סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
סמסונג גלקסי Z פולד 4
סמסונג גלקסי Z פולד 4 (רפאל קאהאן)

בדיקת כלכליסט
סמסונג גלקסי Z פולד 4: המתקפל החדש של סמסונג לא מחדש הרבה חוץ מהמחיר שעלה

הסמארטפון המתקפל החדש של סמסונג יקר יותר מבעבר ולא מחדש יותר מדי. אבל המצלמה החדשה שלו, כמו גם החומרה המצוינת מעניקים לו מיצוב שכרגע המתחרים לא יכולים להכות

אוגוסט הפך לתקופה הזו של השנה בה סמסונג מציגה ומשיקה את דגמי הסמארטפונים המתקפלים שלה. כבר הבנו שאת מקום מכשירי הנוט תפסו מכשירי הפולד המתקפלים - זה הגיוני - הם פונים לאותה נישה של מאמצים מוקדמים וכאלה שחייבים את המכשיר הפרימיום ביותר בשוק או גם כאלה שצריכים אחד כזה לעבודה. נגיד. עבור אלה שלא רוצים מכשיר מתקפל יש את סדרת האולטרה של מכשירי הגלקסי S הלא מתקפלים. בכל אופן כל הסדרות האלה תומכות באביזר הייחודי של הנוט, הסטיילוס, אבל בעוד שלאולטרה יש מקום לאחסן אותו, בפולד תיאלצו להוסיף כיסוי חיצוני.

11 צפייה בגלריה
הסמארטפונים המתקפלים של סמסונג גלקסי Z פולד ופליפ 4
הסמארטפונים המתקפלים של סמסונג גלקסי Z פולד ופליפ 4
הסמארטפונים המתקפלים של סמסונג גלקסי Z פולד ופליפ 4
(רפאל קאהאן)

בכל מקרה, בסמסונג החליטו השנה ללכת "אול אין" על סמארטפונים מתקפלים. מנהל חטיבת המובייל שלה הצהיר לאחרונה שהחברה מכרה 10 מיליון מכשירים מסדרת הפולד והפליפ דור 3 - למרות שמספרי השוק לא ממש מתאימים ונמוכים הרבה יותר. בכל אופן, רוב המתקפלים שנמכרים הם כמובן מסדרת הפליפ הזולה יותר (משמעותית), כ-70% מהם למעשה כך על פי דיווחים שונים. זאת אומרת שהפולד מוכר בין 2 ל-3 מיליון יחידות בשנה, וזה מעט מאוד למכשיר פרימיום. האייפון פרו מקס למשל מייצג כ-15% ממכירות כלל האייפונים בשנה הקודמת שבה מכרה החברה לפי הערכות השוק כ-240 מיליון מכשירים. זאת אומרת שלפי הערכה גסה (מאוד) נמכרו כ-35 מיליון יחידות מהדגם הזה לסוגיו. מדובר במכשיר שבגרסת הבסיס שלו עולה לפחות 1,100 דולר, וגרסת הפרימיום שלו עולה כ-1,600 דולר. לא רחוק ממחירי הפולד. כך שסמסונג צריכה לעבוד קשה מאוד כדי להראות ששווה לרכוש את הפולד החדש.

