סגור
גיימריסט הפניה חדשה גג עמוד דסקטופ

גיימריסט
אחרי שלוש שנים: הסוף של "פורטנייט" בסין

המשחק היה זמין בגרסת ניסוי, אך מעולם לא הושק רשמית כי לא זכה לאישור מטעם הממשל הסיני. יצרנית המשחק לא נימקה מדוע הושבת המשחק, אך אחת ההשערות היא שמגבלות הממשל הסיני על שעות המשחק של קטינים, בין היתר, תרמה להחלטה

"פורטרס נייט" (מבצר לילה, Fortress Night), הגרסה הסינית של המשחק "פורטנייט", תסיים את הרצתה לאחר שלוש שנות ניסיון לייבא את המשחק לשוק הגיימינג השני בגודלו בעולם - כך נכתב באתר הסיני של המשחק. מהיום, שחקנים חדשים לא יכולים להירשם, וב-15 בנובמבר יושבתו שרתי המשחק.
"הניסוי של 'פורטרס נייט' בא לסיומו", נכתב בהודעה. לא ניתנה סיבה להשבתת המשחק. הגרסה הסינית עלתה לאוויר בשנת 2018 כשיתוף פעולה בין יצרנית המשחק, אפיק גיימס (Epic Games), ובין ענקית הטכנולוגיה טנסנט (Tencent) הסינית, שאף מחזיקה ב-40% ממניות אפיק.
הגרסה הסינית של להיט הבאטל-רויאל הייתה שונה למדי מזו של שאר העולם. זמני המשחק היו קצרים יותר וכל השחקנים שנותרו בחיים הוכתרו כמנצחים בסיום הסיבוב. שאר השינויים היו קוסמטיים - למשל, על פי חוקי הצנזורה של סין, לא ניתן להציג גולגלות - על כן, חלק מהדמויות שונו או הושמטו. על מנת שהמשחק ייתפש כפחות אלים, שונתה העלילה של "פורטנייט". טורניר ה"באטל רויאל", בו כל השחקנים יורים אחד בשני, מתרחש כביכול בסימולציית אימונים, כך שאף אחת מהדמויות למעשה לא מתה.
1 צפייה בגלריה
מתוך פורטנייט
מתוך פורטנייט
מתוך פורטנייט
(Epic)
עם זאת, המשחק מעולם לא הושק רשמית בסין. כפי שציין בטוויטר האנליסט דניאל אחמד (Daniel Ahmad) מחברת המחקר ניקו פרטנרס (Niko Partners), המשחק לא כלל רכישות בתוך המשחק משום שהוא מעולם לא אושר רשמית על ידי הממשל הסיני. "כאשר אפיק וטנסנט החליטו להביא את 'פורטנייט' לסין, היה להן הסכם רישיון לשנים ספורות", הסביר אחמד. "וזה ברור שעלות השינויים, תפעול המשחק והארכת הרישיון כבר חסרת היגיון, מאחר שהמשחק לא זכה לאישור בשלב זה".
עם זאת, אחת ההשערות העיקריות להשבתת המשחק היא ההגבלות המחמירות והולכות שהטיל המשטר הסיני על זמני המשחק של הציבור הסיני, ובייחוד של קטינים. בשלהי אוגוסט, חייבה סין את יצרניות המשחקים להגביל את שעות המשחק של קטינים לשעה אחת ביום, אך ורק בימי שישי, סופי שבוע וימי חג. בייג'ינג גם אילצה את חברות הגיימינג להטמיע מערכות זיהוי פנים על מנת לוודא כי ילדים לא משתמשים במכשיריהם של בגירים כדי לעקוף את המגבלות.