סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
משרדי וואן פלוס בסין
משרדי וואן פלוס בסין (צילום: רויטרס)

מיישרת קו עם המתחרות: וואן פלוס תספק 4 עדכוני אנדרואיד ו-5 שנות עדכוני אבטחה

מותג הסמארטפונים הסיני לוקח בחשבון שפחות ופחות אנשים מחליפים את הנייד בתדירות גבוהה וכדי לעמוד בתחרות מול סמסונג הוא מרחיב את חבילת העדכונים והאבטחה החל מ-2023. דגמי הדגל הנוכחיים של וואן פלוס צפויים ל-3 עדכוני אנדרואיד ול-4 עדכוני אבטחה בלבד

וואן פלוס הודיעה היום (ד') על הגדלת מספר עדכוני מערכת ההפעלה והאבטחה שיקבלו מכשירים חדשים של החברה החל מ-2023. וואן פלוס התחייבה שדגמים מסוימים - אותם היא לא פירטה - יקבלו 4 עדכוני אנדרואיד ו-5 שנות עדכוני אבטחה. כלומר, הדגמים האלה יזכו לאורך חיים פוטנציאלי של 5 שנים לפחות.
עד כה החברה לא היתה מאוד נדיבה עם מספר העדכונים הרשמיים. מכשירי הפרימיום שלה שהושקו השנה, למשל, צפויים לשלושה עדכוני אנדרואיד בלבד ול-4 שנות עדכוני אבטחה. מכשירי הביניים זוכים רק ל-2 עדכוני אנדרואיד ול-3 שנות עדכוני אבטחה והמכשירים הזולים יקבלו עדכון אנדרואיד בודד ורק שנתיים של עדכוני אבטחה.
וואן פלוס נאלצה לבצע את המהלך כדי לסגור את הפער מול מכשירי סמסונג שמתחרים בה ישירות בשווקי המערב. היצרנית הקוריאנית מספקת 4 עדכוני אנדרואיד בכל מכשיריה, כולל דגמי הביניים. גוגל, מצדה, מספקת רק 3 עדכוני אנדרואיד, אבל 5 שנות עדכוני אבטחה למכשירי הפיקסל שלה. אצל אפל המצב אפילו יותר טוב והחברה מתחייבת ל-7 שנות עדכוני אבטחה ומערכת.
משתמשי סמארטפונים נוהגים לשמור על המכשירים שלהם יותר ויותר זמן. כיום רוב מכשירי הפרימיום פועלים היטב גם לאחר שלוש וארבע שנים, ומשתמשים רבים לא רואים סיבה לשדרג אותם. למעשה, בעבר גם וואן פלוס היתה נדיבה יותר ובתחילת דרכה היו דגמים שזכו לעדכונים במשך שנים רבות - בעיקר אלה שפעלו על הגרסה המוקדמת יותר של ממשק ההפעלה שלה, Oxygen OS.
היצרניות מבינות היטב את הבעייתיות בדחיקת הלקוחות לרכוש מכשירים חדשים כל שנתיים-שלוש. על פי הערכות, כיום זמן השימוש הממוצע בסמארטפון עומד על כ-2.75 שנים. בעבר זמן השימוש היה קשור באופן הדוק למנויים של חברות הסלולר אך המצב כיום השתנה, שכן יותר ויותר משתמשים מעדיפים לרכוש טלפונים עצמאית והיקף הסבסוד של ספקיות הסלולר לרוכשי המכשירים החדשים גם הוא הצטמצם.