סגור
גג עמוד techtalk דסק
עובדי למינר Laminar
עובדי למינר (צילום: דיוויד גארב)

TechTalk
הרכישות האחרונות בסייבר ממחישות את כוחו של ההייטק הישראלי

ההבנה בעולם שהסייבר טבוע ב-DNA הישראלי, לצד היכולת של האקוסיסטם הישראלי ליצור ערך שהוכח פעם אחר פעם, יולידו עוד סטארטאפים וימשכו עוד רוכשים פוטנציאליים שירצו להרוויח מטכנולוגיה ייחודית, הון אנושי ועסקים

כפי שכבר ידענו, וקיבלנו לכך עוד ועוד תזכורות במהלך החודשים האחרונים, החברות ועובדי ההייטק בישראל מגלים חוסן יוצא דופן. למרות האתגרים והקשיים הרבים שהביאה עמה המלחמה, האקוסיסטם המקומי ממשיך - ויצליח לצאת מתקופה זו נחוש, וחדשני, יותר מאי פעם.
מאז ומתמיד, אחד התחומים שישראל הובילה ונמצאה בחזית שלו הוא אבטחת סייבר. אומת הסקייל-אפ שיחקה תפקיד מרכזי בבניית האקוסיסטם העולמי של אבטחת סייבר, שמדינות רבות ממשיכות להרוויח ממנו. ב-Insight Partners, זכינו לקחת בכך חלק לאורך השנים - כמשקיעים פעילים ביותר מ-20 חברות אבטחת סייבר ישראליות, שהתבגרו וגדלו בהיקפים שונים.
לאחרונה, ראינו תוצאות מוצלחות בפורטפוליו הסייבר של אינסייט באמצעות עסקאות של מיזוגים ורכישות: לרבות הרכישה של Perimeter 81 על ידי צ'ק פוינט, הרכישה של למינר בידי Rubrik, ושל ביוניק על ידי CrowdStrike. זוהי הוכחה נוספת ליכולתה של ישראל לייצר סטארט-אפים בתחום הסייבר ברמה עולמית - אך עסקאות אלה גם מעידות על דפוס שצפוי להימשך בכל תעשיית הסייבר, הישראלית והעולמית כאחת.
העלייה באירועי רכישה מונעת בשל גורמים שונים, ובהם הן הקונסולידציה הבלתי-נמנעת של פתרונות בנוף הרחב יותר בענף הסייבר והן ההתפתחויות בסביבת המאקרו. בשוק זה, הן החברות הרוכשות והן לקוחותיהן בקצה מעדיפים פתרונות של פלטפורמה מקיפה וכוללת; אולם לעתים קרובות הטכנולוגיה המוצלחת ביותר מפותחת בידי סטארט-אפים המתמקדים בבעיות ספציפיות, שמייסדים וצוותים ישראלים מסוגלים לפתור באופן ייחודי. חברות סייבר גדולות מבינות את המגמה הזו, ולכן חותרות לרכוש טכנולוגיה חזקה \אותה יוכלו להטמיע בפלטפורמות ובערוצי ההפצה שלהן. מנקודת מבט מאקרו-כלכלית, ההאטה במימון ובהנפקות דחפו חברות לשקול מהלכי מיזוגים ורכישות אסטרטגיים בשלב מוקדם יותר, כהזדמנות אקזיט מעשית ומשמעותית.
אנחנו מצפים לראות יותר מיזוגים ורכישות בענף הסייבר, ככל שחברות יעריכו מחדש את מסלוליהן העתידיים. ישנם מצבים רבים שבהם 1 ועוד 1 יכולים להיות שווים 3, וכאשר צוותי ניהול ומייסדים שותפים לחזון משולב, ניתן לייצר ערך עצום. כמו כן, סביר להניח שהפגיעוּת הגדלה של תאגידים, והמתחים הגיאופוליטיים הגוברים, יזכו לסימפטיה מצד הרגולטורים, שבנסיבות אחרות היו קפדניים ביותר בבחינת מיזוגים ורכישות גדולים – היות שסייבר נותן מענה ממוקד לצורך בחיזוק ההגנה התאגידית והלאומית. כתוצאה נראה יותר מיזוגים ורכישות בתחום סייבר משלושה בעלי עניין מרכזיים: ענקיות הענן, חברות סייבר אסטרטגיות ושחקנים חדשים.
1. ענקיות הענן: מיקרוסופט סגרה לאחרונה את רכישת אקטיוויז'ן, ותהיה לה כעת פניות לחדש את פעילותה בתחום המיזוגים והרכישות. רכישת Mandiant על ידי גוגל ב-2022 הניחה את הבסיס לפלטפורמת הסייבר של החברה, שעל גביה תרצה להמשיך ולבנות באמצעות מיזוגים ורכישות נוספים. ואמזון, שיש לה מוניטין של אחת שנשארת בצד, יכולה גם היא להיכנס כעת למגרש המשחקים.
2. חברות סייבר אסטרטגיות: שחקניות כמו פאלו אלטו נטוורקס, Zscaler, CrowdStrike ו-SentinelOne יחפשו לבנות ולהרחיב עוד יותר את חבילות המוצרים שלהן, באמצעות מהלכי מיזוג ורכישה אסטרטגיים שיכניסו אותם לשווקים חדשים ויצדיקו את המכפילים שלהן עם הרחבת סך השוק הקיים שלהן. כפי שכבר התחלנו לראות, שחקניות אלה מוכנות לשלם מכפילים גבוהים, אם שווי הפעילות במזומן של חברת היעד נמוך מספיק ביחס ליתרת המזומנים בקופה.
3. שחקנים חדשים: שחקנים אסטרטגיים מתחומי פעילות אחרים, כמו Nvidia, יכולים למנף את מחיר המנייה הגבוה שלהם כדי להיכנס למשחק המיזוגים והרכישות בענף הסייבר.
ישנן סיבות רבות להאמין שהמיזוגים והרכישות שראינו לאחרונה בסייבר הישראלי לא רק יימשכו, אלא אף יאיצו. ההבנה בעולם שהסייבר טבוע ב-DNA הישראלי, לצד היכולת של האקוסיסטם הישראלי ליצור ערך שהוכח פעם אחר פעם – יולידו עוד סטארט-אפים חדשים באקוסיסטם הסייבר הישראלי, וימשכו עוד רוכשים פוטנציאליים שירצו להרוויח מטכנולוגיה ייחודית, הון אנושי ועסקים.
תומאס קריין הוא Managing Director ב-Insight Partners