סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
ירון מורגנשטרן מנכ"ל גלאסבוקס
ירון מורגנשטרן מנכ"ל גלאסבוקס (צלם: Adam Toth)

גלאסבוקס עוברת לענן ומקטינה את קצב שריפת המזומנים

החברה נסחרת בת"א ועסקה עד כה במערכות ניטור וניתוח גלישה בערוצים דיגיטליים; עתה חדלה לשווק פתרונות שאינם מבוססי ענן, ומכאן קצב הצמיחה הנמוך יחסית ל-2022, הסבירו בגלאסבוקס, כשרוב ההכנסות ב-2023 הן מתחום הענן; ב-2022 שרפה 16 מיליון דולר, אשתקד - 4 מיליון דולר

גלאסבוקס, שנסחרת בבורסת תל אביב בשווי של 425 מיליון שקל ועוסקת במערכות ניטור וניתוח גלישה בערוצים דיגיטליים, מסכמת שנה של שיפור תפעולי. אמנם קצב הצמיחה עמד על 6% בלבד, נמוך יחסית לחברה שפועלת במודל של SAAS, אך היא מציגה שיפור בכל הפרמטרים של רווחיות ברמה השנתית וברבעון האחרון אף התקרבה לאיזון תפעולי.
ההכנסות השנתיות הגיעו ל-48.6 מיליון דולר, מתוכן 35.2 מיליון דולר נבעו מפעילות הענן אליה עוברת גלאסבוקס בתקופה האחרונה. בחברה, שמנוהלת על ידי ירון מורגנשטרן, מסבירים כי היא הפסיקה לשווק פתרונות שאינם מבוססי ענן (ON-PREM) ומכאן גם קצב הצמיחה הנמוך יחסית בהשוואה ל-2022.
הכנסות בתחום הענן צמחו בקצב שנתי של 35%, מה שאיפשר גם עלייה ניכרת בשיעור הרווח הגולמי מ-65.7% ב-2022 ל-69% מתוך ההכנסות ב-2023. שולי הרווח הגולמי בפעילות הענן לבדה גבוהים יותר ועומדים על 75.1%.
גלאסבוקס משווקת את המערכות שלה בעיקר למערכת הבנקאית, עבורה היא מסייעת בזיהוי וניתוח של תפקוד לקוי באפליקציות למחזיקי החשבונות. גלאסבוקס מעסיקה כיום 300 עובדים, לאחר שיצאה למהלך של קיצוץ בתחילת 2023, שתרם גם הוא לשיפור בשורה התחתונה.
ההפסד התפעולי ירד ב-55%, אך עדיין נותר גבוה יחסית ברמה של 10 מיליון דולר בסיכום של 2023. ברבעון האחרון של השנה הוא התכווץ ל-200 אלף דולר בלבד. במהלך 2023 כולה שרפה גלאסבוקס 4 מיליון דולר, לאחר שברבעון האחרון היא נהנתה מתזרים חיובי מפעילות של 9.5 מיליון דולר. ב-2022 שרפה החברה 16 מיליון דולר.
בגלאסבוקס משקיעים היום משאבים משמעותיים בהוספת רכיבי בינה מלאכותית ג'נרטיבית למערכות שלה ומעריכים כי ב-2026 היא תוכל להגיע לקצב הכנסות שנתי של 100 מיליון דולר ולעבור לרווחיות ותזרים חיובי באופן קבוע. מדובר בתחזית שמשקפת דחייה של שנה בהגעה ליעד זה לעומת הצפי שניתן במעמד ההנפקה ב-2021.
מניית גלאסבוקס טיפסה לאחר פרסום הדוחות לשווי של 425 מיליון שקל, שעדיין נמוך ביותר מ-50% לעומת שוויה בהנפקה. בעקבות הנפילה בשווי וההפסדים הכבדים בשנים האחרונות, דרשו נציגי קרנות הון סיכון שהשקיעו בחברה בתחילת דרכה ובראשן בעלת המניות הגדולה קרן אייבקס, להכניס נציגים נוספים מטעמה לדירקטוריון. זאת במטרה להגביר את השפעתה על תהליכי קבלת ההחלטות בגלאסבוקס, בקשה שנתקלה תחילה בסירוב מצד החברה.