סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

המהנדסים ברפאל מאיימים בעיצומים: "מחכות לנו הצעות בהייטק"

ועד המהנדסים שמאגד כמעט את כל 4,500 המהנדסים בחברה, טוען שההנהלה מסרבת לשפר את תנאי אנשיו, בתשובה להעלאות השכר בחברות ההייטק. ההנהלה: לא מנהלים את הקשר עם העובדים בתקשורת

השגשוג בהייטק הישראלי מאיים על יחסי העבודה באחת החברות הביטחוניות הגדולות בארץ, שנהנית מסורתית משקט תעשייתי בתחום, בעיקר לעומת התעשייה האווירית המתחרה. ועד המהנדסים ברפאל, שבו מאוגדים כמעט כל 4,500 המהנדסים בחברה, הכריז היום (ב') על סכסוך עבודה עם הנהלת החברה, ועל כוונה להתחיל בעיצומים מסוף החודש.


ההסכם הקיבוצי החמש-שנתי של מהנדסי רפאל, יצרנית מערכות כמו כיפת ברזל, מעיל רוח, טילי ספייק ועוד, מסתיים בסוף ינואר. על רקע הזינוק בשכר עובדי חברות ההייטק, ציפה הוועד להעלאות שכר משמעותיות למהנדסי רפאל, שזכו ב-2021 להעלאת שכר אחידה בשיעור של 4% בלבד.
אולם לדברי הוועד בשיחות שמתנהלות מזה שלושה חודשים לא הביעה ההנהלה נכונות להיענות לציפיות לשיפור משמעותי יותר של תנאי השכר בהסכם החדש. "לא ציפינו להשוואת תנאים להייטק, אבל כן ציפינו שיבואו לקראתנו על רקע המצב בתחום וההצעות שמחכות לנו בחברות הייטק, וזה לא קרה. אז החלטנו שלא לחכות לרקע האחרון".

1 צפייה בגלריה
מעיל רוח טרופי הגנה מפני טילים רכב משוריין ו טנקים רפאל 2
מעיל רוח טרופי הגנה מפני טילים רכב משוריין ו טנקים רפאל 2
מערכת מעיל רוח של חברת רפאל
(צילום: רפאל )

בניגוד לתעשייה האווירית, שכפופה למגבלות השכר בשירות הציבורי, ושהממונה על השכר באוצר דורש מעובדיה להחזיר מאות מיליוני שקלים שקיבלו בחריגות שכר לכאורה, רפאל נהנית מסכמי שכר מתקדמים יותר, שמעניקים להנהלה שלה חופש רב יותר בתגמול העובדים.
ההסכם ברפאל, שהיא חברה ממשלתית גם כן, נחשב למוצלח וליעד שאליו מכוונים כעת ועד עובדי התעשייה האווירית, הממונה על השכר ורשות החברות במו"מ המתנהל ביניהם כעת על הסכם עבודה חדש בתע"א.
בסכסוכי עבודה קודמים בתעשיות הביטחוניות נטו העובדים לשבש בעיקר עבודות עבור לקוחות זרים, בעיקר משום שהן רווחיות יותר לחברות לעומת חוזים עם משרד הביטחון הישראלי, וכדי שלא לפגוע במוכנות המבצעית של צה"ל.
מרפאל נמסר בתגובה: ״רפאל אינה מנהלת את יחסי העבודה שלה בתקשורת ותמשיך לפעול בצירים המקובלים למען עובדיה״.