גיימריסטיצרניות המשחקים שוברות שתיקה על פסיקת העליון בארה"ב
גיימריסט
יצרניות המשחקים שוברות שתיקה על פסיקת העליון בארה"ב
לאחר ביטול הזכות הפדרלית להפסקת הריון, חברות הגיימינג האמריקאיות - סוני, מיקרוסופט ואחרות - התחייבו לסייע במימון הליכי הפלה לעובדותיהן. בשנים האחרונות, יצרניות המשחקים החלו להשמיע דעות פוליטיות נחרצות, בעיקר מהצד הליברלי
ביום שישי, ביטל בית המשפט העליון בארצות הברית את פסק דין רו נגד וייד משנת 1973, שעיגן את זכותן החוקתית של נשים אמריקניות לבחור לבצע הפלה. חלק ממפתחות המשחקים הבולטות בארצות הברית מתחו ביקורת על הפסיקה, שהעניקה למדינות הפדרציה את הסמכות להסדיר את נושא ההפלות בתחומן. בשנים האחרונות, עוד ועוד יצרניות משחקים החלו לנקוט עמדה בסוגיות פוליטיות בוערות בארצות הברית, בעיקר מהצד הליברלי.
בחודש שעבר, כאשר הודלפה טיוטת ההחלטה של בית המשפט העליון, דיווח ה"וושינגטון פוסט" כי סוני תרמה למעלה מ-100 אלף דולר לעמותות המסייעות בביצוע הפלות - אך אסרה על אולפניה להביע עמדה פומבית בנושא. כעת משפורסמה פסיקת בית המשפט, נדמה כי מדיניות זו השתנתה. "אנחנו בני אדם שיוצרים משחקים", צייצה אינסומניאק (Insomniac), מפתחת משחקי "ספיידר-מן", אחת מחברות הבת של יצרנית הפלייסטיישן. "זכויות רבייה ועצמאות גופנית הן זכויות אדם". יתר יצרניות המשחקים מבית סוני הצטרפו לקריאה, בהן Naughty Dog (יוצרת סדרת "The Last of Us"), סנטה מוניקה ("God of War"), סן דייגו ("MLB: The Show") וגרילה גיימס ("Horizon Zero Dawn"). אינסומניאק השמיעה התנגדות נחרצת גם ב-2017, כאשר נשיא ארצות הברית דאז, דונלד טרמאפ, חתם על צו האוסר על כניסת אזרחיהן של שבע מדינות מוסלמיות.
באנג'י (Bungie), יצרנית סדרת משחקי "Destiny", גינתה בחריפות את החלטת בית המשפט: "ההחלטה על ביטול רו נגד וייד קוטעת ממיליוני אמריקאיות את הגישה לשירותי בריאות חיוניים ותאפשר להטיל מגבלות נוספות על שירותי בריאות מצילי-חיים". האולפן הודיע כי יעניק לעובדותיו ולעובדיו החזרי נסיעות לצורך ביצוע הפלות, גם במדינה בה ביצוע ההפלה נחשב למעשה פלילי. ב-2020, הצהירה באנג'י על תמיכת בתנועת Black Lives Matter, שהפגינה נגד אלימות משטרתית כלפי שחורים; בחודש מרץ, תרמה באנג'י 120 אלף דולר לעמותות הומניטריות הפועלות באוקראינה. באנג'י צפויה להפוך בקרוב לחברה-בת נוספת של סוני, שרכשה את יצרנית המשחקים תמורת 3.6 מיליארד דולר בחודש ינואר.
מיקרוסופט, יצרנית האקסבוקס, פרסמה כי היא "תמשיך להעניק לעובדיה ובני משפחותיהם גישה לשירותי בריאות חיוניים - ללא יחס למקום מגוריהם בארצות הברית". אקטיוויז'ן בליזארד הצהירה מחדש על מחויבותה להציע לעובדיה ועובדותיה כיסוי בריאותי מורחב בכל הנוגע לבריאות מינית וטיפולי התאמה מגדרית. גם יוביסופט (Ubisoft), בת'סדה (Bethesda), ניאנטיק (Niantic) ו-Devolver Digital הודיעו על תמיכה בזכותן של נשים להפלה. איגוד מפתחי המשחקים הבינלאומי הצהיר: "אנחנו מאמינים כי עצמאותן הגופנית של נשים ויכולת הבחירה בענייני בריאות" הן חיוניות למטרתנו כארגון. "אדם מוכרח לקבל שליטה על בריאותו על מנת לנהל בהצלחה את חייו ועבודתו".