מנהלי הסטארט-אפ Lasso Security ויתרו על הכסף של הבכיר שצייץ נגד ישראל
מנהלי הסטארט-אפ Lasso Security ויתרו על הכסף של הבכיר שצייץ נגד ישראל
את הסבב, בהיקף של 6 מיליון דולר, הובילה הקרן Entrée Capital, בהשתתפות Samsung Next ואנג׳לים מובילים בתחומי הסייבר וה-AI. החברה יכלה לקבל סכום גבוה יותר אבל ויתרה על כסף ממייסד ווב סאמיט פאדי קוסגרוב לאחר שצייץ נגד ישראל בתחילת אוקטובר
חברת הסייבר הישראלית Lasso Security (לאסו סקיוריטי), שמפתחת פתרון בתחום אבטחת בינה מלאכותית גנרטיבית (Generative AI) ומודלי שפה גדולים (Large Language Models – LLM's) גייסה 6 מיליון דולר בגיוס סיד. את הסבב הובילה הקרן Entrée Capital, בהשתתפות Samsung Next ואנג׳לים מובילים בתחומי הסייבר וה-AI . החברה יכלה לקבל סכום משמעותי יותר אבל רגע לפני שקיבלה כסף מפאדי קוסגרוב מנכ"ל ווב סאמיט שצייץ נגד ישראל ובעד פעילות החמאס בתחילת אוקטובר ויתרו מנהליה על ההשקעה שלו.
שלושה מתוך ארבעת המייסדים היו שחקני מפתח בהצלחתו של סטארט-אפ אבטחת המידע סגהסק (Segasec) שהציע פתרונות למניעת הונאות דיוג (Phishing) עד לרכישתו בשנת 2020 על ידי חברת הסייבר הבריטית מיימקאסט (Mimecast), אלעד שולמן כשותף מייסד ומנכ״ל, וליאור זיו ואופיר דרור כצוות המייסד. בשנת 2023 הקימו, יחד עם יובל עבדי, את לאסו סקיוריטי. החברה יושבת בתל אביב ומעסיקה 11 עובדים. אחד ממייסדיה, אלעד שולמן, היה בין משקיעי דיג סקיוריטי שנמכרה לאחרונה לפאלו אלטו נטוורקס.
לאסו סקיוריטי זיהתה שישנו כשל אבטחה, אובדן פרטיות והפרה של מדיניות אבטחת מידע, אשר מהווים חסם משמעותי בהטמעה של טכנולוגיות בחברות ומונע מהן להשתמש במערכות לייעול והתפתחות.
"היכולות של מודלי שפה גדולים הן יוצאות דופן ומחוללות מהפכה בעיבוד מידע, אך גם מעניקות פתח לניצול לרעה על ידי פושעי סייבר תוך פגיעה בארגונים", אומר שולמן, מנכ"ל לאסו סיקיורטי. "כבר בשנה הקרובה, ארגונים ללא פתרון ייעודי עבור אבטחת מודלי שפה יחוו התקפות ודליפות מידע".