פיוניר מציגה שיפור עקבי, הצד התפעולי תנודתי יותר. לפני כשנה וחצי התחלפה ההנהלה הבכירה של פיוניר, במהלך שכלל גם את מינויו של ג'ון קפלן למנכ"ל במקומו של סקוט גאליט שכיהן בתפקידים בכירים בחברה לאורך 12 שנה.
ההנהלה החדשה החליטה להתמקד בלקוחות הגדולים והרווחיים יותר כדי לשפר את היעילות ואת הרווחיות של החברה ובמסגרת זו נערך גם סבב פיטורים גדול של 200 מתוך 2,000 העובדים שלה. עם פרסום הדוח הנוכחי ציינו בחברה כי ההכנסה הממוצעת ללקוח אכן עלתה משמעותית, ב-27% ברבעון השני מול התקופה המקבילה ב-2023, לפני יישום המהלך האסטרטגי.
כעת יוצאת פיוניר גם לרכישה שתכניס אותה לתחום ניהול השכר וכוח האדם בחברות גלובליות, כמוצר משלים בתחום ניהול התשלומים. הנרכשת היא הסטארטאפ Skuad מסינגפור, שנוסד לפני חמש שנים ומעסיק 200 עובדים. פיוניר תשלם עבור החברה 61 מיליון דולר במזומן. הסכום עשוי לגדול ב-20 מיליון דולר נוספים בהתאם לעמידה ביעדים של של סקוואד.
פיוניר נחשבת לאחת ההצלחות המעטות של הנפקות ספאק, כחברה עם פעילות אמיתית ולא רק הבטחות, מה שניכר גם בשווי השוק שלה. אמנם גם הוא רחוק מהשווי של 3.3 מיליארד דולר שבו הונפקה בקיץ 2021, אך כיום היא נסחרת סביב שווי של 2 מיליארד דולר.
לאחר פרסום הדוחות וההכרזה על הרכישה, קופצת מניית פיוניר ביותר מ-12% בטרום המסחר בנאסד"ק.