ריאיוןמנכ"ל ארמטיק: "לפני שנתיים חלמתי לבנות חברה גדולה, היום זה לא ריאלי"
ריאיון
מנכ"ל ארמטיק: "לפני שנתיים חלמתי לבנות חברה גדולה, היום זה לא ריאלי"
את הדברים אמר שי מורג, מנכ"ל ואחד ממייסדי ארמטיק בראיון לאחר סגירת עסקת הרכישה של החברה הישראלית ע"י חברת הסייבר האמריקאית טנאבל. לפי טנאבל שווי העסקה כ-240 מיליון דולר במזומן, 25 מיליון דולר במניות RSU, וכן עשרות מיליוני דולרים במניות שיועברו לעובדי החברה לשימור
חברת הסייבר האמריקאית טנאבל שנסחרת בנאסדק בשווי של 5.2 מיליארד דולר, הודיעה אמש כי השלימה את רכישת חברת הסייבר הישראלית ארמטיק, רכישה שנחשפה לראשונה בכלכליסט. שווי העסקה על פי טנאבל כ-240 מיליון דולר במזומן ועוד 25 מיליון דולר במניות RSU, וככל הנראה סכום נוסף של עשרות מיליוני דולרים במניות שיועבר לעובדי החברה לשימור. מעל ל-100 עובדי החברה הישראלית ישתלבו במרכז הפיתוח של טנאבל בישראל. שי מורג, מנכ"ל ארמטיק ואחד ממייסדיה אמר לכלכליסט שהמכירה טובה מאוד לחברה אבל לפני שנתיים-שלוש היו לו ולשאר המייסדים חלומות אחרים. טנאבל הרוכשת אינה מאריות הסייבר דוגמת פאלו אלטו או סיסקו. "השלמנו את העסקה ונרגשים לגבי העתיד המשותף של החברות", אמר.
הצלחה או החמצה? מה התחושה?
"זו הצלחה גדולה מאוד כי טנאבל חברה מצוינת. זו הדרך שלנו להיות מנצחים בשוק אבטחה בענן כי זה שוק ענק. לפני שנתיים-שלוש הייתי אומר שאני רוצה לבנות חברת ענק, אבל השוק השתנה וקשה יותר היום. קשה יותר לגייס כסף, זה המצב כרגע. אז יחד עם טנאבל יש לנו יכולת לנצח בשוק הזה. זה שוק מרובה שחקנים, ויחד איתם אנחנו מקבלים גישה להרבה משאבים ולקוחות, וככה נוכל להיות משמעותיים יותר בשוק".
טנאבל קטנה יותר מצ'ק פוינט, סייבר ארק.
"מבחינת שווי שוק אתה צודק, מבחינת הכנסות זה משהו אחר. מדובר על חברה עם הכנסות של יותר ממיליארד דולר. לחברה כ-50 אלף לקוחות. זו חברה מאוד מצליחה שנותנת לנו נגישות לעשרות אלפי לקוחותיה. מהבחינה הזו זו הזדמנות לפגוש את השוק בצורה קלה וטובה. הרעיון הוא גם לקחת את טנאבל לשלב הבא שלה".
כולכם נשארים בחברה?
"כן. יש לנו מוצר מצוין, שבאמת יכול לעזור ללקוחות לפתור בעיה גדולה בעולם האבטחה. הדרייב הוא לא רק מניות, הוא להצליח בשוק. לגדול פה, להכניס את ארמטיק עמוק יותר לשוק. יש פה הזדמנות מעולה".
האם אתם מגדילים את מרכז הפיתוח?
"ישראל היא יעד אסטרטגי עבורם והם רוצים להגדיל נוכחות פה. אנחנו יושבים על התכניות ולא ממש יכול לתת מידע קונקרטי, אבל הכיוון ברור".
תקבל תקציבים לגדול פה?
"כן. חלק מהאסטרטגיה היא להשקיע בישראל בכלל ולהשקיע יותר בארמטיק פה בארץ".
יש המון תחרות במשבצת שלך - ויז, אורקה - האם יהיה לך יותר קל כשאתה בא עם כסף וכוח?
"כן. אנחנו יריב מאוד חזק בשוק הזה. יש לנו גישה להרבה אנשי מכירות ויחד עם טנאבל אנחנו מעמיקים את המוצר של הענן עם העולם הישן. יש לנו הזדמנות לקחת מה שקיים ומה שאנו מביאים ולהפוך אותנו ליריב ראוי שיכול להיות בטופ 3 בתחום".
האם כמה אתה חש שהסייבר בוער בארץ? פאלו אלטו מדברת על השקעות של מיליארד דולר וכו', יש התנפלות?
"בישראל יש הרבה טאלנט, ויש הרבה חברות שרוצות לקחת חלק. אנחנו ממשיכים להיות דומיננטיים, כדי לקחת חלק מהטאלנט הזה ולהיות שחקן משמעותי יותר בישראל".
האם נראה עוד רכישות?
"כן. בהחלט. בשוק יש תיקון בשווי ויש הרבה חברות ששוויין נמוך מבעבר וזה מוליד הזדמנויות למשקיעים גדולים. אנחנו נראה פה רכישות משמעותיות להערכתי, אתם מדווחים לא מעט על זה, אני מאמין שנשמע על זה בקרוב".
"השילוב הייחודי של שתי החברות יעניק ללקוחות יכולות משולבות בענן ", אמר עמית יורן, יו"ר ומנכ"ל Tenable לרגל השלמת הרכישה. "אנחנו מספקים תובנות שאין שני להן לגבי זהויות וגישה, שהן קריטיות לחלוטין לאבטחת סביבות ענן. ועם השילוב של תובנות מהמערכת שלנו, לקוחות יכולים גם לאחד, לפשט ולהפחית עלויות".
עד לרכישתה גייסה החברה הישראלית כ-100 מיליון דולר בין היתר מ-Qumra Capital שהובילה את הסבב האחרון שעמד על 70 מיליון דולר ב-2021 Forgepoint Capital Accel, Glilot Capital Partners, Norwest Venture Partners ו-Target Global. החברה פיתחה פתרון למניעת דליפות מידע והגנה על סביבות ענן דוגמת AWS, Microsoft Azure ו–Google Cloud, ועיקר התחרות שלה הוא מול חברות דוגמת ויז, אורקה ואחרות. ההערכות הן כי העסקה היתה כדאית מאוד למייסדי החברה שקיבלו נתח משמעותי מהמכירה וממניות עתידיות שלה שצפויות להכניס להם עשרות מיליוני דולרים וכן למשקיעים בשלבים המוקדמים דוגמת טייגר גלובל וגלילות אבל פחות לקומרה שתסתפק בהחזר ההשקעה בלבד.
ארמטיק נוסדה ב-2019 על ידי ארבעה יזמים סדרתיים: שי מורג - המנכ"ל (מייסד ומנכ"ל Secdo שנרכשה על ידי פאלו אלטו), סיון קריגסמן - סמנכ"לית מוצר, מיכאל דולינסקי - סמנכ"ל טכנולוגיות (ממייסדי Aorato, שנרכשה על ידי מיקרוסופט) ואריק גומנובסקי - סמנכ"ל העסקים (ממייסדי Sygnia שנרכשה על ידי Temasek).