בדרך להנפקה? סין הטילה קנס של 985 מיליון דולר על אנט גרופ
בדרך להנפקה? סין הטילה קנס של 985 מיליון דולר על אנט גרופ
חברת הפינטק שייסד ג'ק מא ביטלה בסוף 2020 את ההנפקה המתוכננת עקב דרישות רגולטוריות של סין; לפי רויטרס, הקנס שהוטל על אנט גרופ ישים סוף למתקפת הרגולציה - ויאפשר לה לקבל רישיון לפעול כחברת החזקות פיננסית ולהחיות את ההנפקה
הרשויות בסין הטילו קנס של 7.12 מיליארד יואן (985 מיליון דולר) על חברת הפינטק אנט גרופ - כך מדווח בשעה זו אתר CNBC. מוקדם יותר דיווחה סוכנות רויטרס על הכוונה להטיל את הקנס בהתבסס על אנשים המעורים בנושא, שביקשו להישאר בעילום שם.
על פי אותם אנשים, הבנק המרכזי של סין הוא שהוביל את הדרישות הרגולטוריות נגד החברה, שהיא חלק מקבוצת עליבאבא, מאז בוטלה ההנפקה המתוכננת בגובה 37 מיליארד דולר בשלהי 2020.
הקנס, שהינו אחד הגדולים ביותר שהוטלו על חברת טכנולוגיה בסין, יסלול את הדרך של אנט לקבלת רישיון לפעול כחברת החזקות פיננסית, ובסופו של דבר להחיות את התוכניות להנפקה.
סין כבר הטילה קנסות גדולים על חברות טכנולוגיה - 1.2 מיליארד דולר על דידי בשנה שעברה ו-2.8 מיליארד דולר על עליבאבא ב-2021.
ההערכות הן שההחלטה על הטלת קנס על אנט תסיים את מתקפת הרגולציה הסינית נגד חברות טכנולוגיה, שבה נמחקו מיליארדי דולרים משווי השוק של מספר חברות.
הבנק המרכזי של סין, שהוציא את הקנס, מסר כי העונש הוא בתגובה להפרות של חוקים ותקנות שונים, הנוגעים לממשל תאגידי, הגנת הצרכן ואיסור על הלבנת הון.
אנט הוקמה על ידי ג'ק מא, מייסד עליבאבא, והיא מציעה שירותים פיננסיים כמו סליקת תשלומים, הלוואות וביטוח. באמצע 2020, חודשים ספורים לפני ביטול ההנפקה, החברה הוערכה על ידי חלק מהמשקיעים בשווי של מעל 300 מיליארד דולר. ואולם מאז אפריל 2021 אנט עברה ארגון מחדש מקיף, שכלל את הפיכתה לחברת החזקות פיננסית שנדרשת לעמוד ברגולציות הזהות לאלו המוחלות על בנקים.
הקנס על אנט יוטל בתקופה שבה הרשויות בסין מעוניינות לחזק את האמון בסקטור הפרטי על רקע ההתאוששות המקרטעת מאז הסרת הגבלות הקורונה.
מא חזר השנה לסין לאחר שהות ממושכת מחוץ למדינה מאז העביר ביקורת פומבית על הרגולטורים. הוא החזיק ביותר מ-50% מזכויות ההצבעה באנט, אך בינואר דווח כי ויתר על השליטה בחברה כחלק מתוכניות הארגון מחדש.