סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

IBC משיקה טכנולוגיית סיבים חדשה - עם מהירות גלישה של עד 10 ג'יגה

החל מסוף הרבעון הראשון של שנת 2023 חברות התקשורת שמספקות אינטרנט על גבי הסיבים של IBC, כדוגמת סלקום, HOT, אקספון ו-019, יוכלו לספק שירות המבוסס על הטכנולוגיה החדשה. המחיר הסיטונאי של חבילת גלישה של 2.5 ג׳יגה יעמוד על 85 שקל לפני מע"מ

חברת IBC אנלימיטד הודיעה היום (ב') כי היא צפויה להשיק טכנולוגיית סיבים חדשה בשם XGS-PON. הטכנולוגיה החדשה תאפשר גלישה של עד 10 ג׳יגה, כאשר לשם השוואה המהירות המקובלת כיום בשוק היא 1 ג'יגה. בזק ופרטנר מוכרות גם חבילות של עד 2.5 ג׳יגה, אך היא פחות נפוצה.
IBC פרסה רשת סיבים אופטיים בלמעלה ממיליון משקי בית עד כה, והחל מסוף הרבעון הראשון של שנת 2023 חברות התקשורת אשר מספקות אינטרנט על גבי הסיבים של IBC יוכלו לספק שירות המבוסס על הטכנולוגיה החדשה. בסוף הרבעון הראשון החברה צפויה לפרוס את הטכנולוגיה בכ-700 אלף משקי בית.
החברות אשר מספקות אינטרנט על גבי רשת הסיבים של IBC הן סלקום, 019, HOT, טלזר, 018 אקספון, 015 הלו, אינטרנט רימון, עמינט ועוד. ניתן להעריך שגם חברת בזק פועלת כעת כדי להשיק את הטכנולוגיה החדשה.
בעקבות ההכרזה, חברת HOT, שמחזיקה במניות בחברת IBC, פתחה אפשרות של הרשמה מוקדמת לחבילות אינטרנט בקצבים גבוהים על בסיס הטכנולוגיה החדשה. ההרשמה תתאפשר רק ל-1,000 לקוחות בשלב הראשון, והחברה תתחיל לשווק את החבילות לקהל הרחב החל מסוף הרבעון הראשון של 2023.
המחיר הסיטונאי של חבילת גלישה של 2.5 ג׳יגה העלאה והורדה יעמוד על 85 שקלים לפני מע״מ, והמחיר של החבילה שתספק 5 ג׳יגה העלאה והורדה יעמוד על 95 שקלים לפני מע״מ. לצורך השוואה, המחיר הסיטונאי של חבילה של 1 ג׳יגה של החברה עומד על 75 שקלים. המחיר לצרכן ייקבע בהמשך על-ידי הספק.
היבט נוסף שקיים בטכנולוגיה החדשה הוא מהירויות העלאה גבוהות וזהות למהירויות ההורדה. על אף השדרוג המשמעותי שהטכנולוגיה החדשה מספקת, יש לציין שהשימוש של מרבית הלקוחות כיום באינטרנט דורש לכל היותר 1 ג׳יגה, אך רוב משקי הבית צורכים אפילו פחות מכך. משמעות הדבר היא שכרגע אין צורך אמיתי בטכנולוגיה החדשה בשוק.
אז למה בכל זאת החברה בחרה להשיק אותה כעת? ראשית, כיום יש חברות אשר משווקות חבילות גלישה של 2.5 ג׳יגה, על אף שהן משתמשות בטכנולוגיה שיכולה לספק עד 2.5 ג׳יגה. משמעות הדבר היא שהחבילה הנמכרת אולי יכולה להגיע ל-2.5 ג׳יגה במקסימום אך לרוב תספק מהירויות קטנות בהרבה. כך, הטכנולוגיה החדשה תאפשר למכור חבילה של 2.5 ג׳יגה שבאמת תספק ברוב הזמן מהירות זו. בנוסף, לדברי גורמים המעורים בנושא ישנו כבר עכשיו ביקוש בשוק הן הסיטונאי והן הקמעונאי לחבילות פרימיום בקצבים יותר גבוהים.
מנכ״ל IBC אנלימיטד, יוסי חבר, מסר: "אנו גאים להוביל את מהפיכת הסיבים האופטיים עבור לקוחותינו ועבור הצרכנים שלהם שהולכים לקבל חווית אינטרנט מהיר שטרם נראתה כמותה בישראל. בחודשים האחרונים ביצענו מספר מהלכים הכוללים רכישות משמעותיות והאצת קצב הפריסה שביססו אותנו כחברת התשתית הסיטונאית המובילה בישראל. בנוסף, שדרוג הרשת בפריסה ארצית מהווה בשורה גדולה גם עבור הכלכלה שלנו, ותחומי החיים שסובבים אותה כגון רפואה, חינוך וכו'".