עיצוב ומבנה: התאמות קטנות, שיפורים זעירים אבל התצורה לא השתנתה

היתה פעם בדיחה על כותרות של סקירות סמארטפונים - כל אימת שיצרן היה משיק מכשיר חדש שלא מחדש הרבה ביחס לדגם של אשתקד - עורכים קצת עצלנים היו מטיחים בו: "אבולוציה ולא רבולוציה". כלומר המכשיר לא מהפכני לסוגו אבל מציע שיפור קל במפרט שלו. זו התחושה שהיתה לי עם הפולד 4 החדש. כלומר, זה לא שהפולד 3 שינה הרבה מאוד ביחס לדור ה-2. היה לו מעבד טוב יותר, מצלמה טובה יותר ולראשונה גם עמידות משופרת למים ואבק. ובכן הפולד 4 לוקח את הנתונים האלה ועושה את אותו הדבר. המכשיר שוקל מעט פחות - 263 גרם - שזה דווקא טוב אבל לא שיפור שתרגישו בכיס. הוא מעט פחות גבוה עם 15.5 ס''מ לעומת 15.8 ס''מ בשנה שעברה. ההבדל העיקרי הוא כשהוא פתוח אז תקבלו מכשיר מעט רחב יותר עם 13 ס''מ, מה שמאפשר לדחוס יותר שטח מסך בגודל דומה. והוא גם דק ב-0.1 מ''מ ביחס לקודמו. אבל כשהוא סגור עדיין מדובר במכשיר עבה למדי. לא משהו שאפשר לדחוס לכיס הג'ינס ולשכוח שהוא שם (אם בכלל תצליחו לדחוף אותו לשם).

11 צפייה בגלריה
סמסונג גלקסי Z פולד 4
סמסונג גלקסי Z פולד 4
אבולוציה קווים לדמותה
(רפאל קאהאן)

גם מבחינת המבנה אין הבדל מהותי. עדיין תמצאו כאן הגנה מפני מים בתקן IPX8 כלומר אין הגנה מפני אבק, לפחות לא בתקן. סמסונג שיפרו את ההגנה על הציר שאחראי על פתיחת המסך לרוחב ולפי דברי היצרנית הוא עמיד יותר השנה אבל השריון אלומיניום שהיה כאן בשנה הקודמת עדיין נותר כשהיה. בכל אופן זו לא נקודת התורפה העיקרית שלו. איכות המבנה היא פרימיום לחלוטין. זה מכשיר שמשדר את המחיר שלו לכל כיוון. עיצוב מגרעת המצלמה בגב לא השתנה וזו עדיין נראית כמו רמזור. מצד ימין תמצאו את סורק טביעות האצבע לשימוש כשהמכשיר פתוח. ישנו אחד נוסף מתחת למסך החיצוני. זה שומר על התצורה שלו - גבוה וצר יחסית. אבל סמסונג הצליחה למתוח אותו עוד קצת על פני שטח הפנים והוא מציע כעת יחס תצוגה של 23.1:9 כלומר מעט יותר פיקסלים. אבל לא הרבה מעבר. בסך הכל כמו סמסונג ניקח את המסקנות של הדגם משנה שעברה ונעביר אותן לדגם של השנה. אין סיבה שרק היצרנית תתעצל.

11 צפייה בגלריה
סמסונג גלקסי Z פולד 4
סמסונג גלקסי Z פולד 4
מצלמה שנראית כמו רמזור
(רפאל קאהאן)

חומרה: המעבד חזק ויש גם דגם עם יותר זיכרון

שלא כמו בשנה שעברה אז סמסונג השיקה את הפולד עם הסנאפדרגון 888 שהיה מעבד הדגל הרגיל, הפעם היא התעלתה על עצמה ומציעה את הסנאפדרגון 8 פלוס Gen 1 - כלומר דגם משודרג של מעבד הדגל הנוכחי שמציע שיפור של כ-15% (על הנייר) בעוצמה. זה לא המכשיר היחיד שמציע אותו, אבל זה לפחות הטופ שניתן להרכיב במכשיר אנדרואיד כיום. זכרון הפעולה נותר על 12 גיגה-בייט - וחבל שהחברה לא צ'יפרה ב-16 גיגה-בייט שניתן כבר למצוא בסמארטפוני גיימינג שעולים 1,500 שקל פחות. בכל אופן מרחב האחסון נדיב ומתחיל ב-256 גיגה-בייט אבל ללא חריץ הרחבה מובנה, עבור דרך 512 גיגה-בייט וכלה ב-1 טרה-בייט; שזה כבר דגם הפרימיום של הפרימיום ושיימכר רק בחנויות מסוימות במחיר מרשים אותו אגלה לכם בסוף.

