סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

כלכליסט-טק
בלומברג: נחלש הביקוש לאייפון 13 בעונת החגים

אפל, הסובלת ממצוקת אספקה עולמית, מתמודדת כעת עם בעיה נוספת: האטה בביקוש לקראת חג המולד. כבר באוקטובר הורידה החברה את יעד הייצור שלה השנה של האייפון 13 בכ-10 מיליון מכשירים בשל המחסור בשבבים

אפל עדכנה חלק מספקי הרכיבים שלה שהביקוש לדגמי אייפון 13 הואט לקראת חג המולד, כך מדווחת סוכנות הידיעות בלומברג, בהתבסס על גורמים המעורים בנושא. העדכון מלמד ככל הנראה שחלק מהצרכנים החליטו לא לנסות להשיג את המוצר הקשה להשגה. באפל סרבו להגיב על הדיווח.
באוקטובר כבר הורידה החברה את יעד הייצור שלה השנה של מכשירי האייפון 13 בכ-10 מיליון יחידות בשל המחסור ברכיבים, בראשם השבבים. בחברה קיוו כי יפצו על המחסור הנוכחי בשנה הבאה, אז ההיצע אמור להשתפר. אולם, לפי הדיווח אפל כעת מעדכנת את הספקים שלה שההזמנות להן קיוו כנראה לא יתממשו.
במקביל, חל שיפור במשלוחי מכשירי האייפון 13 וזמן ההמתנה בארה"ב הצטמצם מחודש לשבועיים ופחות.
2 צפייה בגלריה
טלפון אייפון 13 חנות אפל
טלפון אייפון 13 חנות אפל
מכשירי אייפון 13 בחנות אפל
(צילום: AP)
בכל זאת, אפל צפויה ליהנות ממכירות שיא בתקופת חג המולד, וההערכה בקרב האנליסטים היא שהמכירות יעלו בשלושת החודשים האחרונים של השנה ב-6% ל-117.9 מיליארד דולר, זאת לעומת הכנסות של 111.4 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד. הבעיה היא שההערכה הזו נמוכה מהתחזיות המקוריות של אפל ושל האנליסטים בוול סטריט.
מחסורים ועיכובים במשלוחים תסכלו צרכנים רבים, ובשילוב עם האינפלציה והופעת זן האומיקרון צרכנים רבים מעדיפים לוותר על רכישות מסוימות השנה, כמו מכשירי אייפון 13, ופשוט להמתין לדגם הבא שייצא בשנה הבאה.
2 צפייה בגלריה
טים קוק מנכ"ל אפל
טים קוק מנכ"ל אפל
טים קוק, מנכ"ל אפל
(צילום: גטי)
הדגם הנוכחי שמחירו מתחיל ב-799 דולר לגרסה הסטנדרטית ו-999 דולר לאייפון 13 פרו, נחשב גם לשדרוג הקטן ביותר לעומת הדגם הקודם, האייפון 12, שכלל עיצוב חדש לגמרי. ההערכה היא כי בדגם הבא יחלו שינויים גדולים יותר, מה שמעניק ללקוחות סיבה נוספת להמתין.
מניות הספקיות של אפל באסיה ובאירופה ירדו לאחר הפרסום. כך למשל מניית LG Innotek ירדה ב-8.4% בעוד ש-TDK היפנית נפלה ב-3.6%. מכשירי האייפון היוו כמחצית מההכנסות בגובה 365.8 מיליארד דולר עליהן דיווחה החברה בשנה הפיסקאלית האחרונה.
באוקטובר הודה מנכ"ל החברה, טים קוק, כי המחסור ברכיבים הוא האתגר הגדול ביותר שעומד בפני החברה. להערכתו, הקשיים בהשגת הרכיבים, בעיקר השבבים, יעלו לאפל מעל 6 מיליארד דולר בהכנסות ברבעון הנוכחי.
הקשיים הללו פוגעים גם בשותפות של אפל. כך למשל, ספקית השבבים העיקרית שלה, TSMC הטייוואנית, דיווחה על ירידה של 12% במכירות באוקטובר לעומת חודש קודם לכן ל-4.8 מיליארד דולר.
מכשול נוסף שמפריע למכירות הוא האינפלציה העולה. מדד המחירים לצרכן בארה"ב עלה בחודש שעבר בשיעור הגבוה ביותר מאז 1990. המחירים הגבוהים למזון, גז ודיור שוחקים את כוח הרכישה של הצרכנים על אף העלייה בשכר.