חברת הטכנולוגיה הרפואית Innoventric גייסה 28.5 מיליון דולר
חברת הטכנולוגיה הרפואית Innoventric גייסה 28.5 מיליון דולר
החברה שממוקמת בפארק המדע ברחובות פיתחה מסתם צינתורי, המיועד לפתור דליפת דם בלב. הגיוס נעשה בסבב B בהובלת קרן ההון הסיכון האמריקאית RA Capital. מהקמתה גייסה אינובנטריק 41 מיליון דולר. מייסד ומנכ"ל Innoventric אמיר דנינו: "יש כבר 40 מושתלים עם השתל בעולם"
חברת הסטארט-אפ אינובנטריק (Innoventric) מפארק המדע ברחובות, המפתחת מסתם צינתורי, הודיעה על גייסה 28.5 מיליון דולר בסבב B בהובלת קרן ההון הסיכון האמריקאית RA Capital. משקיעים נוספים שהשתתפו בסבב הם: ועדת ההשקעות של האיחוד האירופי (EIC), קבוצת BRM, JG Private Equity, ומבטח שמיר. ההון שגויס יושקע בסיום ניסוי היתכנות ראשוני (EFS - Early Feasibility Study) שמתנהל כעת בארה"ב, בקבלת אישור לניסוי פיבוטלי בארה"ב ובאירופה ובהתחלת הניסוי.
אינובנטריק חותרת לפתור בעיה רפואית חמורה ממנה סובלים כיום 5 מיליון חולים בארה"ב ובאירופה, שהיא דליפת דם מהמסתם הטריקוספידלי (המסתם התלת צניפי, הנמצא בין העלייה הימנית לחדר הימני בלב). המחלה גורמת לירידה משמעותית באיכות החיים ולתמותה מוגברת בקרב הלוקים בה.
בשיחה עם כלכליסט מספר מייסד משותף ומנכ"ל החברה אמיר דנינו: "יש היום רק מוצר אחד שנועד לטיפול צנתורי בבעיה, יש 20 שנה של ניסיונות פיתוח שניסו לפתור את הבעיה. אנחנו הבנו שקשה לשים את המסתם החלופי שיישאר במקום. החלטנו לפתח מוצר שמעוגן במקום אחר בלב על בסיס הורידים הראשיים. בתעשיית המכשור הרפואי שתל קבוע שנשאר בגוף דורש את ההחמרה הרגולטורית. יש לנו 40 מושתלים שכבר קיבלו את השתל שלנו בעולם".
"אחרי שסיימנו ניסוי ראשוני באירופה ועכשיו בארה"ב אנחנו המסלול הבא שלנו זה להיכנס ניסוי פיבוטלי בארה"ב, לפני אישור שיווק. אני מעריך שבשנה וחצי הקרובות נתחיל את הניסוי ונשלים אותו בערך תוך שלוש שנים. כל חברות הענק בתחום מסתכלות עלינו והתחום שלנו מקבל הרבה תשומת לב".
בסה"כ, מהקמתה גייסה אינובנטריק 41 מיליון דולר כשבין המשקיעים הנוספים בחברה: Agate JT Healthcare Fund, ופרופ' בנעד גולדווסר. כמו כן החברה זכתה במענקים של רשות החדשנות ותוכנית הורייזון אירופה.
אינובנטריק הוקמה בשנת 2017 על ידי אמיר דנינו, מייסד מוביל, ממציא הטכנולוגיה ומנכ"ל החברה מאז הקמתה, רפי בנארי, מייסד שותף, יזם שהקים מספר חברות ציוד רפואי וביניהן Ventor technologies (שנרכשה על ידיMedtronic ב-2009), Endospan ו-Revamp וד"ר דוד פלנר, מייסד שותף וראש יחידת הצנתורים בהדסה. החברה מעסיקה 23 עובדים, רובם בישראל.
אינובנטריק נוקטת בגישה ייחודית: המסתם שהיא מפתחת אינו מונח על המסתם הטריקוספידלי הטבעי – דבר שגרם למורכבות ולקושי בצנתורים – אלא מאפשר להחליף את אותה הפעולה של המסתם הטבעי באמצעות מסתם המותקן במיקום אחר. מהלך זה משיג את הפתרון המתבקש של אטימה טוטלית שאינה מאפשרת דליפה מהמסתם. כתוצאה מכך קהל רחב מאד של מטופלים יוכל לקבל טיפול מהיר ויעיל ללא כל צורך בהרדמה.
הליך ההשתלה הפשוט, כפי שנצפה בעשרות המטופלים בהם הושתל המסתם של אינובנטריק (באירופה, קנדה, ארה"ב וישראל), מאפשר השתלה הנמשכת דקות בודדות ואינו מחייב הרדמה כללית. מלבד זאת, בהיותו מוצר שאינו מושתל על גבי המסתם הטריקוספידלי הטבעי, המוצר של אינובנטריק מאפשר טיפול במטופלים שנמצאו לא מתאימים לכל אופציה טיפולית אחרת עקב אנטומיה טריקוספידלית גדולה או עקב טיפולים טריקוספידליים קודמים שלא צלחו. עד כה מטופלים אלו נותרו ללא כל אפשרות לטיפול.
שוק החלפת המסתמים בצנתור מוערך בכ-10 מיליארד דולר בשנה ובעשור האחרון הפגין שיעורי צמיחה דו ספרתיים. כיום, ישנן חברות רבות הפועלות בתחום (רובן המוחלט בשלבי פיתוח וניסויים קליניים) וביניהן ענקיות מכשור רפואי כגון: Medtronic, Edwards Lifesciences, Boston Scientific, Abbott Cardiovascular ועוד חברות הזנק רבות.