סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
מייסדי סייארה Cyera מימין תמר בן אילן CTO ו יותם שגב המנכ"ל
מייסדי סייארה, תמר בן אילן (מימין) והמנכ"ל יותם שגב (צילום: מנש כהן)

היוניקורן סייארה מגייס 300 מיליון דולר - ומכפיל את שוויו ל-3 מיליארד תוך חצי שנה

באפריל גייסה חברת הסייבר 300 מיליון דולר לפי שווי של 1.4 מיליארד דולר - שהפך אותה ליוניקורן. היא מעסיקה כ-400 עובדים, ובכוונתה לגייס עד סוף 2025 כ-200 נוספים, רובם בישראל. "נגיע להכנסות של 100 מיליון דולר בשנה הבאה", אמר לכלכליסט המייסד המשותף והמנכ"ל, יותם שגב

חברת הסייבר סייארה (Cyera) גייסה 300 מיליון דולר בסבב D לפי שווי של 3 מיליארד דולר. מדובר בשווי יותר מכפול מהשווי באפריל, אז גייסה החברה 300 מיליון דולר לפי שווי של 1.4 מיליארד דולר. את הגיוס הנוכחי הובילו הקרנות Accel ו-Sapphire Ventures, בהשתתפות משקיעים קיימים, בהם Sequoia Coatue, Redpoint ו-Georgian.
סייארה הוקמה ב-2021 על-ידי יותם שגב, המשמש כמנכ"ל, ותמר בר-אילן, המשמש כ-CTO - שניהם בוגרי תלפיות ו-8200. החברה בנתה פלטפורמת אבטחת מידע מבוססת בינה מלאכותית, אשר מספקת תובנות מיידיות לגבי נתונים בארגון ומאפשרות לצוותי האבטחה להבין בכל עת היכן המידע הרגיש נמצא, מי יכול לגשת אליו, כיצד הוא מאובטח, ולדעת על כל חשיפה שעשויה להגביר הסיכון שלו. לאחר מכן, הפלטפורמה של סייארה מבצעת אוטומציה לתהליך התיקון כדי לצמצם את משטח ההתקפה, תוך ניצול עוצמתו של הענן ומבלי להסתמך על מאמץ של הלקוח, או ידיעה מוקדמת שלו לגבי המידע אותו הוא מעוניין לאתר. היקף שוק אבטחת המידע העולמי (Data Security) הוא כ-23.7 מיליארד דולר.
סכום הגיוסים הכולל של החברה מאז הקמתה עומד על כ-760 מיליון דולר. חלק הארי של הגיוס מיועד לקופת החברה, וחלק קטן ממנו ישמש לרכישת מניות עובדים ומייסדים.
החברה מעסיקה כיום כ-400 עובדים, מחציתם במשרדיה ברחוב אבן גבירול בתל אביב והיתר בניו יורק, ובכוונתה לגייס עד סוף 2025 כ-200 עובדים נוספים, כאשר בישראל תגייס החברה אנשי פיתוח, מומחי סייבר ומהנדסים. "בישראל נגייס כמה שיותר עובדים, למעלה מ-100 בשנה הקרובה בתרחיש המינימלי", אמר המנכ"ל יותם שגב לכלכליסט.
עוד אמר שגב כי "התזמון של הגיוס הוכתב על ידי המשקיעים. אקסל באו עם הצעה מאוד יפה בצוותא עם קרן ספייר. מאז הסיבוב הקודם החברה הכפילה את הכנסותיה, ונגיע ל-100 מיליון דולר במחצית הבאה של שנה הבאה. הוספנו למעלה מ-50 לקוחות חדשים, רבים מהם לקוחות גדולים".
לאחרונה רכשה החברה את הסטארט-אפ הישראלי Trail Security, שפועל בתחום של מניעת אובדן מידע (DLP), ב-162 מיליון דולר. "אנחנו באים להיות הקראוד סטרייק של אבטחת המידע, עם הכנסות של מיליארדי דולרים, ולשם הרכישה של טרייל לוקחת אותנו", הצהיר שגב. "לכן מכניסים עוד משאבים לחברה: הפלטפורמה שלנו צריכה הרבה פיתוח, מהנדסים ותוכנה כדי להגיע לחזון. לנו מאוד טוב עם החזון להיות מסוגלים להכניס את המשאבים פנימה ולאפשר לנו לבצע רכישות שיכולות להרחיב את החברה מהר יותר".
באפריל אמר שגב לכלכליסט כי אינו מתכנן למכור את החברה בקרוב: "שוק הסייבר צריך לכייל מחדש את גודלו ועוצמתו. זה שוק שיש בו רק שתי שחקניות שהן ענקיות והן סייבר בלבד - פאלו אלטו וקראוד סטרייק. בעבר חשבנו ש-10 מיליארד דולר זה חברת סייבר ענקית - והיום זה עוד חברה".
הפתרון שפיתחה סייארה בא לתת מענה לבעיית פיזור המידע בעידן הענן. המצב כיום במרבית הארגונים שהם אינם יודעים היכן מאוחסן המידע שלהם ובעיקר היכן מאוחסן המידע הרגיש ביותר שלהם ואיך הוא מוגן. תחום הדאטה הפך בשנים האחרונות למנוע הצמיחה המרכזי של החברות המובילות בעולם, ויצר מקצועות דאטה חדשים כמו מדעני נתונים (Data Scientists) ומהנדסי נתונים (Data Engineers). מספר האנשים בארגון העוסקים בניתוח ועיבוד מידע לצורך השגת ערך עסקי ויתרונות תחרותיים, גדל במהירות. כחלק מהמגמה הזו הדאטה מתפזר על פני אינספור פלטפורמות דאטה שונות, מרביתן בענן, שהפך למקום הטבעי והמקצועי ביותר לאחסון ועיבוד של דאטה.
בעידן הענן, הבעיה הכי גדולה של ארגונים וגופי אבטחת ענן היא שאינם מסוגלים לעקוב אחרי המידע הרגיש הנשמר בסביבת הענן שלהם, היכן הוא נשמר ומי ניגש אליו. הבעיה הזאת מאוד התעצמה בשנים האחרונות, כי הזמינות של מקום אחסון בענן מאפשרת לארגונים לאחסן כמויות מידע בסדר גודל שלא היו אפשריים בעבר. הקצב שבו מידע גדל וזז בתוך סביבת הענן, הוא מסחרר ומאוד מקשה על השליטה ועל האבטחה. מספר הטכנולוגיות לאחסון מידע הוא אדיר, ואנשי אבטחה לא יכולים להכיר כל אחת מהטכנולוגיות לעומק.