סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
עמית בן דב מנכל גונג
עמית בן דב, מייסד משותף ומנכ"ל גונג. צפוי סבב פיטורים נוסף? (צילום: עמית שעל)

סבב פיטורים נוסף ביוניקורן גונג: 80 עובדים יסיימו את עבודתם - 5 מהם בישראל

החברת תפטר 7% מכוח האדם בחברה. זאת לאחר שבנובמבר פיטרה 15 עובדים - 3 בתוכם מישראל. עמית בן דב, מייסד משותף ומנכ"ל גונג: "אני מעריך שלא נפטר יותר השנה למרות שאין בהירות. יהיה קצב צמיחה יותר איטי"

היוניקורן גונג מפטר 80 עובדים, שהם 7% מכוח העבודה של החברה. מהם יפוטרו בישראל חמישה עובדים. זהו סבב פיטורים שני ליוניקורן הישראלי בחודשים האחרונים.
בשיחה עם כלכליסט אומר עמית בן דב, אחד ממייסדי גונג ומנכ"ל החברה, כי: "החברה צומחת אבל פחות ממה שנערכנו בשנה שעברה. סביבת המאקרו עדעין קשה ואנחנו מתאימים את הסביבה להכנסות הצפויות. המפוטרים הם בעיקר תמיכה ואינטגרציה ולא בליבת הפיתוח של החברה אלא בעיקר אנשים בתחום האופרציה. אני מעריך שלא נפטר יותר השנה למרות שאין בהירות. אנחנו מסתכלים קדימה ויש לנו רבעון יפה עם לקוחות חדשים אבל זה עדיין לא כמו שחזינו ויהיה קצב צמיחה יותר איטי".
גונג הוקמה בשנת 2015 ע"י עמית בן דב ואילון רשף ומפתחת פלטפורמת בינה עסקית עבור אנשי מכירות. ב-2021 גייסה החברה 250 מיליון דולר בסבב גיוס E בהובלת חברת ההשקעות פרנקלין טמפלטון (Franklin Templeton) לפי שווי של 7.25 מיליארד דולר, מה שהפך אותה לחברת הפרטית בעל שווי השוק הגבוה ביותר בישראל. עד היום גייסה החברה 584 מיליון דולר. משקיעים נוספים בחברה כוללים בין היתר את Sequoia ,Thrive Capital ו-Tiger Capital.
במכתב שהוציא עמית בן דב לעובדי החברה הוא אומר: "קיבלתי את ההחלטה הקשה לצמצם את הצוות שלנו בכ-80 משרות (כ-7% מכוח העבודה הכולל) מתוך צוותי המכירות, הצלחת לקוחות ותפקידי אדמניסטרציה. עובדים בארה"ב קיבלו אימייל ויוזמנו לשיחה עם המנהל.ת שלהם.ן ועם צוות משאבי האנוש כדי לדון בתהליך ובמסגרת התמיכה שלנו בהם. העובדים בדבלין ובישראל כבר קיימו פגישות אלה".
לדבריו: "בעוד אנו מצפים לצמוח השנה וממשיכים לראות הוספה יפה של לקוחות חדשים, הצמיחה שלנו תהיה בקצב נמוך יותר ממה שתכננו וגייסנו עבורו בשנים האחרונות. אנחנו צריכים להתאים את גודל הצוות שלנו לצמיחה הצפויה בפועל. זו החלטה קשה ולכן לא מיהרנו להוציא אותה לפועל. נקטנו בגישה של "נחכה ונראה" עבור האפשרות שאולי לא נצטרך. קשה לחזות את השוק בשנה הקרובה, אבל הנחת התכנון שלנו היא שסביבת המאקרו תמשיך להשפיע על הלקוחות, השותפים שלנו וגם עלינו. כתוצאה מכך, עלינו להקטין את גודל הצוות שלנו באזורים מסוימים".