מחקר: מודל עבודה היברידי מפחית את שיעור השחיקה ב-35%
מחקר: מודל עבודה היברידי מפחית את שיעור השחיקה ב-35%
חוקרים באוניברסיטת סטנפורד בדקו את ביצועיהם של 1,612 עובדים בחברת נסיעות מקוונת, שחולקו לשתי קבוצות - אחת במודל היברידי ושנייה במודל עבודה מהמשרד. המסקנה: הפריון והסיפוק גבוהים יותר במודל ההיברידי
מודל עבודה היברידי הפחית את שיעור השחיקה בקרב העובדים בחברה טכנולוגית גדולה ב-35% ושיפר את הסיפוק מהעבודה, כך לפי מחקר חדש שנערך על ידי חוקרים באוניברסיטת סטנפורד.
המגפה חייבה מעבר לעבודה מרחוק, אך גם כעת לאחר שהוסרו מרבית ההגבלות, בחברות רבות מעדיפים לאמץ הסדרי עבודה היברידיים . לרוב, פירוש הדבר עבודה מהמשרד ליומיים או שלושה ימים בשבוע ושאר הזמן מהבית. כך שהעובדים יכולים לחלק את המטלות בהתאם למקום העבודה שלהם באותו היום. החברות גם הבינו שעליהן להמשיך לאפשר עבודה מהבית כדי למשוך עובדים לשמור על אלה הקיימים.
במחקר השתתפו 1,612 מהנדסים, עובדי שיווק ופיננסים בחברת הנסיעות המקוונת Trip.com והוא נערך בין 2021-2022. לעובדים שנולדו ביום לא זוגי, נגיד ב-3 ביוני, ניתנה האפשרות לעבוד מהבית בימי רביעי ושישי, בעוד שהאחרים נדרשו להגיע למשרדים כל יום. לאחר סיום המחקר בחברה החליטו להרחיב את מודל העבודה ההיברידי לכל העובדים.
מלבד השיפור בשיעור השחיקה, ממצאי המחקר שהופצו על ידי הלשכה הלאומית לחקר כלכלי, מצביעים על האופן שבו הסדרים היברידיים משנים את לוחות הזמנים בעבודה ואת ההרגלים. לפי המחקר, העובדים אמנם עבדו פחות שעות בימים שעבדו מרחוק, אך העלו את מספר השעות שעבדו בימים אחרים, כולל בסופי השבוע. בסך הכל, העובדים עבדו 80 דקות פחות בימים מהבית, אבל כ-30 דקות יותר בימי עבודה אחרים ובסופי השבוע.
המחקר לא מצא שהייתה לעבודה מהבית השפעה על משובים מקצועיים או על אפשרויות קידום. העובדים בעלי אפשרות עבודה מהבית גם הציעו רמות פיריון עבודה גבוהות יותר, כולל עלייה של 8% בשורות הקוד שכתבו חברי הקבוצה לעומת העובדים מהמשרד בלבד.
"בסך הכל, התוצאות מראות שלעבודה היברידית יש לרוב יתרונות הן לעובדים והן לחברות, אך בדרך כלל לא מעריכים זאת כראוי לפני שמאמצים את הגישה", כתבו עורכי המחקר.