11 צפייה בגלריה
סמסונג גלקסי Z פולד 4
סמסונג גלקסי Z פולד 4
סמסונג גלקסי Z פולד 4
(רפאל קאהאן)

המסכים כאמור לא שונים מהותית. המסך הראשי מציע גודל של 7.6 אינץ' והקטן החיצוני גודל של 6.2 אינץ'. היתרון של המסכים כאמור הוא בשטח פנים דומה על פני גודל פיזי קטן יותר. כך למשל המסך הפנימי מציע כעת 90.9% שטח פנים ביחס לגוף. שיפור של 2%. ניקח מה שנותנים. בכל מקרה עדיין מדובר בפאנלים מבוססי AMOLED 2X עם תמיכה בקצב רענון דינמי של עד 120 הרץ. שימו לב שלא כל האפליקציות תומכות בקצב הרענון המקסימלי או יודעות להשתמש בהתאמה דינמית. זו בעיה שקיימת בכל עולם האנדרואיד שכן מפתחים צריכים להתאים את מוצריהם לעשרות דגמים שונים בכל פעם וזה לא תמיד אפשרי או ריאלי בעיקר אם מדובר באפליקציות מקומיות. במשחקים זה עוד יותר נראה לעין וחבל כי דווקא שם הטכנולוגיה הזו מועילה הכי הרבה. בכל מקרה איכות התצוגה מעולה כמו שסמסונג יודעת לספק. המסך הפנימי עדיין מצופה בפלסטיק שמרגיש עדין למדי - לא הייתי ממהר לחרוץ בו את הציפורניים שלי. לפחות סמסונג מסבסדת את ההחלפה שלו במקרה ותצטרכו.

11 צפייה בגלריה
סמסונג גלקסי Z פולד 4
סמסונג גלקסי Z פולד 4
כך הוא נראה עם מסך פתוח לרווחה
(רפאל קאהאן)

זוכרים את הסוללה של שנה שעברה? לאלה מכם שלא, מדובר בכזו שמציעה קיבול של 4,400 מיליאמפר שעה, היא טובה ליום של שימוש ממוצע ללא משחקים עתירי גרפיקה אבל כן עם ניווט בווייז. ניתן לטעון אותה ל-50% בכ-30 דק'. הטעינה האלחוטית מציעה עוצמה של 15 וואט. איכות הצליל טובה מאוד וצפייה בסרטונים או בנטפליקס מספקת חוויה מעולה. יש כאן תמיכה גם בתקן צליל באיכות גבוהה בבלוטות'. סורקי טביעות האצבעות עובדים מצוין, הן זה הצדדי - והן זה שתמצאו מתחת למסך של המסך הקדמי. כאמור, סמסונג יודעת לייצר חומרה איכותית וזה ניכר. הדבר היחיד שאני יכול לומר לרעת הפולד זה שהציר שלו עדיין לא נסגר עד הסוף ומשאיר חריץ דקיק בין שני חלקיו. זו מלכודת אבק טיפוסית. כמו כן השקע במרכז המסך עדיין שם גם אם הוא לא באמת מפריע לצפייה.

תוכנה: תמיכה בריבוי חלונות אמיתי

ממשק ההפעלה של סמסונג הפך להיות בשנים האחרונות אחד מהטובים בעולמות האנדרואיד. בעוד הממשקים של היצרניות הסיניות הולכים ונעשים פנטזיונרים לחלוטין עם ערימה של גימיקים והגדרות שאף אחד לא יעשה בהם שימוש אי פעם. סמסונג הידקה ופישטה את ממשק ה-One UI שלה שבגרסה 4.1.1 שמותקנת כאן מתחילה להיראות כמו מתחרה חזקה מאוד של אנדרואיד בגרסת הפיקסל או של iOS רחמנא ליצלן. סמסונג צפויה להציע שיפורים נוספים בגרסה 5.0 שצפויה לצאת בעוד כמה חודשים, אבל בינתיים היא טובה מאוד ויציבה גם כך. מבחינת הפולד יש כאן שיפור אדיר בתמיכה בשימוש במספר אפליקציות במקביל. כזכור בגרסאות קודמות זה לא עבד כל כך חלק, היה ניתן להציג רק שתי אפליקציות במקביל וגם זה לא תמיד.

