סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
עובדי פס הייצור של פוקסקון ב גואנדונג
עובדי פס הייצור של פוקסקון בגואנדונג (צילום: אי פי איי)

הבריחה מסין: פוקסקון מכפילה פי ארבעה את כוח האדם שלה בהודו

ספקית האייפונים של אפל מבצעת את המהלך בין השאר נוכח השיבושים בייצור בסין שנגרמים בשל הגבלות הקורונה הקשות במדינה. החברה מקווה לעמוד כעת בקצב האספקה ולהימנע משיבושים נוספים

פוקסקון, מהספקיות המובילות של אפל, מתכוונת להכפיל פי ארבעה את כוח העבודה במפעל שלה לייצור מכשירי אייפון בהודו בתוך שנתיים, כך לפי דיווח בסוכנות הידיעות רויטרס, המתבסס על שני בכירים בממשלה המעורים בנושא. ההתרחבות בהודו נובעת בין השאר משיבושים בייצור בסין.
פוקסקון עלתה לאחרונה לכותרות כשהוטלו הגבלות קשות בשל התפרצות קורונה על המפעל שלה בזנגזו – המפעל הגדול בעולם לייצור אייפונים. ההגבלות שיבשו את הייצור ועוררו חשש לפגיעה בשרשרת האספקה העולמית. בעקבות זאת נאלצה אפל להוריד את התחזית שלה למשלוחי אייפון 14 לקראת מכירות סוף השנה.
לפי הדיווח, פוקסקון הטייוואנית מתכוונת כעת להגדיל את כוח העבודה במפעל שלה בדרום הודו ל-70 אלף עובדים על ידי גיוס 53 אלף עובדים נוספים בשנתיים הקרובות, כך לטענת המקורבים שביקשו להישאר בעילום שם. לשם השוואה, המפעל בזנגזו מעסיק 200 אלף עובדים.
ובכל זאת, המפעל ההודי שבמחוז טאמיל נאדו הוא חלק מרכזי מהתוכניות של אפל להעביר את הייצור מסין. פוקסקון פתחה את המפעל ב-2019 ומאז היא מרחיבה שם את הייצור, כשהשנה אף החלו בייצור מכשיר האייפון 14.
מפוקסקון ומאפל לא התקבלה תגובה לדיווח. יו"ר פוקסקון אמר בשבוע שעבר בשיחה עם אנליסטים כי החברה מתכוונת להתאים את יכולות הייצור והתפוקה שלה כך שלא תהיה כל השפעה של שיבושים אפשריים נוספים על המכירות והמשלוחים בחג המולד וחגיגות השנה החדשה בסין.
מלבד מכשירי אייפון, המפעל בהודו מייצר גם מוצרים עבור חברות טכנולוגיה נוספות, אבל גיוס העובדים המתוכנן נועד בעיקר לעמוד בביקוש לאייפונים, כך לפי אחד המקורבים.
לפי אדם נוסף המעורה בנושא, פוקסקון מרחיבה את הפעילות שלה בהודו כדי להגביר את תפוקת הייצור של דגמים בסיסיים ולעמוד בביקוש בהודו. "אנחנו מגבירים בהדרגה את היקף הייצור שלנו שם", אמר.
בכירים בממשלת המחוז ציינו עוד כי כחלק מתוכניות ההתרחבות מתנהלים דיונים עם החברה בנוגע לנושאים כמו דיור לעובדים. בשנה שעברה המפעל הזה עמד במרכז תקרית הרעלת מזון שגרמה למחאות של עובדים וחשפה את תנאי המחיה הירודים של העובדים בסמוך למפעל.