סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מימין מייסדי AI21 Labs אמנון שעשוע אורי גושן ופרופ' יואב שוהם
מייסדי AI21 Labs: אמנון שעשוע אורי גושן ופרופ' יואב שוהם

סטארט-אפ ה-AI של אמנון שעשוע בדרך ליוניקורן: מגייס לפי שווי של 1.4 מיליארד דולר

חברת AI21 labs משלימה בימים אלו את הגיוס בהובלת ענקית השבבים אנבידיה, פיטנגו פירסט, וולדן קטליסט וסמסונג נקסט, וגם שם מפתיע: גוגל, המחזיקה בכלי הבינה המלאכותית בארד; סכום הגיוס צפוי להגיע ל-155 מיליון דולר

חברת הסטארט-אפ AI21 labs של אמנון שעשוע על סף גיוס גדול של 155 מיליון דולר לפי שווי של 1.4 מיליארד דולר, שיהפוך אותה ליוניקורן.
החברה מתחרה ב-OpenAI, שעומדת מאחורי ChatGPT. בין המשקיעים בולט שמה של ענקית השבבים העולמית אנבידיה יחד עם פיטנגו פירסט, וולדן קטליסט וסמסונג נקסט, שהיו גם בין המשקיעים הראשונים בחברה. גם גוגל באופן מפתיע בין המשקיעים בסבב הנוכחי למרות שהיא מחזיקה בפתרון הבינה המלאכותית הגנרטיבי בארד. הגיוס משקף מכפיל של 20 על ההכנסות של AI21 labs שצפויות להסתכם השנה ב-60-50 מיליון דולר .
החברה דורגה השנה במקום השני בגיליון "50 הסטארט אפים המבטיחים" של כלכליסט. היא הוקמה בשנת 2017 על ידי שעשוע, יואב שוהם ואורי גושן, המשמש כמנכ"ל שלה. שעשוע הוא המייסד של חברת מובילאיי, שוהם הוא פרופסור בעל שם עולמי בתחום בינה מלאכותית שניהל את מעבדת ה-AI של אוניברסיטת סטנפורד וחזר בשנים האחרונות לישראל. AI21 labs מעסיקה היום כ-200 עובדים ומתכננת לגייס 100 עובדים נוספים בשנה הקרובה .
לחברה יש שני קווי מוצרים: הראשון והדומה יותר ל-ChatGPT הוא Wordtune, אפליקציות של עזרי כתיבה וקריאה מבוססי AI שמאפשרות לשכתב וגם לייצר טקסטים. מדובר במוצר היחיד בישראל שבונה מודלי שפה מאפס, והוא מסוגל להבין את כוונת הכותב ולהציע ניסוחים חלופיים ולשנות סגנון או קהל יעד. אפשר לבקש לשלב באמצעותו גם בדיחות, עובדות היסטוריות או עובדות סטטיסטיות. בניגוד לכלים המתחרים שכבר התגלו בהם טעויות מביכות, המודל של החברה הישראלית מצמיד למידע את המקור, מה שאמור להגביר את אמינות המערכת. בנוסף פיתחה החברה אפליקציה ליצירת סיכומים של מסמכים ארוכים שמשמש בעיקר גורמים מקצועיים בארגונים בתחום הפיננסים למשל ותומך ב-12 שפות. המודל העסקי במקרה זה הוא תשלום חודשי או שנתי עבור המנוי. ל-Wordtune יש מיליוני משתמשים פעילים וגוגל בחרה בו לאחד התוספים המועדפים עליה ב-2021.
קו המוצרים השני הוא הפלטפורמה למפתחים שעליה מהמרת כעת אמזון והיא אמורה לאפשר לארגונים להטמיע את התוכנה במוצרים שלהם. לדברי גושן, אפשר להתאים את המודל לכל התחומים וסוגי המשימות וכאן טמון היתרון התחרותי של החברה הישראלית.
את הגיוס הקודם שלה השלימה החברה לפני שנה, כאשר גייסה 64 מיליון דולר לפי שווי של 664 מיליון דולר. הסבב הנוכחי מביא את סך הגיוסים של AI21 labs ל-283 מיליון דולר.