11 צפייה בגלריה
סמסונג גלקסי Z פולד 4
סמסונג גלקסי Z פולד 4
חלונות רבותיי חלונות
(רפאל קאהאן)

כעת אפשר להציג עד 4 אבל שוב בתנאי שהאפליקציות תומכות בכך. בינתיים זה מסתכם באפליקציות של סמסונג, גוגל ועוד כמה מפתחים גדולים כמו פייסבוק ומיקרוסופט. זה שימושי למשל כדי להעביר פריטים מחלון לחלון כמו במחשב. אפשר גם להעתיק טקסט מתוך קובץ וורד ולהדביק אותו בווטסאפ. בקיצור, זה כלי פרודוקטיביות מעולה ואני חושב שטוב היתה עושה גוגל אם היתה מעתיקה לפחות חלק מהיכולות שלו לתוך אנדרואיד.

11 צפייה בגלריה
סמסונג גלקסי Z פולד 4
סמסונג גלקסי Z פולד 4
המקלדת מותאמת לפריסת המסך
(רפאל קאהאן)

מעבר לכך אין הרבה אפליקציות שיודעות לספק יתרון בשימוש במסך מתקפל. אפילו נטפליקס עדיין לא שם בניגוד ליוטיוב למשל שיודעת להציג חצי מסך עם פקדי השליטה והחצי העליון עם תצוגת הוידאו. בקיצור, אם סמסונג תדע להשביח את הממשק ולהוסיף עוד תכונות טובות - אולי יום אחד לא תצטרכו בכלל להסתובב עם מחשב ותוכלו להסתפק בפולד 10 - מי יודע - ימים יגידו. עוד פרגון מגיע לסמסונג עבור המקלדת שממש נוחה לשימוש במסך פתוח - היא מתפצלת לשני חלקים וחווית השימוש בה ממש יעילה.

11 צפייה בגלריה
סמסונג גלקסי Z פולד 4
סמסונג גלקסי Z פולד 4
יוטיוב על מסך הפולד 4
(רפאל קאהאן)

מצלמה: הרבה יותר טובה מבעבר

סמסונג שיפרה את המערך צילום המרכזי שלה ברמה שמשתווה לסדרת ה-S22 פלוס שלה. וזה לא מפתיע מדובר באותו מערך צילום כאשר בנוסף סמסונג הוסיפה שיפורים לאלגוריתם. בקיצור, החיישן העיקרי קפץ ל-50 מגה-פיקסל שכמובן מקובצים לארבע כלומר אתם מקבלים רזולוציה אפקטיבית של 12.5 מגה-פיקסל ורוחב שדה של 85 מעלות. מדובר בנתונים מצוינים שהפכו את המצלמה לאחת הטובות שאתם יכולים למצוא השנה על מכשיר דגל - סמסונג או אחר. התמונות מעולות, פירוט הצבעים והטווח הדינמי (כלומר ההפרש בין הצבע הכהה לבהיר ביותר) מצוינים ובנוסף אתם מקבלים צבעים טבעיים למדי. צילום הלילה הוא עדיין אחד הטובים בכל סמארטפון וסמסונג מממשיכה להוכיח את עליונותה בנושא למרות שיש כבר תחרות רצינית מצד וואן פלוס והונור.

11 צפייה בגלריה
סמסונג גלקסי Z פולד 4
סמסונג גלקסי Z פולד 4
מצלמה מצוינת
(רפאל קאהאן)

מצלמת הזווית הרחבה היא אותה אחת משנה שעברה ועדיין מספקת איכות מכובדת. היא לא מעוותת יותר מדי את שולי התמונה ובסך הכל מספקת פירוט טוב וצבעים חדים. רוחב השדה שלה הוא מהמכובדים שתמצאו כך שאם אתם אוהבים לצלם משפחות מרובות זו תתאים לכם בול. אין הרבה מה להרחיב על מצלמת הסלפי, זו אותה אחת שמציידת את כל סמארטפוני סמסונג השנה אבל כאן החיישן מציע רוחב שדה גבוה יותר - 85 מעלות - כלומר תוכלו לתפוס יותר חברים בצילום בודד בלי להרחיק את היד או מקל סלפי.

11 צפייה בגלריה
מצלמת סלפי מתחת למסך סמסונג גלקסי Z פולד 4
מצלמת סלפי מתחת למסך סמסונג גלקסי Z פולד 4
מצלמת סלפי מתחת למסך סמסונג גלקסי Z פולד 4
(רפאל קאהאן)

מצלמת הסלפי הפנימית גם היא כאן שוב עם רזולוציה של 4 מגה-פיקסל והיא מספקת ביצועים טובים בעיקר בזכות האלגוריתם שמתקן את איכות הצילום. זה מספק אפקט קצת דרמטי לתמונה - אבל זה נחמד. יש כאן גם מצלמת זום עם הגדלה של פי 3, היא שימושית מאוד ומספקת איכות תמונה מצוינת. צילומי דיוקן עובדים היטב והמצלמה מספקת תמונות עם טשטוש רקע טבעי. לסיכום, זה אמנם לא סמארטפון צילום קלאסי, אבל הפולד בהחלט מספק ביצועים שמעמידים אותו בשורה אחת עם כל מכשיר שמתהדר במצלמה איכותית.

11 צפייה בגלריה
סמסונג גלקסי Z פולד 4
סמסונג גלקסי Z פולד 4
המצלמה משובחת גם במסך פתוח
(רפאל קאהאן)


סיכום ואטרנטיבות: למה יקר יותר? אבל למי שאוהב אין אלטרנטיבה אחרת

המחיר של הפולד 4 עומד על כ-6,500 שקל לגרסת הבסיס, 6,900 שקל לגרסת 512 גיגה-בייט ו-7,700 שקל (!) לגרסת 1 טרה-בייט אחסון. בשנה שעברה הפולד 3 עלה בממוצע כ-200 שקל פחות בהתאמה. בסמסונג אמרו שהעלו את המחירים בגלל האינפלציה והעלייה בשער הדולר. אבל כעת שער הדולר ירד והאינפלציה לא פקטור כי בישראל היא מזערית ביחס לשאר העולם. מה שכן היא מסבסדת כעת את החלפת המסך וכעת תשלמו 700 שקל לתיקון נזק שנגרם מחוץ למסגרת האחריות. בקיצור, לא ברור למה היא העלתה את המחיר כאשר בחו''ל הוא נמכר בדיוק באותו תמחור - כ-1,800 דולר. הרי זה לא שה-200 שקל האלה ישנו משהו לשורת הרווח של החברה בישראל. היא שולטת על חצי שוק הסמארטפונים בישראל והפולד בוודאי לא יימכר ביותר מכמה אלפי יחידות - אז האם שווה לה לצאת עם דימוי כזה בשביל רווח נוסף של כמה עשרות אלפי שקלים? זה בקושי תקציב הנייר צילום השנתי שלה.

למזלה אין ללקוח שרוצה לרכוש מכשיר בעל מסך מתקפל אלטרנטיבות לפחות בישראל. מוטורולה מוכרת בינתיים רק בארה"ב וחלק מאירופה. וואווי, שיאומי ו-OPPO מוכרות רק בסין, ומיקרוסופט לא מפיצה רשמית את הסרפס פון 2 שלה בארץ הקודש. ישנן רמיזות מצד גוגל ואפל על פיתוח עתידי של אייפון ופיקסל עם מסך מתקפל - אבל עוד חזון למועד. בינתיים נותר לנו רק להסתפק בפולד 4 של סמסונג. אבל אמליץ לכם לבדוק גם את פולד 3. מחירו זול יותר כעת והוא מספק 95% מהתכונות שתמצאו בפולד 4. אם המעבד האחרון והמצלמה הטובה יותר הם לא באמת פקטור עבורכם, לטעמי הפולד 3 יתן לכם תמורה מעולה לכסף. אם אתם מחפשים את הפרימיום שייתן לכם הפולד 4 וכסף הוא לא פקטור - אז לכו עליו לא תצטערו.
לכתבה זו פורסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של כלכליסט לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.